منیژه تندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه مدارس تک دانش آموز به منظور جلوگیری از بازماندگی تحصیلی دانش آموزان در روستاها و مناطق دور دست استان قزوین دایر است، اظهار کرد: سیر نزولی جمعیت در چند سال اخیر سبب شده تا شاهد کاهش آمار دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی باشیم.
وی افزود: به منظور برقراری عدالت تحصیلی و جلوگیری از بازماندگی دانش آموزان، به ویژه در مقطع ابتدایی مدیر آموزگاران برای مدارس دارای یک دانش آموز فعال هستند چراکه در مقطع ابتدایی امکان تجمیع دانش آموزان به دلیل سختی و طولانی بودن مسیرهای روستایی وجود ندارد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش قزوین خاطرنشان کرد: بیشتر این مدارس در مناطق روستایی و دور افتاده بوده و وجود مدارس تک دانش آموز از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کرده و امکان تحصیل فرزندان کنار خانواده را فراهم می آورد، اما با این حال این مدارس چالش هایی را نیز به همراه خود دارند.
تندی عنوان کرد: یکی از نیازهای دانش آموزان در حوزه تعلیم و تربیت، پرداختن به فعالیت های گروهی و اجتماعی است که متاسفانه در این مدارس امکان آن وجود نداشته و دانش آموزان نمی توانند تندریس مشارکتی و گروهی را تجربه کنند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش قزوین خاطرنشان کرد: این در حالی است که ۱۹۰ کلاس درس روستایی در استان قزوین دارای دانش آموزان کمتر از ۱۰ نفر است که فعالیت می کنند.
استان قزوین دارای ۲۳۰ هزار دانش آموز است که در ۹ هزار و ۳۸۰ کلاس درس تحصیل می کنند.