زنجان - ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب زنجان گفت: زنجان در حال تبدیل شدن به شهر بدون متکدی است که تحقق این مهم به همراهی و همکاری اقشار مختلف مردم نیاز دارد که کمک‌های خود را به سمت نهادهای حمایتی و موسسات خیریه هدایت کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بهروز عباسی روز سه شنبه در حاشیه افتتاح اردوگاه ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی استان در جمع خبرنگاران، افزود:یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی استان تلاش برای رفع معضلات و کمک به آسیب دیدگان اجتماعی است.

وی با بیان اینکه در هفت ماه گذشته کارهای کم سابقه‌ای با پیگیری دستگاه قضایی استان در این حوزه انجام شد، گفت: یکی از اقدامات بسیار خوب برای کمک به آسیب دیدگان اجتماعی، ایجاد کمپ ماده ۱۶ مردان بود که امروز با همت مسوولان و پیگیری‌ رییس کل دادگستری استان با هدف جمع‌آوری معتادان متجاهر و کارتون خواب افتتاح شد.

وی اظهار داشت: همچنین یک مجموعه دیگر به نام "مجتمع شوق زندگی" برای ارائه خدمات بهتر به کودکان، اطفال و زنان بی سرپرست راه اندازی شد.

این مسوول ادامه داد: در این مجتمع نیز همکاران قضایی با تجربه، نمایندگان ادارات مربوطه مستقر هستند تا به افراد آسیب پذیر و گروه های هدف خدمات ارائه کنند و تا حد امکان از مشکلات و گرفتاری‌های آنان بکاهند.

دادستان عمومی و انقلاب زنجان با بیان اینکه یکی از آسیب های اجتماعی مورد گلایه شهروندان افزایش متکدیان است، ادامه داد: بررسی و پیگیری صورت گرفته از سوی ادارات متولی نشان می داد که نقصی و اشکالی در فرایند برخورد با جمع آوری متکدیان وجود داشت.

وی با بیان اینکه این مشکل به نبود اردوگاه ساماندهی گروه های هدف بر می گشت، اظهار داشت: با همکاری شورا و شهرداری و ادارات، اردوگاه ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهر زنجان افتتاح شد.

سوء استفاده از کودکان برای تکدگری و کلاشی جرم است

عباسی با تاکید بر اینکه در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به کارگیری اطفال و نوجوانان و بهره‌کشی از آنها به هر عنوان خاص برای تکدی گری و کلاشی جرم انگاری شده است، افزود: مجازات‌های متنوعی برای تکدی گری، بهره‌گیری و سوء استفاده از اطفال و نوجوانان از جمله حبس، جزای نقدی و ضبط اموال به دست آمده از این راه پیش بینی شده است.

دادستان عمومی و انقلاب زنجان گفت: انتظار بر این است با ایجاد اردوگاه و اقدامات انجام گرفته دستگاه های متولی به تکالیف قانونی خود نسبت به جامعه واقف باشند تا در روزهای آینده شاهد کاهش این نوع آسیب اجتماعی در استان باشیم.

وی با بیان اینکه این اردوگاه با امکانات لازم گروه های هدف را پذیرش می کند و پس از آن غربالگری آنها انجام می شود، تاکید کرد: افرادی به دنبال سوء استفاده از کمک مردم هستند و با وجود دارایی و تمکن مالی از استان‌های دیگر برای تکدگری و کلاشی به این استان رهسپار می شوند.

این مسوول با بیان اینکه پس از غربالگری و تعیین تکلیف افرادی که به دستگاه قضایی اعزام می شوند برخورد شدید و قانونی با آنها انجام خواهد شد، ادامه داد: بررسی‌های انجام گرفته نشان می دهد تعدادی از این متکدیان به دفعات زیاد دست به این کار می زنند و مهمتر اینکه دارای تمکن مالی هستند.

عباسی با تاکید بر اینکه این استان به بهشت خیرین لقب گرفته است، افزود: متاسفانه همین متکدیان از این فرصت سوء استفاده می‌کنند به نوعی که خودشان هم اذعان کرده اند، مردم زنجان کمک های خوبی به آنها می کنند.

عباسی افزود: طبق برنامه ریزی تمامی متکدیان در این اردوگاه ساماندهی می شوند و افراد نیازمند از لحاظ مالی نیز تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار می گیرند.

دادستان عمومی و انقلاب زنجان در خصوص آخرین آمار متکدیان در استان، گفت: به دلیل نبود اردوگاه ساماندهی، آمار منسجمی در این خصوص وجود ندارد.

وی به علل افزایش متکدیان نیز اشاره کرد و گفت: برخورد نشدن با متکدیان، ساماندهی نشدن، فقدان اردوگاه و مرکز غربالگری از جمله این عوامل است.

این مسوول با بیان اینکه تعدادی از متکدیان زنجان از استان های دیگر و برخی نیز از اتباع خارجی هستند، گفت: امیدواریم این معضلات با اراده جمعی و افتتاح اردوگاه ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی به حداقل برسد.