به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: کمیسیون اروپا چراغ سبز نهایی را برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی ساخت چین اعمال کرد و تحقیقاتی را که از یک سال پیش آغاز شده بود، به اتمام رساند.
این تعرفه ها از امروز چهارشنبه به مدت ۵ سال اجرا می شوند.
همزمان بروکسل به مذاکرات با پکن به منظور دستیابی به توافقی برسر حداقل قیمت ها که می تواند جایگزین تعرفه ها شود، ادامه خواهد داد. این راه حل مورد حمایت آلمان است اما بسیار پیچیده و اجرای آن دشوار خواهد بود.
کمیسیون اروپا از اختیارات تجاری خود برای تصویب تعرفه هایی که بالاتر از نرخ ۱۰ درصدی کنونی است بر اساس برند خودروها استفاده کرده است.
بر اساس قوانین بازنگری شده تجاری اتحادیه اروپا، این بلوک علاوه بر تعرفه استاندارد ۱۰ درصدی بر خودروهای وارداتی، تعرفه هایی از ۷.۸ درصد برای شرکت تسلا تا ۱۷ درصد برای BYD مستقر در شنژن و ۳۵.۳ درصد برای SAIC که مقر آن در شانگهای است، اعمال خواهد کرد.
کمیسیون اروپا مدعی است تعرفه های مازاد برای جبران تاثیرات یارانه هایی که ادعا می کند پکن در بخش خودروهای الکتریکی خود تزریق کرده، ضروری است. بازوی اجرای اتحادیه اروپا همچنین مدعیست که کمک های مالی سخاوتمندانه دولت چین به تولیدکنندگان این کشور کمک کرده تا خودروهای خود را با قیمت های مصنوعی پایین در رقابت با خودروسازان اروپایی بفروشند.
کمیسیون اروپا ادعا می کند که در نتیجه، فروش خودروهای برقی شرکتهای چینی در اروپا با سرعت فوقالعادهای افزایش یافته است: طبق برآورد این کمیسیون، سهم بازار آنها از ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۴.۱ درصد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
صنعت خودروسازی اتحادیه اروپا به دلیل قیمت های بالای انرژی، تقاضای پایین مصرف کننده و تشدید رقابت های جهانی با وضعیت آشفته ای مواجه است.
با وجود وضع تعرفه ها، بروکسل مدعیست که به دنبال راه حلی قابل اجرا از طریق عوارض گمرگی و سازگار با قوانین سازمان جهانی تجارت است اما تاکنون به نظر می رسید این شیوه دشوار بوده باشد.
چین تحقیقات کمیسیون اروپا را اقدامی «آشکار در جهت حمایت از سیاست محصولات داخلی» توصیف و این یافته ها را مصنوعی و اغراق شده عنوان کرد. پکن تهدید کرده اقدامات تلافی جویانه را علیه صنایع لبنی و گوشت اعمال خواهد کرد که زنگ هشدار را در برخی پایتخت های اروپایی به صدا در آورده است.
یورونیوز نوشت: در حالی که آمریکا و کانادا تعرفه ۱۰۰ درصدی را برای خودروهای چینی اعمال کرده اند، اروپا یکی از معدود بازارهای ثروتمندی است که همچنان در دسترس محصولات پیشرفته چین است.
به گزارش الجزیره، وزارت بازرگانی چین امروز چهارشنبه گفت که با این تعرفه ها موافق نیست یا آنها را نمی پذیرد.
این وزارتخانه در بیانیهای نوشت: همچنین متوجه شدیم که طرف اتحادیه اروپا اعلام کرده است که به مذاکره با چین در مورد تعهدات قیمتی ادامه خواهد داد. پکن «تمام اقدامات لازم را برای محافظت قاطعانه از حقوق و منافع مشروع شرکتهای چینی انجام خواهد داد».
اعمال تعرفه ها از سوی اتحادیه اروپا تنش هایی را داخل این بلوک ایجاد کرده است و برخی کشورها از جمله آلمان و مجارستان ابراز نگرانی کرده اند که این اقدام می تواند به جنگ تجاری مخربی بین بروکسل و پکن منجر شود.