به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، عماد احمدوند روز سهشنبه در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی فناورینانو، با بیان اینکه این نمایشگاه از یکشنبه ۱۳ آبان ماه با حضور شرکتها و فعالان حوزه فناورینانو در سالنهای ۵ (ملل) و ۴۴ (خلیج فارس) نمایشگاه بینالمللی تهران گشایش مییابد، افزود: این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد نانویی کشور تا چهارشنبه ۱۶ آبان به مدت چهار روز دایر خواهد بود.
وی با بیان اینکه پانزدهمین نمایشگاه نانو یک فرصت مناسب برای بازدید از جدیدترین دستاوردها و محصولات نوآورانه حوزه نانو است، تصریح کرد: در پانزدهمین دوره نمایشگاه، دهها شرکت فعال در حوزه نانو توانمندیهای خود را در در معرض بازدیدکنندگان خواهند گذاشت.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری در ادامه، حوزههایی همچون نفت و انرژی، بهداشت و سلامت، آب و محیط زیست، کشاورزی و بستهبندی، خودرو، رنگ و پوشش، ساختمان، منسوجات و مواد پیشرفته را از بخشهایی نام برد که دانشبنیانهای فعال در این حوزه جدیدترین نوآوریهای خود را به نمایش خواهند گذاشت.
وی برپایی این نمایشگاه را یک فرصت بسیار مناسب به منظور همکاری فناورانه استارتاپها و فعالان زیستبوم نوآوری و فناوری کشور در مسیر تجاریسازی محصولات ارزیابی کرد و از همه سرمایهگذاران، شتابدهندهها، مسئولان، صاحبان صنایع و فعالان علاقهمند در اکوسیستم نوآوری کشور دعوت کرد از این رویداد بزرگ بازدید کنند.
احمدوند همچنین نمایشگاه نانو را فضایی برای تعامل و گفتوگو بین فناوران و دانشبنیانها از یک سو و همچنین صاحبان صنایع کشور برای شناسایی و اعلام نیازهای حوزه صنعت و همفکری دو طرف برای رفع این چالشهای فناورانه دانست.
وی در تشریح عملکرد حوزه نانو در سال ۱۴۰۲ تصریح کرد: حجم بازار محصولات نانو کشور اکنون ۶۲ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰۴ درصد رشد داشته است.
دبیر ستاد فناوریهای نانو و میکرو افزود: از لحاظ دلاری نیز حجم بازار ۱.۶ میلیارد دلار است که رشد ۴۴ درصدی را شاهد بودهایم.
صادرات ۱۴۵ میلیون دلار محصولات نانویی ایران به ۴۹ کشور دنیا
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ فعالان دو حوزه سلامت و انرژی، نفت و گاز بیشترین حمایتهای ستاد نانو را دریافت کردهاند گفت: از حوزه سلامت به خصوص حوزه دارو و بهویژه داروهای سرطان ۵۰ میلیون دلار و از حوزه نفت و گاز نیز ۱۸ میلیون دلار حمایت داشتهایم و کمترین حمایت نیز مربوط به محصولات آرایشی و بهداشتی بوده است.
احمدوند، آمار محصولات نانویی که گواهی نانو مقیاس دریافت کردهاند را ۱۵۷۷ محصول ذکر کرد.
وی با یادآوری اینکه هم اکنون ۴۹ کشور دنیا مقصد بازار صادراتی محصولات نانویی ایران هستند، اظهار داشت: پنج کشور عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه حدود ۶۰ درصد بازار صادراتی محصولات نانویی ایران را به خود اختصاص دادهاند و ارزش محصولات نانویی صادراتی کشور نیز ۱۴۵ میلیون دلار بوده است.
تقدیر از ۹ صادرکننده برتر نانویی در نمایشگاه نانو ۱۴۰۳
دبیر اجرایی پانزدهمین نمایشگاه نانو نیز در این نشست اظهارکرد: آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه نانو از ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز ۱۳ آبان در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود و طی آن از ۹ شرکت موفق صادراتی حوزه نانو تقدیر و تجلیل خواهد شد.
علی طهاری با اشاره به حضور ۱۷۰ نهاد و شرکت در هفت حوزه در پانزدهمین نمایشگاه نانو تصریح کرد: همچنین ۶۰ شرکت فناور در پنج حوزه میکرو در این نمایشگاه حاضر خواهند بود.و
وی از برپایی ۱۰ پایگاه صادراتی در این نمایشگاه خبر داد و تصریح کرد: ۶ نهاد ترویجی معاونت علمی نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و از بیش از ۱۰ محصول فناورانه نانویی در طول چهار روز برگزاری این نمایشگاه رونمایی خواهد شد.
وی تفاوت نمایشگاه پانزدهم نانو با نمایشگاه سال گذشته را اختصاص یک سالن ویژه به حوزه میکرو عنوان کرد و افزود: در این سالن فعالان این حوزه محصولات و دستاوردهای خود را در بازدید علاقهمندان خواهند گذاشت.
دبیر اجرایی پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو همچنین از ارائه ۹۹ طرح فناورانه به سرمایه گذاران در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو خبر داد و تصریح کرد: از این تعداد ۱۰ طرح دارای نوآوری جهانی هستند و ۱۴ دستاورد برتر دانشگاهی نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.