به گزارش خبرنگار ایرنا، تشکیل دادگاه های صلح یکی از مهمترین ابتکارات شوراهای حل اختلاف در راستای کاهش ورود پرونده های قضایی به دادگستری و تسریع در روند رسیدگی به پرونده های مفتوح بوده است.
در واقع دادگاه های صلح همانگونه که از نام آنها پیدا است وظیفه صلح و سازش را در میان طرفین دعوا برعهده دارند اما صدور حکم برعهده آن ها نبوده و به دادگاه سپرده می شود که این قانون ابتدا به صورت موقتی و آزمایشی مورد اجرا قرار گرفت و با توجه به عملکرد مناسب آنها از سال ۱۴۰۲ به صورت دایمی تصویب و ابلاغ شد.
رییس کل دادگستری مازندران در آیین افتتاح مجتمع دادگاه صلح ساری، با اشاره به وجود ۱۱ شعبه در مجتمع دادگاه صلح شهرستان ساری، اظهار کرد: به منظور افزایش و ارتقای میزان صلح و سازش، در کنار هر دادگاه صلح یک شعبه شورای حل اختلاف مستقر است که قطعاً در صلح و سازش و مختومه کردن پرونده ها از طریق صدور گزارش های اصلاحی بسیار موثر خواهد بود.
عباس پوریانی افزود: اکنون در حوزه های قضایی شهرستان، ۵۱ شعبه تاسیسی و ۹ شعبه تبدیلی و در مجموع ۶۰ شعبه دادگاه صلح افتتاح و آغاز به کار کرده است.
پوریانی ادامه داد: از سوی معاونت راهبردی، ۸۳ دادگاه صلح برای مازندران پیش بینی شده که ۲۳ شعبه باقی مانده نیز بر اساس نیازسنجی در آینده نزدیک راه اندازی خواهد شد.
رییس کل دادگستری مازندران همچنین یکی از محاسن دادگاه صلح را کاهش اطاله دادرسی دانست و افزود: نیمی از احکام صادره در دادگاه صلح قطعی است که این مهم در کاهش اطاله دادرسی و افزایش رسیدگی موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: در پرونده های کیفری که در دادگاه صلح تشکیل می شود مرحله دادسرا حذف شده و پرونده ها بصورت مستقیم و بدون کیفرخواست مطرح می شود.
پوریانی کاهش اطاله دادرسی، افزایش میزان مصالحه و قطعی بودن بیش از نیمی از احکام صادره را از دیگر مزایای دادگاه های صلح برشمرد.