به گزارش گروه علمی ایرنا از «اسپیس»، ایستگاه فضایی تیانگونگ سه ماژوله و به شکل حرف T در نوامبر ۲۰۲۲ با رسیدن یک ماژول علمی به طور کامل راهاندازی شد اما به نظر میرسد که این ایستگاه باز هم در مسیر رشد و توسعه بیشتر خواهد بود.
«لی مینگ» رئیس کمیته علم و فناوری در آکادمی فناوری فضایی چین، در جریان کنگره بینالمللی فضایی در میلان ایتالیا در روز هفتم اکتبر گفت: ما در آینده برای ارتقای تاسیسات خود تلاش خواهیم کرد. به گفته لی، ارتقای ایستگاه فضایی تیانگونگ در چند مرحله انجام خواهد شد و اولین گام، بهروز رسانی ماژول مرکزی «تیانهی» است به طوری که بتواند ماژولهای بیشتری را قبول کند.
(تصویرسازی هنرمندانه از تلسکوپ ایستگاه فضایی چین موسوم به شونتیان Xuntian)
لی گفت: ما با این کار تلاش میکنیم که این ایستگاه فضایی را از شکل T ارتقا دهیم تا در آینده به شکل صلیبی باشد یا حتی نام آن را شکل «تی مضاعف» (Double-T) بگذاریم.
وی افزود که این کار به چین امکان میدهد تا ابزارهای علمی فضایی بیشتر و بزرگتری را به فضا ارسال کند و به طور کلی مقیاس عملیات در این ایستگاه فضایی را بالا ببرد.
لی خاطرنشان کرد: یک مرحله دیگر ارتقا نیز شامل توسعه و ساخت فضاپیمای (کشتی فضایی) تجدیدپذیر است. این فضاپیمای چندکاره با نام «منگژو» در دو نوع ساخته خواهد شد، یکی برای اعزام خدمه به ماه و دیگری برای تیانگونگ. با این کشتی فضایی ما میتوانیم از سه فضانورد برای ماموریتهای قمری و هفت فضانورد برای ماموریتهای جدید ایستگاه فضایی حمایت کنیم.
چین در سال ۲۰۲۰ آزمایشهای اولیه را روی این فضاپیما انجام داد و قرار است آزمایشهای کامل در حدود سال ۲۰۲۷ انجام شود. چین اکنون فضانوردان خود را با فضاپیمای «شنگژو» به مدار پایین زمین اعزام میکند و قرار است تا سال ۲۰۳۰ فضانوردانش را به ماه اعزام کند. ارتقای نهایی این ایستگاه، یک افزونه مهم و بزرگ به فضانوردی جهانی خواهد بود.