مجری طرح مجموعه نمایشنامه آذربایجان پیشرو در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: خطه آذربایجان با مرکزیت تبریز، همواره در جریان سازی، ایجاد جنبشها، حرکتهای ملی و به وجود آمدن اتفاقات مهم در ایران، نقش ارزنده و غیر قابل انکاری ایفا کرده و پیشگامی و پیشرو بودن نیز، مشخصه برجسته مردم آذربایجان در حوادث تاریخی است.
جواد کریمنژاد افزود: سه مولفه مردم آذربایجان در بیانات رهبر فرزانه انقلاب همواره مورد تاکید قرار گرفته و ایشان، «غیرت، تدّین و شجاعت» را مهمترین مولفهها برای مردم آذربایجان عنوان کردهاند که در روایت «آذربایجان پیشرو»، به زبان هنر و نمایشنامه مورد توجه است.
وی گفت: تولید آثار نمایشی تاثیرگذار با موضوع «آذربایجان پیشرو» با محوریت تقویت هویت ایرانی، قومی و دینی آذربایجان و نقش بزرگمردان و مفاخر این دیار، در رشد و توسعه ایران با پیشرانی آذربایجان را در دستورکار قرار دادیم و نیم نگاهی به زبان هنر داشتیم و توانمندی نویسندگان صاحب قلم عرصه نمایش را به نمایش گذاشتیم.
وی تاکید کرد: دغدغه ایرانی نوشتن و رئالیسم اجتماعی (گونۀ تئاتر اجتماعی) نیز در کنار ساختارمندی متون نمایشی با خصلتهای هنری مورد تأکید بوده است.
کریم نژاد اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح و نگارش ۱۰ نمایشنامه، معرفی جایگاه و نقش آذربایجان و چهرههای نامی و موثر این دیار با مرکزیت تبریز در تحولات ایران معاصر در ۱۵۰ سال گذشته بوده و محوریت نمایشنامهها بر روی چهرههای تأثیرگذاری چون مجتهد زبردست و عالم مبارز آیتالله میرزا فتاح شهیدی و شهید مظلوم ترور آیتالله سید اسدالله مدنی،کربلایی علی مسیو، محمدتقی خان پسیان، سه سرباز حماسهساز وطن در پل ارس(ماجرای شهریور ۱۳۲۰)، تیمسار شهید جواد فکوری، شهید مهندس بهروز شریفی، سردار شهید علی تجلایی، استاد سید محمدحسین شهریار، خاندان توکلی و نقش مهندس محمدتقی توکلی در زمینه چرخه صنعت و اقتصاد کشور است.
وی ادامه داد: نویسندگان نمایشنامهها نیز شامل ایوب آقاخانی، مهدی ولیزاده، نیما حسن بیگی، مهدی صالحیار، صابر دل بینا، کریم عظیمی ججین، علی پوریان، سید مرتضی هاشمپور، میر میلاد مهدی زاده، عارف مهتاب و مهدی علیپور اصل است.
به گزارش ایرنا، مجموعه نمایشنامه آذربایجان پیشرو؛ «تئاتر به وقتِ آذربایجان»، توسط انتشارات ریتم و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، مؤسسه فرهنگی هنری نغمه آفرینش و قرارگاه شهید آوینی در سه جلد با قطع رقعی و در ۷۰۰ صفحه با شمارگان ۹۰۰ نسخه و کاغذ بالک و چاپ نفیس به زیور طبع آراسته شده است.