کمال خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تسهیلات در راستای ایجاد انگیزه، رونق و حمایت از مشاغل و هنرمندان نیشابور و با پیگیریهای انجام شده از محل اعتبارات مشاغل خانگی به صورت قرض الحسنه به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است.
وی بیان کرد: این تسهیلات پس از بررسیهای کارشناسی توسط کارگروه و کمیتههای مشاغل خانگی در دو بخش پشتیبان و مستقل به واجدان شرایط اعطا شد.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیشابور بیان کرد: فیروزه تراشی، مصنوعات چوبی، نقره و زیورآلات سنتی، ویترای شیشه، سفال و سرامیک، دوختهای سنتی، گیوهبافی، فرت بافی، بافتنیهای سنتی و چرم دوزی از جمله رشتههایی است که با مشارکت بسیج سازندگی و کمیته امداد تسهیلات به آنها پرداخت شده است.
خانی گفت: در اقدام حمایتی دیگری از سوی اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تعداد ۴۰ نفر از هنرمندان واجد شرایط توسط این اداره به سازمان تامین اجتماعی برای بهرهمندی از بیمه هنرمندان صنایعدستی معرفی شدهاند که این اقدام پس از ۱۰ سال با پیگیریهای مستمر و اخذ سهمیه از سوی سازمان تامین اجتماعی انجام شده است.
هم اکنون در کل کشور ۲۹۴ رشته صنایع دستی شناخته شده وجود دارد که ۹۲ رشته هنر از این تعداد در خراسان رضوی زنده و فعال است.
همچنین چهار رشته رنگ رزی سنتی، چاروق دوزی، نمدمالی و قفلسازی سنتی که تا پیش از این فراموش شده بود، اکنون در این استان احیا شده است.