کرج - ایرنا - رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: تولید در واحد سطح با مصرف آبی که داریم باید ۳۰۰ میلیون تن غذا باشد در حالی که ۱۳۰ میلیون تن تولید می شود . 

به گزارش خبرنگار ایرنا ،《سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی》 روز سه شنبه در دهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد افزود: بنابراین مصرف بالای آب در این بخش را داریم.

وی یادآورشد: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند که ما ۱.۵ درصد غذای دنیا را با ۱۳۰ میلیون تن تولید می کننیم و ۹ میلیارد تن غذا در دنیا تولید می شود.

موسوی گفت: به ازای میزان ۹ میلیارد تن غذای تولیدی دنیا بطور میانگین ۱۸ میلیارد دلار ثروت تولید می شود و در این بین میانگین ارزش مواد غذایی فقط در بخش تولید محصولات زراعی، باغی و دامی حدود پنج هزار میلیارد دلار ارزش دارد.

وی با اشاره به اینکه باید ۶۰۰ میلیارد دلار در حوزه امنیت غذایی عایدات داشته باشیم افزود: هیچ بخشی در کشور نمی تواند اینگونه کشور را حمایت کند که بهره برداری پایدار دارد.

موسوی تاکید کرد : این عقب افتادگی باید جبران شود که باید مدیریت زنجیره داشته باشیم و نیاز است دانش کشاورزی را توسعه دهیم نه توسعه دانش به سمت بهره برداران و نه به سمت حکمرانان داشته ایم.

وی اظهار کرد : موضوع دانش و فناوری در تولید و زنجیره بسیار موثر هستند ولی در توسعه دانش در حلقه های نهایی زنجیره که علوم انسانی است که ترویج (توسعه دانش)، مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی نداریم.

رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت : همانطور که رهبر انقلاب و امام راحل تاکید داشتند استقلال کشور از کشاورزی می گذرد و راهی جز این نداریم که این گفتمان سازی را نشر دهیم.

دهمین کنگره ملی ترویج وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست پایدار که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج از امروز آغاز و تا فردا نهم آبان ماه ادامه دارد.