تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

کرمان - ایرنا - باران، دخترکی سه ساله آنچنان محکم به سینه پدری که حالا حدود یک سال است از چنگال اعتیاد به همت مسئولان کمپ ماده ۱۶ کرمان نجات یافته، چسبیده بود که گویی امن‌تر از آغوش پدر، جایی را هرگز نخواهد یافت. حالا وجود پدر بعد از بهبودش به چتری بر سر باران و البته مادرش تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، عصر روزی پاییزی، خورشید آخرین خودنمایی های خود را با تلالو نوری خیره کننده بر سر زمین در محوطه کمپ ترک اعتیاد کرمان ارزانی کرده بود، من و همکارانم به عنوان خبرنگار و به دعوت دادستانی کرمان در جمع افرادی حضور داشتیم که از بیماری مهلک اعتیاد جان به در برده و بهبود یافته، با خانواده هایشان به شکرانه این نعمت اینجا و در این مکان در گردهمایی بهبودیافتگان کمپ ماده ١۶ با حضور دادستان و جمعی از مسئولان حضور پیدا کرده بودند.

بدو ورود به محوطه کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۶، حضور زنان و کودکانی نظرم را جلب کرد که فقط خدا می داند چه روزهای دشوار و تاریکی را در پس درگیری عزیزانشان به اعتیاد گذرانده اند.

کودکان زیادی در جمع در کنار پدر و مادرشان نشسته بودند و انگار حالا بعد از بهبود والدینشان از اعتیاد، کودکی کردن را در سایه خانواده سالم تازه داشتند درک می کردند.

در میان جمع حاضر، مردی را دیدم که انگار می‌شناختمش، خوب نگاه کردم، زنی با چادر مشکی، شانه به شانه‌اش نشسته بود آنچنان نزدیک که انگار با غرور تکیه بر شانه همسرش زده بود و دخترکی حدود سه ساله که سر بر سینه پرمهر پدر گذاشته و با هر ضربان قلبش، نوای آرامش و عشق به زندگی را هجی می کرد.

همه حضار شاد و خرسند از زندگی سالمی که در آنسوی درهای کمپ ترک اعتیاد انتظارشان را می کشید در جشن پاک شدنشان آن هم به همت دستگاه ها و نهادهای مختلف حضور یافته بودند تا به شکرانه این مهم از دست اندرکاران این کمپ و عوامل دخیل در ترک اعتیادشان تقدیر کنند؛ و البته آرزو که دوباره سروکارشان به دوران وحشت و سیاه اعتیاد نکشد.

به دخترک نگاه کردم، پدرش را دیدم؛ انگار او بیشتر از خانواده اش به این روزها احتیاج داشت به این حس آرامشی که دخترش داشت و آن دلگرمی که در چشمان همسرش موج می زد. ناگهان یادم افتاد، این مرد را شاید حدود ۲ سال قبل در محدوده کوره های آهک پزی در حاشیه شهر کرمان دیده بودم. همان زمان که با اعضای انجمن طلوع برای سرکشی به معتادان کارتن خواب به حاشیه شهر رفته بودم.

آن شب را هیچگاه فراموش نمی کنم، انجمن طلوع برای پخش غذایی که هر سه‌شنبه شب برای معتادان کارتن خواب تهیه می کند به حاشیه های شهر کرمان رفته بود. من آن شب با خانم فائقه مظفری مسئول انجمن طلوع در محدوده کوره های آهک پزی بودیم. معابر ناهموار خاکی و محوطه ای نسبتا تاریک آنطور که سوسوی آتش کوره های آهک پزی زیبا و فریب انگیز خودنمایی می کرد.

آن شب علی را در به اصطلاح خانه ای محقر که در زنگ زده و کوچک آهنیش پوسیده بود، دیدم. خانه ای با حیاطی خاکی، کثیف و اتاقی که روشنایی‌اش یک لامپ کوچک با نوری زردرنگ بود.

وارد خانه شدیم. مظفری یاالله گفت، اما کسی پذیرایمان نشد، از لابه لای در نیمه باز اتاق یک "سیلندر گاز پیک‌نیک" با شعله توام زرد و آبی در حالی نمایان بود که چهار مرد جوان اطرافش نشسته بودند و فارغ از دنیا و آنچه دور و برشان می گذرد، سرگرم استعمال مواد مخدر بودند.

خانم مظفری در را باز کرد و صدا زد علی، مصطفی، محمد، مسلم غذا نمی خواهید؟؛ علی سرش را برگرداند و پاسخ داد: بگذار همانجا و با دست ورودی در اتاق را نشان داد. خانم مظفری گفت پس زن و بچه‌ات کجا هستن؟ علی همانطور که سعی می کرد دودی را که در دهان داشت فرو ببرد ادامه داد: قهر کرد، کمی مکث کرد و افزود: باران رو برداشت و رفت.

مظفری رو به علی ادامه داد: گفتی تصمیم گرفتم ترک کنم پس چرا نمیای شروع کنی؟ علی نیم نگاهی به سمت ما انداخت و آنطور که ما را از سر خودش باز کند گفت شما برو، من میام، خبرتون می کنم.

آن شب آن همه اشتیاق برای مصرف موادمخدر را در آن جمع چهار نفره دیدم، اشتیاقی که چشم آنها را به روی خانواده، زندگی و حتی غذایشان بسته بود.

اما حالا علی اینجا با زدون اعتیاد از تن آن هم به همت آنان که ایثارگرانه کمر همت را برای بهبودی این افراد بسته اند، چتری برای همسرش و باران دخترک زیبارویش شده بود.

تاکید دادستان بر اشتغال بهبودیافتگان اعتیاد

دادستان کرمان که در جمع بهبودیافتگان از اعتیاد حضور پیدا کرده بود در جمع خبرنگاران بر ضرورت حمایت اجتماعی از معتادان بهبود یافته از اعتیاد تاکید کرد و گفت: اشتغال، امکان بازگشت معتادان بهبود یافته به دام اعتیاد را کاهش می دهد.

مهدی بخشی با اشاره به وجود کارخانه های موجود در استان افزود: افراد بهبودیافته از اعتیاد با استفاده از ظرفیت کارخانه‌های موجود و با کمک شهرداری به منظور ادامه روند درمان و حفظ سلامتشان مشغول به کار خواهند شد.

وی اظهار داشت: باید با توجه به مهارت‌ های شغلی افراد بهبودیافته از اعتیاد شغل مناسب تعریف تا زمینه توانمندسازی و بازگشت آنها به کانون گرم خانواده و جامعه میسر و از اعتیاد مجددشان پیشگیری شود.

کمپ ترک اعتیاد بانوان راه‌اندازی می‌شود

دادستان کرمان با اشاره به ضرورت رصد خروجی تصمیم ها در زمینه راه‌اندازی مجدد کمپ بانوان گفت: راه اندازی مجدد کمپ ترک اعتیاد بانوان، یکی از ضرورت‌های استان کرمان به شمار می‌رود که امیدواریم با فراهم شدن زمینه لازم و با تعهدی که شهردار کرمان داده‌، این مشکل رفع شود.

وی موانع پیش‌ روی احداث کمپ ترک اعتیاد بانوان را فقدان مکان مناسب با ظرفیت بالا اعلام کرد و افزود: امیدواریم با همت مسئولان مرتبط، استاندار، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و شهردار بتوانیم این موانع را بر طرف کنیم.

دادستان کرمان تاکید کرد: یکی از اهداف ما در کنار راه اندازی کمپ ماده ١۶(رهایی افراد از دام اعتیاد)، ایجاد کمپ ماده ۴٢(محکومان مواد مخدر) است که مقدمات آن فراهم شده و تا چند ماه آینده با همت خیران، صنایع و معادن استان، سوله‌هایی را آماده می‌کنیم که نه تنها شهر کرمان بلکه تمامی استان را پوشش خواهد داد، به شرط اینکه مسئولان همچنان که پای کار آمده‌اند به این عزم و اتحاد شکل گرفته ادامه دهند.

مدعی العموم در استان یادآور شد: مسئولانی که پستی در اختیار دارند و می‌توانند کاری انجام دهند این نکته را گوشه ذهن خود داشته باشند که ممکن است روزی فرزند خود آنان نیز گرفتار این آسیب شود لذا درخواست داریم نسبت به این مساله دغدغه‌مند باشند؛ هر چند عزم انجام کار در بین مسئولان وجود دارد و امیدواریم که کارها سرعت بیشتری بگیرد.

ترک فعل دستگاه‌ها در مورد معتادان متجاهر

دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز در این مراسم درخواست کرد: دادستانی به ترک فعل دستگاه‌ها در مورد معتادان متجاهر ورود کند.

علیرضا عسکری نژاد در این آیین بر رسیدگی به ترک فعل‌ ها در خصوص راه‌اندازی کمپ ترک بانوان و فازهای بعدی کمپ ماده ۱۶ تاکید کرد.

وی اظهار داشت: بیماران این مرکز در تمامی مراحل درمان مورد احترام و تکریم قرار دارند.

دادیار شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به اینکه با کمک و حمایت دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف سعی در تامین امکانات لازم برای این مرکز داریم تصریح کرد: سعی ما این است که زمینه بازگشت این افراد را به کانون گرم خانواده و همچنین جامعه فراهم کنیم.

وی گفت: تمام سعی ما بر این است که افراد علاوه بر درمان در این مرکز به صورت رایگان مهارت های مختلف ایجاد اشتغال را نیز بیاموزند.

عسکری نژاد، نبود شغل را از مهمترین عوامل بازگشت افراد بهبودیافته به اعتیاد و در نهایت کمپ عنوان و تصریح کرد: تامین شغل و مراجعه نکردن به محیط سابق می تواند پاکی این افراد را تضمین کند.

وی از راه‌اندازی خشکشویی و حرفه آموزی در این مرکز سخن به میان آورد و گفت: این کمپ با ۲۰۰ نفر جمعیت اکنون حدود ۵۰۰ نفر را در خود جا داده است.

عسکری نژاد همچنین خواستار افزایش ظرفیت کمپ ترک اعتیاد کرمان شد و افزود: در صورت افزایش ظرفیت، شهر از معتادان و متکدیان پاکسازی خواهد شد.