ساری- ایرنا- سرکنسول جمهوری ترکمنستان در ایران گفت: با توجه به ظرفیت‌های ممتاز بنادر مازندران این امر یک فرصت و نقطه طلایی برای ترانزیت کالای ترکمنستان از طریق ایران به کشورهای حوزه‌ خلیج فارس است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، الیاس قایب اف عصر سه‌شنبه بعد از نشست با استاندار مازندران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سران ۲ کشور تفاهم نامه های خوبی به امضاء رساندند و ترکمنستان مصمم به اجرای آنها است.

سرکنسول جمهوری ترکمنستان در ایران گفت: با توجه به مرز مشترک بین ایران و ترکمنستان این امر فرصت مناسبی برای ترانزیت کالا محسوب می شود.

وی با بیان این که بندر امیر آباد از جمله بنادر مهم تجاری محسوب می شود، اظهار کرد: ترکمنستان درصدد است تا با اعزام هیات های تجاری به این خطه از شمال تجارت با ایران را رونق بخشد.

الیاس قایب اف تصریح کرد: با سفر یک روزه به این استان زمینه های رونق تجارت با مازندران که یکی از استانهای مهم کشور محسوب می شود واکاوی شد.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.

منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات پیشرفته بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا و پذیرش کشتی‌های تجاری با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۶۹ هکتار گستره دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر است.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیک‌ترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با دو پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.