محمدرضا کشاورزیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هدف از اجرای این مدیریت بهرهبرداری و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی مراتع قشلاقی بخش بیارجمند و طرود شهرستان شاهرود است.
وی تصریح کرد: بهرهبرداری از علوفه مراتع براساس زمان قید شده در مجوز چرای دام یا طرح مرتعداری امکانپذیر است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود اظهار کرد: مرتعداران و دامداران ساکن در مراتع ییلاقی که قصد عبور دام از این مراتع را دارند باید در زمان جابهجایی تقویم زمانبندی کوچ را رعایت کرده و از ورود زود هنگام دام به مراتع قشلاقی بیارجمند و طرود قبل از موعد مقرر خودداری کنند.
کشاورزیان با اشاره به اینکه تمدید سالانه پروانه چرای دام ضروری است، افزود: مرتعداران هنگام جابهجایی دام مجوز چرای معتبر (تمدید شده) یا قرار داد طرح مرتعداری در مراتع قشلاقی را به همراه داشته باشند.
وی ادامه داد: دام موجود در منطقه بدون داشتن این مدارک به عنوان دام غیرمجاز محسوب شده و برابر قانون با متخلفان برخورد میشود.
به گفته وی، هماکنون گروههای حفاظتی شاهرود با ایستگاههای ثابت و سیار در مبادی و گلوگاههای ورودی در حوزه شهرستان مستقر هستند و از ورود دامهای غیرمجاز دامداران و مازاد جلوگیری میکنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود از مردم و طبیعت دوستان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و یا موارد مشکوک در زمینهای ملی مراتب را با شماره تلفن رایگان و شبانهروزی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان امداد جنگل و مرتع گزارش دهند.
به گزارش ایرنا، وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است و ۲۹۰ هزار دام سبک، ۱۹ هزار رأس دام سنگین و بیش از هزار نفر شتر و ۸۰ واحد فعال مرغداری در این شهرستان وجود دارد.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.