عطا حسن پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای اولین بار زنجیره افزایش ارزش از تولید تا مصرف پشم در شهر معمولان استان لرستان راه اندازی شد.
وی اضافه کرد: با راه اندازی این زنجیره اقتصادی برای ۸۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد ضمن انکه پیامدهای اقتصادی غیر مستقیم ان اعم از افزایش درامد، اشتغال جنبی و رونق کسب کار بسیار چشمگیرتر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد : از دیرباز یکی از مشکلات استان صادر کردن پشم تولیدی به صورت خام بود که راه اندازی زنجیره موجب فراوری بهتر و بیشتر، ارزش افزوده بیشتر و تولید و صادرات افزونتر و متنوعتر می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان یاد اوری کرد:که این وزارت برنامه ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش صنایع دستی را با اولویت رشتههای بومی در دستور کار قرار داده است.
دامداری و استحصال پشم دامی از دیرباز در لرستان واقع در دامنه کوهپایه های زاگرس رونق داشته است موضوعی که زمینه ساز رونق میراثی از دست افرینه های هنری مانند قالی، گلیم، نمد و تنپوش نمدی بوده است.
سالانه ۱۲ هزار مترمربع فرش و تابلو فرش دستباف در لرستان تولید می شود.
از بین رفتن روش های سنتی تبدیل پشم به نخ موجب قطع زنجیره تولید محصولات پشمین اعم از فرش و گلیم نه فقط در لرستان که در دیگر نقاط کشور شده است که از پیامدهای ان بالا رفتن هزینه تمام شده تولید محصول است.
سالانه در استان لرستان با حدود ۲ میلیون رأس دام نزدیک به سه هزار تن پشم طبیعی تولید می شود که به خصوص پشم سفید ان که از گوسفندان لری-بختیاری برداشت میشود مرغوب بوده و به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان معمولان در ۶۰ کیلومتری جنوب خرمآباد ازجمله مراکز قالی بافی لرستان است.