به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، نشست خبری سیف الله اسداللهی رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران با هدف تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارایه محصولات این مرکز در بخش تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم نمایشگاه بینالمللی صنعت، صبح امروز سهشنبه ۸آبان در محل سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست خبری اظهارداشت: پنجمین نمایشگاه لیزر و فوتونیک از ۱۳ تا ۱۶ آبان برگزار خواهد شد.
اسداللهی گفت: این نمایشگاه در تعدادی از سالنهای نمایشگاه بین المللی و با حضور ۳۵ شرکت فعال در این حوزه برقرار خواهد بود که از این میان ۱۶ شرکت هم در قالب شرکتهای دانش بنیان هستند.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تصریح کرد: ۶ کارگاه آموزشی در کنار نمایشگاه لیزری با موضوعات مختلفی همچون لیزرهای فیبری لیزرهای نیمه هادی و کاربردهای لیزر در صنعت برگزار خواهد شد.
این صنعت از سال ۸۵ باحدود ۲۰ نفر در کشور پایه گذاری شده است و اکنون ۳۰۰ نفر پرسنل دارد.
وی افزود: یکی از شاخص های توسعه سرمایه گذاری در حوزه تکنولوژی است و صنعت لیزر در مرز دانش است. بر این اساس، اساس نامه مرکز مبتنی بر ارائه خدمات لیزری و تحقیق در لبه مرز دانش و همترازی با این دانش در سطح جهان به عنوان کارویژههای این مرکز تعیین شده است.
اسداللهی با بیان اینکه ما اکنون به لیزرهای ۱۰ کیلو وات دست پیدا کرده ایم، تصریح کرد: تفاهم نامه با پارک علم و فناوری البرز و تفاهم نامه با صنعت فولاد و کارخانه فولاد مبارکه منعقد گشته است که این یک دستاورد بزرگ صنعت فولاد است.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران ادامه داد: جوش لیزر نورد ورق در فولاد مبارکه با دستگاه خارجی و با گاز انجام میشد که کیفیت پایینی داشت که با دستگاه ساخت داخل جایگزین شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم ها بر صنعت لیزر عنوان داشت: تحریم شاید در دید اول تهدید باشد ولی در واقعیت یک فرصت است. در صنعت لیزر نیز ما شاهد خود اتکایی بودیم. خیلی از دستگاه های مرکز ساخت دانشمندان داخلی است.
اسداللهی در پاسخ به سوالی دیگر درباره خدمات شاخص لیزر گفت: دشمن دانش هسته ای را با مسائل نظامی مترادف کرده و از این طریق به دنبال محروم سازی ما و گرفتن بازارهای مقصد از ما هستیم. گرچه تولید و بنگاه داری از وظایف ما نیست.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تصریح کرد: تولید لیزرهای ۱۰ کیلووات و لیزرهای پزشکی که در حوزه سنگ شکن کلیه، چشم پزشکی و پوست و مو ناشی از دانش این مرکز است. دستگاه های تولیدی دارای استاندارد و دارای تاییدیه نظام پزشکی هستند.
اسداللهی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره میزان ارزآوری و صرفه جویی ارزی و تبادلات تجاری خارجی اظهار داشت: در صرفه جویی ارزی هم در صنعت پزشکی و هم دیگر صنایع، دستاورد های مرکز قابل اندازه گیری نیست. اگر نبود این مرکز بدون شک برای به دست آوردن خدمات لیزر ارز بسیاری از کشور خارج میشد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره لیزر و پزشکی اظهارداشت: لیزر هزینههای پزشکی را کم خواهد کرد. لیزر در پزشکی هم دقیق عمل میکند و هم درد کمتری را در طی درمان به بیمار وارد کرده و هزینه کمتری هم دارد.
رئیس مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تصریح کرد: لیزر تاثیرات مهمی در محیط زیست نیز دارد جایگزینی علف کش لیزر به جای سموم علف کش یک نمونه از تاثیرات علم لیزر در موضوع محیط زیست است.
اسداللهی افزود: شاید برای ارتباط مستقیم با دانشگاههای بین المللی محدودیتهایی را برای مرکز قائل شدهاند ولی در حوزه دانشگاهها تفاهمنامههایی را داریم که ذیل آن همکاریهایی را با آنها داریم.
اسداللهی درباره تاثیر برگزاری نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه با عرضه توانمندیها در حوزه لیزر و ارائه نیازهای صنعتگران میتواند پلی را میان بازار مقصد و دانش مرکز ایجاد کند که این هم در حوزه اشتغال هم در صرفه جویی و دیگر موارد تاثیر دارد.