ارومیه- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: سرشماری عمومی کشاورزی با مشارکت ۶۵۰ نفر در شهرستان های ۲۰ گانه استان اجرا می‌شود.

حسین سپهری روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: ۱۹۹ آمارگیر اصلی، ۱۵ نفر آمارگیر تلفنی، ۶۳ نفر کارشناس مسوول و عوامل اجرایی اعم از مدیران اجرایی و پشتیبانی، مدیران جهاد کشاورزی و نیروهایی در سایر رده ها در این خصوص فعالیت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: با احتساب آمار سایر رده ها و رانندگان و حراست و سایر نیروها تعداد آمار عوامل اجرایی به بیش از ۶۴۰ نفر می رسد.

وی ادامه داد: از نظر حجم کار، آذربایجان غربی رتبه هشتم را در برگزاری سرشماری کشاورزی بین استان های کشور داراست.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۱۵۰ آیتم در پرسشنامه ها مطرح می شود، اظهار کرد: پرسشنامه ها برای همه نقاط کشور یکسان طراحی شده است.

سپهری با بیان اینکه درصدد هستیم تا از پاسخگویان مطمئن آمار دریافت کنیم، گفت: تمامی کشاورزانی که دارای زمین کشاورزی بالای ۴۰۰متر و باغ بالای ۲۰۰ متر هستند، بهره بردار محسوب می شوند.

۲۰۰هزار بهره بردار بخش کشاورزی در آذربایجان غربی فعال هستند

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی از استانهای برتر کشور در بخش کشاورزی با بیش از ۲۰۰هزار بهره بردار است، بیان کرد: این استان رتبه دهم کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است و این سرشماری نقش مهمی در برنامه ریزی های آتی خواهد داشت.

وی با اشاره به تغییر الگوی کشت در حوزه کشاورزی آذربایجان غربی افزود: این موضوع نیازمند فرهنگ سازی است و برای این اقدام باید در کنار جامعه هدف باشیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی اضافه کرد: منبع در آمد یک کشاورز از زراعت و باغبانی است و ما باید زمینه و زیربنای آن را با همراهی خود کشاورزان ایجاد کنیم و بستر و الزامات با دادن کود و بذر و ملزومات براساس شرایط مناطق فراهم است.

سپهری با بیان اینکه بحران دریاچه ارومیه یک‌معضل ملی است، ادامه داد: در سال های گذشته نظارت دقیقی در احیا و کمک به احیای دریاچه ارومیه انجام نشده است و به رغم اهمیت مدیریت بهینه مصرف آب شاهد گسترش چاههای غیر مجاز در بخش کشاورزی بودیم در حالی که اگر اطلاعات دقیق وجود داشت، می‌توانستیم شاهد اقدامات و برنامه ریزی های گسترده ای در کمک به احیای دریاچه ارومیه باشیم.

اختصاص یک هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های احیای دریاچه ارومیه

وی در بخش دیگری اظهار کرد: از محل اعتبارات مدیریت بحران ابتدای امسال یک هزار میلیاردریال ( ١٠٠ میلیارد تومان) برای تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه به چندین دستگاه از جمله محیط زیست، جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و جهاد کشاورزی اختصاص یافت.

وی گفت: در سال ١۴٠٠ تخصیص کل استان به صورت اسناد خزانه و ۴٨ درصدی بود ولی با پیگیری های جدی ۲ ساله اخیر این میزان به ٧٠ درصد و تخصیص نقدی رسید.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی افزود: مجموع اعتبارات تخصیصی در بخش فرهنگی نیز به عنوان بخش زیربنایی استان که با هدف تقویت زیرساخت ها بوده از ۲۵۰ میلیارد ریال سال ١۴٠٠ به ۲ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال رسیده است.

سپهری اضافه کرد: در حوزه ورزش نیز اعتبارات در حوزه تکمیل زیر ساختها و پروژه های ورزشی از ۵۸۰ میلیارد ریال به پنج هزار و ۸۹۰ میلیارد ریال در سال ١۴٠٣ رسیده است.

وی با اشاره به سفرهای شهرستانی استاندار سابق و سایر مدیران اظهار کرد: در این زمینه پروژه های زیادی تعریف شده که با پیشرفت ۶۰ درصدی در حال اجرا هستند.

وی با بیان اینکه در اکثر شاخص های توسعه ای شاهد رشد توسعه استان هستیم، بیان کرد: مصوبات دور اول سفرهای استانی استاندار سابق ۸۸ درصد و در زمینه دور دوم هم ۷۸ درصد اجرایی شده است.

تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریالی به صورت نقد به استان در سال جاری

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه با وضعیت و شرایط آب و هوایی، امسال تاکنون با پیگیری ها از سازمان برنامه و بودجه حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تخصیص نقدی دریافت شده است که هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن برای تکمیل کل پروژه های نیمه تمام استان، یک هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه و ۵۰۰ میلیارد ریال برای مناطق زلزله زده بوده است.

سپهری با اشاره به عقب ماندگی تاریخی استان و تلاش این مجموعه برای رفع محرومیت ها و نقش سازمان در جایگاه نظارتی و برنامه ریزی و دریافت اعتبارات ملی افزود: در ۲ سال، چهار هزار و ۸۰۰ پروژه نیمه تمام به اتمام رسیده است.

وی گفت: سهم اعتبارات استان هم که سال١۴٠٠ حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال بود در سال های اخیر به بیش از ۶۴ هزار میلیارد ریال رسیده و از رتبه ٢٧ کشور به رتبه هفتم جهش داشتیم.