به گزارش ایرنا یادواره بزرگداشت یاد و خاطر فاطمه جهانگرد ملقب به جهان کرمانی یا همان جان جهان، شاعر بلندآوازه کرمانی بانویی خوشنام و خوشدل سهشنبه شب به همت انجمن های ادبی دل عالم و ترانه کرمان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل امور کتابخانه های استان ، کانون شاعران آیینی، انجمن خواجوی کرمانی،انجمن حیاتی کرمانی و انجمن ادبی خوبان با حضور خانواده وی، جمعی از شعرا و ادبدوستان کرمان در "فوادیه"- بهارستان هنرمندان کرمان- برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از اهالی شعر، فرهنگ و هنر کرمان حضور داشتند در ابتدا بهادر شجاعی فرزند زنده یاد فاطمه جهانگرد ضمن خوش آمدگویی به حضار به گوشه ای از زیست شاعرانه مادرش پرداخت و پس از آن استاد احمد اسدالهی شاعر پیشکسوت کرمانی با اشاره به شعر غنی جهان کرمانی گفت: با بررسی شعر مرحومه خانم جهانگرد میتوان دریافت که وی جزو معدود زنان شاعری بوده که به زبان شعری خاص خودش رسیده بود و اگر که وی را بالاتر از فروغ فرخزاد ندانیم، از فروغ پایین تر هم نبوده و همردیف و همقطار بزرگان شعر ایران است.
وی افزود: از خانم جهانگرد چند کتاب برجا مانده که علاوه بر دیوان شعر که توسط همسرش منتشر شده، مهمترین کار این بانوی شاعر گردآوری و تصحیح دیوان بانو حیاتی کرمانی به شمار می رود که حدود ۲۰۰ سال پیش می زیسته و دارای اشعاری نغز و زیبا است.
وی که به شعله کرمانی شهرت دارد همچنین با اشاره به تاریخچه بهارستان هنرمندان کرمان فوادیه اظهار داشت: برخی هنرمندان متوفی کرمانی هستند که در پی تخریب گورستان های قدیمی در این اطراف، مزارشان یا تخریب شده یا در طرح احداث خیابان از بین رفته است، مضاف بر اینکه برخی از هنرمندان نیز در شهرهای دیگر به خاک سپرده شده اند که از جمله آنها میتوان به رهبر کرمانی، مشتاق، احمد ناظرزاده و علی اصغر اصفهانی اشاره کرد.
وی پیشنهاد داد: شهرداری کرمان با همکاری انجمن مفاخر برای هریک از این شعرای کرمانی، سنگنوشته یا تابلو یادبودی در این مکان احداث کند.
در این همایش همچنین سید علی منصوریان مسئول انجمن ادبی دل عالم با بیان اینکه برگزاری مراسم بزرگداشت برای شاعران و اهل قلم از اهداف این انجمن است گفت: تاکنون بیش از ۱۰ بزرگداشت برای شاعرانی و نویسندگانی که در قید حیات بوده اند یا از بین ما رفته اند توسط این انجمن و با همکاری انجمن های دیگر برگزار شده و در آینده نیز در نظر داریم در صورت فراهم آمدن شرایط این بزرگداشت ها به صورت ماهیانه برگزار شود.
عبدالرحیم عبدالکریمی مسئول انجمن ترانه کرمان نیز در این آیین ضمن اشاره به اینکه شعر کرمان در سال های اخیر دچار یک گسست بین نسلی شده است اظهار داشت: متاسفانه در مقایسه با گذشته در سال های اخیر چهره شاخصی در شعر و ادبیات کرمان ظهور نکرده یا اگر بوده بسیار اندک و انگشت شمار بوده که باید این موضوع مورد بررسی و آسیب شناسی قرارگیرد.
وی همچنین در خصوص شاعران زن در کرمان گفت: در کرمان و در دوره های مختلف، حتی در همین سال های اخیر شاعران بانوی بسیاری در این استان پرورش یافته اند که اتفاقا حرف های زیادی برای گفتن داشته اند و کرمان از لحاظ شاعران زن از جایگاه رفیعی برخوردار است.
این مراسم با اجرای موسیقی توسط استاد احتشام کرمانی ادامه یافت که یکی از اشعار زنده یاد خانم جهانگرد توسط وی اجرا شد.
شعرخوانی تنی چند از شاعران حاضر در مراسم و اهدای گل به مزار زنده یاد فاطمه جهانگرد و دیگر هنرمندان آرمیده در فوادیه کرمان از دیگر بخشهای این مراسم بود.
در این مراسم همچنین از استاد محمدرضا هاشمی نژاد طراح جلد کتابهای جهان کرمانی تقدیر شد.
فاطمه جهانگرد شاعر کرمانی متخلص به "جهان کرمانی" متولد ۲۵ مهر ۱۳۲۴ است. وی در کرمان به عنوان یکی از شاعران سرشناس شهرت دارد و اشعارش در قالب غزل و گاه در وصف شهر کرمان سروده شدهاست.
وی تحصیلات خود را در شهر کرمان در دبستان دخترانه فرهمند، دبیرستان دخترانه کیخسرو شاهرخ و دبیرستان دخترانه بهمنیار گذراند. دوره تربیت معلم را در دانشسرای مقدماتی کرمان آغاز کرد و بعد از اتمام این دوره در سال ۱۳۴۴ به استخدام آموزش و پرورش کرمان درآمد که ابتدا در باغین (شهرستان کرمان) کرمان به تدریس دوره ابتدایی پرداخت و مدتی بعد به دبستان سرآسیاب فرسنگی مرکز استان منتقل شد.
جهانگرد سال ۱۳۴۷ به دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تهران وارد، هجدهم خرداد ماه ۱۳۵۱ فارغالتحصیل شد و به کرمان مراجعت کرد.
اندک زمانی در دبیرستانهای کرمان به تدریس ادبیات فارسی اشتغال داشت و در همان دوران به عنوان دبیر نمونه کشوری برگزیده شد. پس از چندی به سمت ریاست دبیرستان دخترانه بهمنیار کرمان منصوب شد. وی سال ۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران به ادامه تحصیل پرداخت و پس از ۲ سال در سال ۱۳۷۳ موفق شد با دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد خود که در مورد زندگینامه و اشعار بیبی حیاتی کرمانی نوشته شده بود، دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را به پایان برساند.
تعهد و تعلق وصف ناشدنی وی به شهر و مردم دیارش که همواره مهمترین دغدغه وی بود، عاملی شد تا علاوه بر مسئولیت معلمی، در بسیاری از فعالیتهای اجتماعی استان نیز شرکتی مؤثر و چشمگیر داشته باشد و همانگونه که خود پا به پای مردان در تمامی عرصهها تلاش میکرد، دیگر زنان و شاگردانش را نیز در راستای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی تشویق میکرد.
براساس گزارش ها فاطمه جهانگرد، به علت تشخیص ندادن بهموقع بیماری و معالجه دیرهنگام در اثر بیماری سرطان دوم اردیبهشت ۱۳۸۶ در سن ۶۲ سالگی درگذشت و در قطعه بهارستان هنرمندان کرمان به خاک سپرده شد.
خرداد ۱۳۹۰ شهرداری کرمان فرهنگسرای جهان را به یاد و نام وی افتتاح کرد.