تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد: با تصویب هیات دولت، بدهی ۲۲۰ میلیون دلاری دولت جمهوری آذربایجان به ایران، برای تکمیل طرح انتقال آب رودخانه ارس به تبریز صرف می‌شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بهرام سرمست در مصاحبه ای اظهار کرد: تاکنون ۴۰ کیلومتر از پروژه انتقال آب رودخانه ارس به تبریز انجام شده و ۱۰۵ کیلومتر آن در حال انجام است که نیازمند بودجه است.

وی گفت: با توجه به اینکه دولت جمهوری آذربایجان مبلغ ۲۲۰ میلیون دلار به جمهوری اسلامی ایران بدهی دارد، طی مصوبه ای در جلسه یکشنبه در دولت که به تصویب هیات وزیران رسید، این مبلغ برای تکمیل پروژه انتقال آب رودخانه ارس به تبریز صرف خواهد شد.

وی افزود: پیش از معارفه رسمی به عنوان استاندار آذربایجان شرقی و در دیداری که با معاون اول رئیس جمهور در بازگشت از سفر ارمنستان در تبریز داشتم، نیاز مبرم شهر تبریز و شهرستان‌های شبستر، جلفا و مرند را به آب ارس برایشان توضیح دادم و درخواست کردم که برای رفع این مشکل کمک کنند.


وی اضافه کرد جمهوری آذربایجان از بابت ساخت سدهای خداآفرین و قیزقلعه سی ۲۲۰ میلیون دلار به کشورمان بدهکار و درخواست ما این بود که این رقم برای تامین مالی طرح انتقال آب ارس به جلفا، مرند شبستر، تبریز و شهرها و روستاهای سر راه اختصاص یابد.

وی با اشاره به اینکه شهروندان تبریزی پارسال و سال‌های قبل از آن با مشکل تنش آبی و کمبود آب شرب دست به گریبان بودند، ادامه داد: خوشبختانه درخواست ما برای اختصاص بدهی ۲۲۰ میلیون دلاری جمهوری آذربایجان به کشورمان برای تسریع در تکمیل طرح انتقال آب ارس، ابتدا در کمیسیون اقتصادی دولت و یکشنبه این هفته در جلسه هیئت وزیران تصویب شد.

استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: به این ترتیب مشکل فاینانس طرح انتقال آب رودخانه ارس به تبریز که در سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌ها ابتر مانده بود، حل شد و عملیات اجرایی این طرح راهبردی تسریع خواهد شد.

وی یادآوری کرد: با تکمیل طرح انتقال آب ارس به تبریز که تاکنون تنها ۴۰ کیلومتر از ۱۴۵ کیلومتر آن لوله گذاری شده است، علاوه بر تامین دراز مدت آب شرب جلفا، مرند، شبستر، تبریز و شهرها و روستاهای سر راه، از محل سرریز پساب آن به دریاچه ارومیه، به احیای این پهنه آبی نیز کمک خواهد شد.

به گزارش ایرنا، خط ۱۴۵ کیلومتری انتقال آب رودخانه مرزی ارس به تبریز و شهرها و روستاهای واقع در مسیر، با گذشت بیش از هشت سال از آغاز آن هنوز ۴۰ کیلومتر پیشرفت فیزیکی دارد و تکمیل آن با تزریق اعتبارات مالی مورد نیاز تسریع می شود.

برای انتقال آب ارس به تبریز ۶۸۰ میلیون یورو اعتبار پیش بینی شده است.

آبرسانی به تبریز، جلفا و ۲۲ شهر از این طریق انجام می شود و ۱۶۹ روستا از این خط آبدار می شوند و این آخرین گزینه برای تامین آب شهرهای یاد شده است.

تامین آب صنعتی شهرک های صنعتی و کشاورزی مسیر آبرسانی و تامین ۱۰۰ میلیون مترمکعب پساب دریاچه ارومیه از دیگر ره آوردهای اجرای این مگاپروژه است.