ارومیه- ایرنا- مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم با بیان اینکه تمدن ایرانی اسلامی نمایانگر توسعه علمی در مسیر تاریخ بوده و با فلاسفه و اندیشمندان خود در دنیا شناخته می شود، گفت: رشد علمی و اعتلای معنوی شاخصه اصلی این تمدن فاخر به شمار می رود.

سید احمدرضا خضری روز سه شنبه در همایش بین المللی جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی که به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار می شود، با اشاره به لزوم بازآفرینی تمدن ایرانی اسلامی افزود: همه ما می‌دانیم که ایران گهواره تمدنی دنیا بوده و همواره در تحولات گوناگون تاریخی تاثیر خود را گذاشته است.

وی با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های اساسی پدیدآورنده تمدن‌ها هستند، اضافه کرد: عوامل جغرافیایی، زیست بومی، سیاسی و حاکمیتی، مجموعه عوامل اقتصادی و سرمایه‌های انسانی از جمله عوامل زیرساختی تمدن به ویژه در ایران اسلامی به شمار می روند.

وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که برای شکل کیری تمدن در واقع پول و ثروت نیاز است و اگر علوم در اختیار داشته باشی، اما پول و ثروت نداشته باشی، مطمئنا هیچ زیرساخت مبتنی بر تکنولوژی روز ساخته نمی‌شود.

مشاور وزیر علوم اظهار کرد: در کنار تمامی فرآیند و زیرساخت‌ها این انسان‌های عالم هستند که تمدن را شکل می‌دهند و البته انسان‌های ناشایست نیز در واقع تمدن سوز هستند.

خضری گفت: نخ تسبیح همه تمدن ها در واقع معنویت است که اخلاق، دین، هویت، فرهنگ، ادبیات و باورمندی موجب پایندگی تمدن ها به شمار می روند.

وی با بیان اینکه تمدن ایرانی اسلامی به یک جهش تاریخی نیاز دارد، افزود: از سده هفتم تمدن ایران اسلامی دچار یک ایستایی با عوامل درونی و بیرونی شده که از آن زمان این پرسش باقی است که آیا این تمدن از بین رفته است؟

وی با تاکید بر اینکه فرهیخته ترین و دانشمندترین و با استعدادترین افراد در ایران امروز وجود دارند، اضافه کرد: از نظر سرمایه انسانی در خصوص زیرساخت‌ها تمدنی مشکلی نداریم و با توجه به این امر فرهنگ لازم را هم‌داریم اما هنوز به تولید دانشمندان سده جهارم چون ابوعلی سینا نرسیده ایم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی هم در این همایش با اشاره به اهمیت علم در زندگی انبیای الهی اظهار کرد: با دقت در مطالعه تاریخ زندگی انبیای الهی نقش موثر ایشان در اعتلای علمی و توجه آنها به این موضوع بسیار آشکار است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با بیان اینکه علم، قدرت الهی را بر ما نمایان می‌سازد و مبنای علم انسان نیز عقل و تفکر اوست افزود: این تنها به علوم معنوی و دینی محدود نمی‌شود، بلکه پیامبران در علوم تجربی نیز ورود کرده و در همه جوانب پیشرفت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه معجزه پیامبر اکرم (ص) قرآن کریم است، اظهار کرد: مساله علم و تعلیم در زمان پیامبر بزرگوار اسلام برای هدایت جامعه عرب با بعثت ایشان به ظهور رسید چرا که پیامبر به علم اهمیت می‌داد و انقلابی در تمدن اسلامی شکل گرفت.

وی گفت: این همایش به عنوان یک بستر مناسب برای تبادل اندیشه‌ها و تجربیات علمی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی محسوب می‌شود و امید می‌رود که نتایج آن به ارتقای علم و دانش در جامعه کمک کند.

به گزارش ایرنا، همایش بین المللی جایگاه علوم در تمدن نوین اسلامی با حضور اندیشمندانی از ایران و چهار کشور دیگر همسایه و اسلامی به میزبانی دانشگاه ارومیه در حال برگزاری است.

در مدت ۲ روز این همایش که افزون بر ۱۰۰ مقاله به آن ارسال شده، ۲۲ مقاله به صورت شفاهی طرح خواهد شد.