فریدون حامدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای معرفی و ترویج کشت مستقیم و محصولات تناوبی مختلف، پایگاه نوآورانه دیم در قالب کشاورزی حفاظتی به طور کشت مستقیم طراحی شده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه توسط مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آبان امسال در سقز اجرا شد،افزود: این پروژه بر روی ۱۱ نوع محصول متنوع و کشت محصولات هدفمند تمرکز دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: این پروژه شامل کشت محصولات متنوعی همچون محصولات علوفهای مانند ماشک ساتیوا، ماشک پانونیکا، نخود علوفهای گاپ پمبه سی و آردا، خلر، تریتیکاله و اسپرس است.
حامدی با اشاره به اینکه در این پروژه دانههای روغنی مثل کاملینا و گلرنگ و نیز نخود زراعی رقم گوکسو و گیاه دارویی سیاهدانه کشت خواهند شد، افزود: هدف از اجرای این پروژه جلوگیری از کشتهای سنتی و جاکار و معرفی الگویی نوین برای تناوب کشت است.
وی بیان کرد: این الگو نه تنها به حفظ درآمد کشاورزان کمک میکند بلکه با بهرهگیری از روشهای نوین کشاورزی، موجب افزایش بهرهوری و حفاظت از منابع طبیعی می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به همکاری گسترده همکاران و مدیران این سازمان در اجرای پروژه مذکور، یادآور شد: این طرح با همکاری مدیران و کارشناسان زراعت سازمان، کارشناسان مکانیزاسیون، و همچنین کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان سقز به اجرا درآمده است.
حامدی با بیان اینکه کارگاههای آموزشی و ترویجی با هدف آشنایی بیشتر کشاورزان با روشهای نوین و مزایای آنها برگزار میشود، گفت: این پروژه گامی موثر در مسیر توسعه پایدار کشاورزی در منطقهی سقز بهشمار میرود و نویدبخش آیندهای روشنتر برای کشاورزی منطقه است.