تهران بزرگ - ایرنا - معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به آموزش ورزش باستانی در مدارس پایتخت گفت: آموزش و پرورش با این موضوع مخالفتی ندارد و امیدواریم بتوانیم در بخشی از ۴۵۰۰ مدرسه تهران این امکانات مستقر شود تا دانش‌آموزان با این رشته ورزشی و آیینی کشور آشنا شوند و این رشته بتواند در مدارس جایگاهی داشته باشد.

به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، محمدامین توکلی‌زاده روز سه‌شنبه در نشست مشترک با دبیر فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی و رییس هیات زورخانه‌ای استان تهران و جمعی از پهلوانان برجسته‌ پایتخت افزود: شهرداری در حوزه ورزشی رویداد قهرمان شهر را در سه سال گذشته اجرا کرده و سال گذشته موفق شد بیش از ۶۰۰ هزار ورزشکار را در مناطق مختلف پایتخت تحت پوشش قرار دهد. امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون شهروند در تهران در قالب ۲۰ رشته ورزشی با یکدیگر رقابت کنند.

وی با اشاره به اینکه رویداد قهرمان‌شهر اکنون دارای ابعاد ملی و بین‌المللی شده است، اضافه کرد: در دوره سوم قهرمان شهر، علاوه بر ورزشکاران در کلانشهرهای کشورتلاش شده است تا ورزشکاران پایتخت‌های کشورهای آسیایی نیز در رشته‌های تعریف شده با دیگر ورزشکاران به رقابت بپردازند.

توکلی‌زاده با بیان اینکه ورزش در ایران دارای پیشینه تاریخی است، افزود: در رویکرد اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به دنبال احیای ورزش‌های آیینی و باستانی هستیم، در قالب «قهرمان شهر» به دنبال رخدادی اختصاصی برای توسعه ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی هستیم.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: نیازمند است رخدادی بزرگ با عنوان «پهلوان شهر» برای معرفی ورزش‌ زورخانه‌ای و باستانی برگزار شود تا این ورزش بیش از گذشته به مردم معرفی شود.

وی با بیان اینکه برگزاری رخداد «پهلوان شهر» در روحیه بخشی به فعالان حوزه زورخانه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: برای نخستین بار در تاریخ ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی کشور رخدادی با حضور یک هزار و ۳۵۰ پیشکسوت این رشته برگزار شده است. این اتفاق می‌تواند منجر به شکل‌گیری جریانی از فعالیت وزشی در این رشته شود.

توکلی‌زاده، نمادسازی، احیای فرهنگ و ترویج فرهنگ ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی را از اهداف برگزاری رخداد «پهلوان شهر» دانست و اضافه کرد: نشست‌های مشترک و تخصصی برای برگزاری این رویداد با مشارکت پیشکسوتان این رشته برگزار خواهد شد و در بودجه سال آینده نیز اعتبارات لازم برای برگزاری رخدادهای مرتبط با این رشته نیز پیش‌بینی می‌شود.

ورزش‌ زورخانه‌ای در مدارس ترویج شود

توکلی‌زاده با بیان اینکه ورزش زورخانه‌ای و باستانی باید در سطوح پایه معرفی شده تا استعدادهای نهفته در این رشته شناسایی شود، گفت: در تفاهم با آموزش و پرورش تلاش شده تا ورزش‌ زورخانه‌ای و باستانی در مدارس با استفاده از مربیان آموزش‌دیده و حضور پیشکسوتان این رشته به دانش‌آموزان آموزش داده شود. امیدواریم دانش‌آموزان با این رشته ورزشی آشنا شده و با فعالیت در ورزش باستانی، ورزشکاران آینده این رشته شوند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: به دنبال استفاده از فضاهای مختلف برای ترویج فرهنگ ورزش باستانی و زورخانه‌ای هستیم همچنین برنامه‌ریزی برای فعال کردن این ورزش در بخشی از ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی در حال انجام است. در همین راستا شهرداری در بسیاری از بوستان‌ها و مراکز ورزشی ایستگاه ورزش صبحگاهی دارد و برنامه این است تا امکانات ورزش زورخانه‌ای و باستانی را در این مراکز مستقر کرده تا مردم بتوانند از این ورزش استفاده کنند.

توکلی‌زاده براهمیت مشارکت فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و باستانی برای تحقق این هدف تاکید کرد و گفت: این امکان وجود دارد تا یکی از پیشکسوتان این رشته ورزشی در هر منطقه و در هر هفته ۲ روز نسبت به آموزش علاقه‌مندان به این رشته اقدام کند تا ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی در شهر به مرکز پرورش استعدادهای ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه شهرداری زیرساخت‌های ورزشی متعددی دارد و این موضوع دارای مزیت و معایبی است، گفت: وجود زیرساخت‌های ورزشی در شهر سبب شده که مردم به عنوان ارایه‌کننده خدمت به شهرداری مراجعه می‌کنند این درحالی است که در رویکرد جدید برنامه این است که خدمت خود را به میان مردم ببریم تا شهروندان بتوانند حداکثر بهره‌برداری از خدمات در شهر را ببرند.