تهران– ایرنا- گردانندگان پس پرده جنگ اوکراین که سومین سال خود را سپری می‌کند تحت تاثیر فشارهای سنگین نظامی و مالی این درگیری بر متحدان اروپایی واشنگتن تلاش می‌کنند با ادعاها در مورد اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه پای سئول را به آتش این جنگ باز کنند

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جنگ اوکراین که بدنبال نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی مسکو از سوی غرب که در نهایت در پنجم اسفند ۱۴۰۰ برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، تاکنون با حمایت های هنگفت مالی و نظامی غرب همچون کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سرکردگی آمریکا ادامه یافته و مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان بخشیدن به آن به ظاهر مسدود شده است.

مخالفت آمریکا با هر تلاشی برای برقراری صلح در اوکراین

در همان هفته های اولیه آغاز جنگ، تلاش های میانجی‌گرانه ترکیه با دعوت از هردوسوی مناقشه در نشست استانبول، می رفت تا به انعقاد پیمان صلحی منجر شود که در پایان به یکباره و بدون نتیجه نافرجام ماند.

نعمان کورتولموش، رئیس مجلس ملی ترکیه در مورد مذاکرات آتش‌بس در آن سال تاکید کرد: ما به آخرین نقطه برای دستیابی به صلح (در اوکراین) رسیده بودیم. تنها کاری که باید انجام می‌شد این بود که امضای طرفین را در کاخ دولما باغچه (در استانبول) بگیریم.

وی در گفتگو با شبکه «هابرتورک» گفت: متاسفانه تعدادی از کشورها نمی‌خواستند جنگ پایان یابد. زیرا ایالات متحده از طریق جنگ در اوکراین، تلاش می‌کرد تا قاره اروپا را یکپارچه کرده و روسیه را تحت فشار قرار دهد چون آشفتگی‌های منطقه‌ای را برای منافع خود ضروری می‌دانست.

دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم در سازمان ملل متحد، مورخ چهارشنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲ درمورد تعلل طرف غربی در برقراری صلح در جنگ اوکراین، عنوان کرد که برقراری صلح در اوکراین به دلیل فقدان هر نوع تلاش دیپلماتیک از سوی کشورهای غربی به این زودی ها میسر نخواهد شد.

چین نیز طرح صلحی را برای جنگ اوکراین ارائه کرد که با مخالفت شدید آمریکا مواجه شد.

آنتونی بیلینکن در مخالفتی آشکار طرح پیشنهادی صلح چین در مورد اوکراین را «شرم‌آور» خواند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درخواست برای برقراری آتش‌بس فوری در اوکراین، از جمله از سوی چین را یک دام «شرم آور» خواند.

وی در یک نشست مجازی در مورخ ۲۸ مارس ۲۰۲۳ برابر با هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲ با همتایان خود از سایر کشورها در مورد مسائل دستیابی به صلح عادلانه و پایدار در اوکراین با توجه به پیشنهاد چین در این باره گفته بود: آنچه در ظاهر جذاب به نظر می‌رسد می‌تواند به یک دام شرم آور تبدیل شود که باید بسیار بسیار مراقب آن باشیم. دعوت‌ها برای برقراری آتش‌بس در واقع می‌تواند درگیری‌ها را متوقف کرده و به مسکو اجازه دهد تا دستاوردهای خود را تحکیم کرده و زمان لازم را بدست آورد تا نیروهایش بعد از استراحت با تدارک مجدد دوباره حمله را آغاز کنند.

نشانه‌های ضعف کشورهای عضو ناتو از ادامه حمایت‌ها از کی‌یف

کشورهای عضو ناتو در سال جاری میلادی یک به یک نسبت به کسری مالی و تهی شدن زرادخانه های خود ناشی از فشار تقبل هزینه جنگ اوکراین، خبر داده و امکان جایگزین ساختن تسلیحات و مهمات ارسال شده به کی‌یف را مساله‌ای زمانبر عنوان کردند. برخی حتی نسبت به ضعف دفاعی خود به علت خالی بودن زرادخانه هایشان در صورت هدف قرار گرفتن، هشدار دادند.

کشورهای عضو ناتو پس از گذشت حدود سه سال جنگ اوکراین
اکنون با کمبود تامین تسلیحات به کی‌یف مواجه شده‌اند

ینس استولتنبرگ دبیرکل وقت ناتو در مورخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ هشدار داد که آهنگ تولید مهمات در کشورهای عضو این پیمان پاسخگوی نیاز ارتش اوکراین نیست.

درهمین حال آژانس خبری یونایتدپرس در مورخ ۲۰ تیر ۱۴۰۲ گزارش داد: برخی منابع خبری در داخل اوکراین می‌گویند که این کشور منابع نظامی کافی از غرب دریافت نمی‌کند و اروپایی‌ها قادر به تامین سلاح مورد نیاز کی‌یف نیستند.

یاشارگولر وزیردفاع ترکیه:۳۰ کشور غربی نتوانستند مهمات اوکراین را تامین کنند

یاشار گولر وزیر دفاع ترکیه در مورخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی ترکیه در مورد ضعف غرب در تامین تسلیحات مورد نیاز کی‌یف گفته بود: در شرایط جنگ بین اوکراین و روسیه، شاهدیم که حدود ۳۰ کشور غربی، با هم قادر به تامین نیازهای اوکراین در زمینه مهمات نیستند.

روی آوردن غرب به سوی منابع دست نخورده تسلیحاتی خاور دور

بدنبال ناتوانی کشورهای غربی در تداوم روند تامین تسلیحات و مهمات مورد نیاز اوکراین برای ادامه دادن جنگ فرسایشی که اروپا را درگیر خود کرده است، حال دست های پنهان پس پرده توجه را به سوی منابع دست نخورده تسلیحاتی خاور دور جلب می‌کنند.

نخستین جرقه این توجه توسط استولتنبرگ و مطرح کردن کمک تسلیحاتی سئول به کی‌یف زده شد.

وی در مصاحبه ای در مورخ ۹ تیر ۱۴۰۳ با خبرگزاری یونهاپ گفته بود «ناتو از هرگونه کمک کره‌جنوبی به اوکراین استقبال می‌کند».

وی با اتخاذ سیاستی دوگانه در این مصاحبه هرگونه حمایت نظامی و کمک به روسیه را «نامشروع» و به عکس کمک به اوکراین را «مشروع» خوانده و گفته بود: نباید از لحاظ اخلاقی حمایت‌های سئول از کی‌یف را با حمایت‌های پیونگ‌یانگ از مسکو یکی و هم‌طراز دانست.

دبیرکل سابق ناتو دراین مصاحبه گفته بود: کره جنوبی از صنایع پیشرفته دفاعی برخوردار و دارای مهمات بسیاری است که می‌تواند مورد نیاز اوکراین باشد. البته که این امر به تصمیم (مقام‌های) کره جنوبی وابسته است.

دبیرکل سابق ناتو در مصاحبه با یونهاپ، تلویحا ارسال تسلیحات کره جنوبی به اوکراین را خواستار شد

اظهارات استلوتنبرگ در این مصاحبه به دنبال برخی نشانه ها از سوی سئول مبنی بر احتمال تامین تسلیحاتی اوکراین صورت گرفت چراکه کره جنوبی پس از امضای پیمان جدید دفاعی بین مسکو و پیونگ یانگ، چنین تمایلی از خود نشان داده بود.

حضور نیروهای کره شمالی در روسیه، دست‌آویزی برای فشار بر سئول

مارک روته دبیر کل ناتو روز دوشنبه با تکرار ادعای کره جنوبی، عنوان کرد که نیروهای کره شمالی برای کمک به روسیه در جنگ علیه اوکراین در حال حاضر در کورسک مستقر شده‌اند.

وی افزود: استقرار نیروهای کره شمالی توسط مسکو نشان دهنده افزایش قابل توجه دخالت مداوم کره شمالی در جنگ غیرقانونی روسیه و گسترش خطرناک جنگ است.

اکنون غرب با انتشار پی در پی اخباری پیرامون اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه و ادعای اینکه این نیروها به جبهه جنگ با اوکراین منتقل شده‌اند، سئول را که تا پیش از این اقدام به کمک های غیر نظامی به کی‌یف کرده بود، هرچه بیشتر برای ارسال تسلیحات نظامی تحت فشار قرار داده‌اند.

در ادامه انتشار این اخبار و فشاری که طرف غربی در این زمینه بر سئول به منظور گشودن زرادخانه های خود برای جنگ اوکراین وارد می‌کند، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مورخ سه‌شنبه هشتم آبان ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که استقرار هزاران سرباز کره شمالی در خط مقدم، جنگ تقریباً سه ساله را بین المللی می‌کند.

انتشار این اخبار و واکنش‌ها به آن در روزهای گذشته به عملکردی ثابت در رسانه‌های کره جنوبی تبدیل شده است. خبرگزاری یونهاپ امروز (چهارشنبه ۹ آبان ماه) در تازه ترین خبرهایی که در این باره منتشر و از آن ابراز نگرانی می‌کند، گزارش داد: بنابر اعلام «آژانس اطلاعات دفاعی» (کره جنوبی ) این احتمال وجود دارد که تعدادی یگان های پیشرو به خط مقدم (جنگ اوکراین) اعزام شده باشند.