تهران- ایرنا- مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تاکنون بیش از یک‌هزار سند در سامانه شفاف‌سازی این وزارتخانه از ابتدای راه‌اندازی منتشر شده، گفت: برای اولین‌بار آرای صادره از دیوان عدالت اداری و دادگاه‌های عمومی حوزه فرهنگ و هنر در سامانه شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی‌پور گفت: در هفته گذشته برخی اقدامات برای اولین‌بار در سامانه شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد، از دیگر اقدامات می‌توان به انتشار اطلاعات هزینه‌کرد دستگاه، دستورالعمل مصوب واحدهای مختلف به‌صورت متمرکز، اطلاعات مدیران به‌صورت دسته‌بندی شده شامل مدیران وزارتخانه، مدیران استانی و موسسات تحت‌نظر و ... اشاره کرد.

نخستین دستورالعمل شفاف‌سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۳۹۷/۳/۲۱ به تصویب شورای معاونان رسید

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: سامانه شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۹۷ تاکنون فعال است و قرار است فعالیت خود را نسبت به گذشته افزایش دهد. بیش از ۴۰ واحد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول سامانه شفاف‌سازی است.

حسینی‌پور با اشاره به دستورالعمل‌های مصوب شفاف‌سازی در شورای معاونان این وزارتخانه، گفت: نخستین دستورالعمل شفاف‌سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۱۳۹۷/۳/۲۱ به تصویب شورای معاونان رسید.

وی در عین حال تاکید کرد: این دستورالعمل به منظور حمایت و تقویت آفرینش‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، بهبود و ارتقاء بهره‌وری نظام‌های حمایتی و نظارتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد سیاست‌های کلی نظام اداری کشور، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب شده است.

نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

شفافیت در اولویت وزارت فرهنگ است

حسینی‌پور در ادامه به دومین دستورالعمل اجرایی طرح شفاف‌سازی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: دومین دستورالعمل در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۵ به تصویب شورای معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.

شفاف‌سازی مانع فساد و پیشرفت در اصلاح امور می‌شود و این امر همواره مورد تاکید سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هست

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بر اساس این شیوه‌نامه محورهای شفاف‌سازی شامل ۱۴ بند است که از جمله می‌توان به ساختار سازمانی، اطلاعات مدیران و کارکنان دارای رابطه استخدامی رسمی، پیمانی و قراردادی، آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و فرآیند مربوط به استخدام، تخصیص پست و ارتقا و اعطای حقوق، مزایا و خدمات رفاهی، برنامه‌های توسعه، برنامه راهبردی، اهداف بودجه‌ریزی سالانه و گزارشات عملکردی به تفکیک فصول هزینه‌ای و گزارش پیشرفت ماهانه طرح‌ها، کلیه قوانین، مقررات و انتشار مصوبات و تصمیمات واجد حق و تکلیف عمومی، فهرست آثار ثبت شده با موضوع مالکیت فکری و معنوی، آمار و اطلاعات بخش فرهنگ کشور و ... اشاره کرد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه شفافیت از جمله فعالیت‌های در اولویت در این وزارتخانه است، ادامه داد: شفاف‌سازی مانع فساد و پیشرفت در اصلاح امور می‌شود و این امر همواره مورد تاکید سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هست.

عضو کمیته شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: واحدهای مشمول شفاف‌سازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ملزم به همکاری با دبیرخانه و دستورالعمل‌های آن هستند تا از این طریق مراجعان و مخاطبان این وزارتخانه برای مراجعه به سامانه شفاف‌سازی دچار سردرگمی نشوند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: اخبار و اسناد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال حاضر در سامانه شفاف‌سازی به این نشانی قابل دسترسی است.