تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در هشتم آبان به خروج ۳۱۰ هزار خودروی فرسوده،اولویت تامین داروی هموفیلی‌ها،تخلفات شرکت‌های لبنی،تشکیل ۸هزار پرونده قاچاق سوخت،انهدام ۳۱ باند کپی‌برداری ازکارت‌های بانکی،انجام سالانه ۱۵۰۰ پیوند قرنیه،افزایش ۲۰درصدی حقوق بازنشستگان،هشدار درمورد افزایش درمانگرنماها،نگهداری ۱۸هزار کودک توسط خانواده جایگزین و صرافی‌های رمزارز از بانک مرکزی مجوز ندارند پرداخته است.

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

صرافی‌های رمزارز از بانک مرکزی مجوز ندارند

رئیس پلیس فتای تهران از تشکیل پرونده‌های متعدد کلاهبرداری در حوزه رمزارز خبر داد و گفت: صرافی‌های رمزارز در کشور بدون داشتن مجوز از بانک مرکزی سرمایه مردم را در اختیار دارند.

سردار داود معظمی گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، بزرگ ترین نیاز در حوزه رمز ارزها را ورود هرچه سریع تر رده‌های رگلاتور، قانون‌گذار و تصمیم گیر برای ضابطه‌مند کردن فعالیت ها در این عرصه اعلام کرد و افزود: وضعیت کنونی هرچه سریعتر باید تعیین تکلیف شود تا مردم از این سرگردانی خارج شوند.

وی با اشاره به این‌که سرمایه‌گذاری در حوزه رمز ارز ریسک بالایی دارد،‌ گفت: ما به هیچ وجه به مردم توصیه نمی‌کنیم تمام سرمایه زندگی و حتی بخشی از دارای سرگردان خود را در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

هشدار در مورد افزایش درمانگر نماها/کاردرمانی از نیازهای ضروری جامعه سالمندی است

رئیس انجمن کاردرمانی ایران با هشدار در مورد افزایش درمانگر نماها در فضای مجازی گفت: بر اساس آخرین آمار کشوری در سال ۱۴۰۲، ۱۰ میلیون جمعیت بالای ۶۰ سال داریم که با توجه به افزایش سالمندی نیاز به کادر درمان ضروری است.

قدرت خاوری به مناسب روز جهانی کاردرمانی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کاردرمانی بیش از ۵۰ سال قدمت دارد، افزود: حدود ۶ هزار نفر فارغ تحصیل کادردرمانی داریم، در حالیکه بر اساس استاندارد دنیا به ازای یک نفر باید هفت هزار کاردرمانگر وجود داشته باشد و این میزان در کشور ما نیست.

وی اظهار داشت: کاردرمانی از جمله رشته‌های توانبخشی است که امروزه در ایران نقش بسزایی در بازتوانی حرفه ای و فیزیکی افراد ناتوان ایفا می کند، کاردرمانگر با استفاده از تکنیک های خلاقانه حرفه ای و آکادمیک بدنه اصلی تیم توانبخشی بسیاری از ضایعات نظیر فلج مغزی سکته مغزی و غیره را تشکیل می‌دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

امدادرسانی اورژانس به بیش از ۷ هزار بیمار سکته مغزی در نیمه اول امسال

رئیس سازمان اورژانس کشور از امدادرسانی به بیش از هفت هزار بیمار مبتلا به سکته مغزی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ خبر داد.

جعفر میعادفر به مناسبت روز جهانی سکته مغزی با اشاره به اهمیت زمان در کاهش مرگ و میر و معلولیت‌های ناشی از سکته مغزی، افزود سازمان اورژانس کشور طی چند سال اخیر با اجرای طرح ۷۲۴، تسریع در فرایند درمانی مصدومین سکته مغزی را در دستور کار قرار داده است.

میعادفر در ادامه گفت: هرچه بیمار سریع‌تر به مرکز درمانی برسد، شانس بازگشت به زندگی عادی بیشتر خواهد بود، بر این اساس همکاران‌ ما در صورت مشاهده علائم مشکوک به سکته مغزی، با فعال کردن کد ۷۲۴، همکاران مراکز درمانی را آگاه می کنند تا خدمات تشخیصی و درمانی تخصصی هر چه سریعتر به این بیماران ارائه شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

انجام سالانه بیش از ۱۵۰۰ پیوند قرنیه در کشور

رئیس انجمن چشم پزشکی ایران گفت: سالانه برای بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار در کشور پیوند قرنیه انجام می‌شود و جراحی‌های چشم پزشکی به خاطر توجه و دانش چشم پزشکان و تجهیزات پزشکی از رتبه بالایی در دنیا برخوردار است.

محمود جباروند در سی و سومین کنگره چشم پزشکی گفت: به دلیل جایگاه بالای چشم پزشکی کشور بیماران زیادی جهت انجام جراحی‌های حوزه چشم به ایران سفر می‌کنند.

وی با بیان اینکه پیوند قرنیه انواع مختلف دارد و همه مراکز برای انجام جراحی به لیزر مجهز هستند، ادامه داد: در کشور اعمال پیوند با بهترین روش و قیمت نازل انجام می‌شود در حالی که در کشورهای دیگر صف‌های انتظار برای انجام آن طولانی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

٢ هزار خودروی حمل زباله به دهیاری‌ها تحویل داده می‌شود

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با اشاره به تولید ٢ هزار نیسان جمع‌آوری زباله گفت: این میزان خودرو، زباله ١٠ هزار روستا در کشور را جمع‌آوری می‌کند.

مسعود نصرتی در آیین تحویل ٢٠٠٠ دستگاه کامیونت کمپرسی زامیاد به سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور با اشاره به اینکه تولید و این خودروها بسیار ارزشمند است، افزود: تولید هر خودرو به اشتغال زایی در کشور کمک زیادی می‌کند.

وی ادامه داد: هر خودرو به جمع آوری زباله پنج روستا کمک می‌کند و با استفاده از این خودروها جمع آوری زباله ١٠ هزار روستا انجام خواهد شد در حالی که پیش از این ٨ هزار و ٨٠٠ نیسان جمع آوری زباله در اختیار داشتیم و با افزوده شدن این خودروها این رقم به ١٠ هزار و ٨٠٠ خودرو خواهد رسید.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اجرای سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم در دستور کار دولت است

معاون اجرایی رئیس جمهور، دولت دولتی برنامه گرا است و اجرای سیاست های کلی نظام و برنامه هفتم در دستور کار دولت است.

محمدجعفر قائم پناه در سی و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران با بیان اینکه سخنان خود را با یاد شهدای میزهای مسلح در جمله جنایتکارانه اسراییل و شهدای سیستان و بلوچستان به دست تروریست های اجنبی پرست آغاز می کنم، گفت: طبیعی است که جایگاه ما جایگاه علمی نیست و اینجا مجبوریم که بحث های سیاسی را مطرح ‌کنیم.

وی افزود : بنابر مشیت الهی و تدبیر مقام معظم رهبری و انتخاب مردم شریف ایران دولت وفاق ملی به ریاست دکتر مسعود پزشکیان بر سر کار آمد و طبیعی است که رویکردها و نگاهی که دولت وفاق ملی و رئیس جمهور برای اداره کشور دارد، شاید متفاوت از دولت قبل و دولت‌های قبل تر باشد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

زمان طلایی درمان در سکته مغزی/۱۱۰ مرکز درمانی در کشور آماده پذیرش بیماران

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت "زمان" در درمان و نجات بیمار سکته مغزی، گفت: زمان طلایی درمان سکته مغزی، ۳ تا ۶ ساعت اول است و مردم با شناخت علائم سکته مغزی، می‌توانند این زمان را مدیریت کنند.

نسرین بیات افزود: سالانه به طور متوسط، ۱۵۰ هزار مورد از انواع سکته مغزی در کشور اتفاق می‌افتد که شامل سکته‌های مغزی ایسکمیک و سکته‌های مغزی هموراژیک (سکته مغزی ناشی از خونریزی مغزی)، است.

وی افزود: آنچه در مورد سکته‌های مغزی بسیار اهمیت دارد و محور برنامه ‌ریزی‌های وزارت بهداشت است، مدیریت "زمان طلاییِ" تشخیص و مداخله درمانی اولیه سکته مغزی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

نگهداری ۱۸ هزار کودک در بهزیستی توسط خانواده جایگزین انجام می‌شود

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نگهداری ۱۸ هزار کودک در بهزیستی توسط خانواده جایگزین انجام می‌شود، گفت: ۲۵۰۰ کودک فاقد سرپرست در بهزیستی نیز به فرزندخواندگی و ۱۸۴ کودک به خانواده میزبان رفتند.

سید جواد حسینی در نشست رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست موثر افزود: نقدی به طرح خانواده میزبان وجود دارد که گفته می‌شود کودکان در این طرح به خانواده، وابسته می‌شوند اما باید توجه داشت که این کار در شرایط عادی انجام نمی‌شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح امین موقت برای سرپرستی کودکان باید با حکم قضایی انجام می‌شد اما اکنون بهزیستی مجوزی گرفته که کودکان را به خانواده میزبان بدهد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تحریم سه شرکت هواپیمایی مسافربری حقوق شهروندان ایرانی را نقض می‌کند

دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد از تحریم‌های غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سه شرکت هواپیمایی مسافربری ایران، گفت: اعمال این تحریم‌ها علاوه بر نقض حقوق بین الملل و مقررات و معاهدات بین‌المللی هوانوردی، حقوق و آزادی‌های شهروندان ایرانی را نقض می‌کند.

کاظم غریب آبادی در نامه‌ای به «عمر زنیبر» رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و «ولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نوشت: مایلم توجه شما را به تصمیم و اقدام مغایر حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و حقوق بین الملل بشر اتحادیه اروپا در تصویب و اعمال تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه علیه سه شرکت هواپیمایی مسافربری ایرانی در تاریخ ۲۳ مهر ۱۴۰۳ و تبعات مستقیم و غیرمستقیم آن بر تحقّق و بهره‌مندی مردم ایران از حقوق بشر خود جلب کنم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۱۰ هزار مالخر دستگیر شد/بازگرداندن بیش از یک میلیون قلم اموال مسروقه به مالکان

رئیس پلیس آگاهی فراجا از اجرای طرح‌های ویژه پلیس برای مقابله با مالخران خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار قلم انواع اموال در سراسر کشور به مال باختگان استرداد شد.

سردار محمد قنبری در گفت و گویی با اشاره به اینکه از اولویت‌های جدی پلیس آگاهی، استرداد اموال مکشوفه به مال باختگان با اجرای طرح ها و برنامه های جدید است، اظهار داشت: در راه تامین امنیت مردم کشور با اقدامات کورکورانه تروریست های بزدل در عزم و اراده نیروهای جان بر کف پلیس خللی وارد نمی شود.

وی ادامه داد: کارآگاهان پلیس آگاهی در سراسر کشور در راستای تامین امنیت جامعه بی وفقه تلاش می کنند و در حوزه مبارزه با جرایم عملکرد بسیار مطلوبی داشته اند اما باید کار به صورت جدی ادامه یابد تا رضایت حداکثری شهروندان را به همراه داشته باشد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۴ هزار نفر در المپیاد بین‌المللی ترکیبات به رقابت می‌پردازند

رئیس باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: چهارمین آزمون بین‌المللی ترکیبات ایران با حضور بیش از ۴ هزار شرکت‌کننده ۱۰ و ۱۱ آبان برگزار می‌شود.

سید رضا حسینی در نشست خبری المپیاد بین المللی ترکیبات ایران افزود: باشگاه دانش پژوهان جوان پس از اینکه در تابستان امسال رتبه سوم مدالی دنیا را کسب کرد و دوره تابستانی را به پایان رساند، اواخر شهریور آزمون‌های ملی را برگزار کرد و در مهرماه، مدال‌آوران طلا مشخص شدند.

وی افزود: تیم ‌های المپیادی از ۱۹ آبان کار خود را برای المپیادهای سال آینده آغاز می‌کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان از مزیت‌های بودجه ۱۴۰۴ است

کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به اینکه دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان را داشته است، گفت: رسیدن حداقل حقوق این قشر به ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اززمزیت‌های بودجه سال آینده است.

اکبر شیر محمدی درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر چه تورم سالانه بیش از این رقم است و باید سطح حقوق بازنشستگان نیز متناسب با این شرایط بیشتر شود اما با توجه به وضعیت کنونی این رقم - افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان در بودجه سال ۱۴۰۴ در منابع عمومی - متناسب است.

وی ادامه داد: همچنین در بحث متناسب سازی نیز ۵ درصد به حقوق بازنشستگان درسال آینده اضافه خواهد شد و در مجموع شاهد افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ خواهیم بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۹ نوع هوش وجود دارد/ داشتن استعداد کافی نیست

یک متخصص روانپزشکی با بیان اینکه ۹ نوع هوش وجود دارد، گفت: داشتن استعداد به تنهایی، شرط کافی برای شکوفایی آن استعداد نیست بلکه استفاده از استعداد ذاتی در هر زمینه‌ای، نیاز به کسب دانش و سخت کوشی دارد.

هادی خداپرست درباره حساسیت خانواده‌ها برای کشف استعدادهای فرزندانشان افزود: در زمینه کشف استعدادهای واقعی، اقدامات موثری از سوی محققان انجام شده است. هوش‌ و استعداد طبق نظریه اندیشمندان این حوزه به چندین شاخه تقسیم می‌شود و طبقه‌بندی هوش یا همان استعداد ذاتی نشان‌دهنده توانمندی‌های بیشتر افراد در زمینه‌ای خاص است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

انهدام ۳۱ باند کپی‌برداری از کارت‌های بانکی

رئیس پلیس سایبری کشور از شناسایی اعضای ۳۱ باند حرفه‌ای فعال در کپی‌برداری از کارت‌های بانکی (اسکیمینگ) شهروندان با دستگیری ۹۰ متهم خبر داد.

سردار وحید مجید در تشریح این خبر اظهار داشت: با وصول پرونده‌های متعددی به یکی از واحدهای پلیس فتا کشور با موضوع برداشت از حساب بانکی شهروندان در حالی که اصل کارت در اختیار وی بوده موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

وی اظهار داشت: با بررسی های انجام شده مشخص شد متهمان پرونده در قالب فروشنده دوره گرد در برخی از شهرستان ها اقدام به تهیه کپی از کارت های بانکی قربانیان کرده اند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تخلفات شرکت‌های لبنی زیر ذره‌بین تعزیرات/تشکیل بیش از ۸ هزار پرونده قاچاق سوخت

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از بازرسی شرکت‌های لبنیاتی خبر داد و گفت: در بازرسی گشت تعزیرات از دو کارخانه لبنی تقلب، کم‌فروشی، رعایت نکردن مقررات قیمت‌گذاری و تخلف در توزیع محرز و این شرکت‌ها به جزای نقدی محکوم شدند.

محمدعلی اسفنانی در نشست خبری ضمن گرامیداشت هشتم آبان سالروز تاسیس سازمان تعزیرات حکومتی به بازرسی گشت‌های مشترک تعزیرات از دو کارخانه لبنی اشاره کرد و اظهار داشت: در چند روز اخیر گشت تعزیرات به همراه بازرسان از دو کارخانه لبنیات در شهرستانهای استان تهران بازرسی کردند و تخلفات متعددی محرز شد.

وی اضافه کرد: طبق تفاهم نامه انجمن لبنیات و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مقرر شده بود تا ۵۰ درصد از ظرفیت تولید این کارخانه‌ها به اقلام پرمصرف اختصاص یابد که این مهم رعایت نشده بود، همچنین طبق این تفاهم نامه شرکت‌های لبنی مکلف بودند تا شیر ۱.۵ درصد چربی تولید کنند که این موضوع نیز رعایت نشده بود و بر اساس آزمایش‌های صورت گرفته مقدار چربی در شیرها کمتر بود ، از سوی دیگر قرار بود شیرهای پاکتی با وزن ۸۰۰ گرم تولید شود که این امر هم محقق نشده بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

خروج ۳۱۰ هزار خودروی فرسوده در ۷ سال/ پاییز امسال هم وارونگی دما مهمان تهران است

پدیده اینورژن یا همان وارونگی دما در حالی در نیمه دوم سال به دلیل تردد وسایل نقلیه فرسوده به بخش لاینفک آلودگی هوا در کلانشهرها تبدیل می‌شود که به دلیل اجرا نشدن قانون هوای پاک در هفت سال گذشته فقط ۳۱۰ هزار خودروی فرسوده اسقاط و از رده خارج شده است.

دوباره پاییز عروس فصل ها از راه رسید، هژمونی رنگ‌ها همراه با برگ‌ریزان، پایان روزهای گرم سال و آمدن خنکایی را نوید می دهد که تا چند سال گذشته در همان اول مهر آن‌را با تمام وجود احساس می کردیم اما مدتیست دیگر تغییر فصل ها از روال طبیعی خارج شده و شروع هر کدام از آنها پس و پیش می شود، یکی از لذت های پاییز قدم زدن در کوچه پس کوچه هایی که فرشی از برگ های رنگارنگ بر آن گسترانیده شده تا با خش خش آن روحی تازه به جانت دمیده شود، بود؛ برگ‌هایی که برای ادامه زندگی و بقا آخرین تلاش های خود را برای ماندن بر شاخه ها کرده اند و در نهایت برای اینکه یک روز بیشتر زندگی کنند رنگشان زرد، قرمز و اُخرایی می شود، البته در سالهای اخیر این زیبایی بسیار دیرتر از معمول گذشته پدیدار می شود که به تغییر اقلیم بر می گردد.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

تامین داروی بیماران هموفیلی در اولویت قرار گرفت

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو از اولویت تامین داروی حیاتی «امی‌سیزوماب» برای بیماران هموفیلی خبر داد و گفت: با همکاری بیمه‌ها و تامین منابع مالی، به‌دنبال بهبود دسترسی این بیماران به داروهای ضروری است.

غلامحسین صادقیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا به اهمیت داروی «امی‌سیزوماب» برای کودکان مبتلا به کمبود فاکتور ۸ اشاره کرد و افزود: این درمان نوین به کاهش هزینه‌ها و ارتقای کیفیت زندگی بیماران کمک زیادی می‌کند.

وی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو برای تأمین پایدار این داروها به تعامل با بیمه‌ها و تأمین هزینه‌ها توجه ویژه‌ای دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سازمان حفاظت محیط‌زیست بر رعایت اصول محیط‌زیستی در آشوراده تاکید دارد

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: این سازمان در راستای اجرای طرح طبیعت‌گردی آشوراده گفت: این سازمان بر لزوم توافق‌سازی و رعایت اصول محیط‌زیستی در روند اجرای طرح آشوراده تاکید دارد.

حمید ظهرابی در دیدار با علی محمد زنگانه استاندار گلستان درباره ابعاد اجرای طرح طبیعت‌گردی آشوراده و لزوم ساماندهی اجرای طرح‌های عمرانی متناسب با ضوابط مدیریت پایدار در این منطقه گفت‌وگو کرد.

ظهرابی با تشکر از حضور استاندار گلستان در این سازمان، برگزاری این جلسه را نشانه مسولیت‌پذیری و همراهی ایشان دانست و گفت: اجرای طرح طبیعت‌گردی در آشوراده با مشارکت جامعه محلی و رعایت ضوابط محیط زیست و توسعه پایدار مورد تاکید سازمان حفاظت محیط زیست است، از این رو لازم است دستگاه‌های اجرایی طرح‌های عمرانی‌ خود را با رعایت ضوابط مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست و الزامات حفاظت از تنوع‌زیستی، منطقه اجرا کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.