اراک - ایرنا - اولین محموله صادراتی شرکت هپکوی اراک به قاره آفریقا شامل هشت ماشین‌آلات معدنی روز چهارشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و تنی چند از مدیران صنعتی استان مرکزی تحویل شرکت بهره‌بردار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجموع این قرارداد ۲۱ دستگاه ماشین‌آلات معدنی به ارزش ۶ میلیون دلار است که امروز هشت دستگاه تحویل شرکت بهره‌بردار شد.

نماینده ولی فقیه در این گفت: قاره آفریقا مشتمل بر ۶۰ کشور است و بازار پررونقی برای تجهیزات صنعتی ایران محسوب می‌شود که باید از این فرصت در جهت ارزآوری و توسعه تجارت جهانی بهره برد.

آیت‌الله«قربانعلی دری نجف‌آبادی» با اشاره به انتخاب هپکوی اراک از سوی کشورهای قاره آفریقا برای تامین تجهیزات معدنی و راه‌سازی، افزود: تفاوت ایران اسلامی با سایر کشورها این است که ما برادر و خدمتگزار هستیم و از استعمارگر و ظلم به دوریم.

امام جمعه اراک گفت: این تجهیزات نیاز به راننده مجرب دارند بنابراین باید افراد دوره دیده، لایق و دارای مهارت برای راه‌اندازی آنها بکار گرفته شود و به تعمیرات این تجهیزات توجه شود تا عمر دستگاه‌ها افزایش و موجب رضایت خریداران فراهم شود.

آیت الله دری نجف‌آبادی افزود: لازم است برای تیم و کادر بهره‌بردار، دوره آموزشی در نظر گرفته شود و قطعات مورد نیاز، خدمات پس از فروش و پشتیبانی هم در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به سابقه صادرات هپکو به خارج کشور بیان کرد: این شرکت در گذشته تجهیزات راهسازی را صادر می‌کرد و اکنون گام بلندی در صادرات تجهیزات معدنی برداشته که جای افتخار و غررو ملی است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: اکنون که شرکت هپکو در تجارت جهانی به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است، تولید محصولات با کیفیت مورد اهتمام جدی قرار گیرد و برای ساخت قطعات داخلی سرمایه‌گذاری شود.

آیت الله دری نجف‌آبادی به فعالیت موثر مرکز تحقیقات و پژوهش در هپکو اشاره کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت تحقیقات و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان در توسعه این شرکت گام برداشت.

وی گفت: شرکت هپکو باید اتاق فکر، قطعه سازی و ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خارجی در بازار داخل و خارج حضور پررنگتری داشته‌ باشد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: با تلاش متخصصان داخلی باید کشور در این صنعت نیز، همانند صنعت موشکی روی پای خود ایستاده و جمله ما می توانیم محقق شود.

استاندار مرکزی هم گفت: در شرایطی که شرکت هپکو با مشکلات عدیده مواجه بود و سالن‌های تولید این کارخانه غیرفعال بودند با حضور رییس جمهور شهید، این واحد صنعتی احیا شد.

«فرزاد مخلص‌الائمه» افزود: اکنون رییس جمهور، آقای پزشکیان هم حمایت خود را از این صنعت اعلام کرده‌اند تا این واحد صنعتی بتواند در مسیر بالندگی باقی بماند.

وی خطاب به کارگران و مهندسان کارخانه هپکو اراک گفت: شما با تولید محصولات جدید معدنی، شاهکار کردید و کسانی که معتقد بودند هپکو به دوران شکوفایی باز نمی‌گردد امروز با دیدن این محموله صادراتی، اذعان خواهند کرد که هپکو پویا و زنده است.

مدیرعامل شرکت هپکو گفت: این شرکت پس از خصوصی سازی اشتباه، اکنون مسیر احیا را آغاز کرده و علاوه بر قراداد داخلی، در یک پروسه سخت در مناقصات خارجی و در بین شرکت‌های مطرح بین‌المللی، موفق شد تا قرارداد با آفریقا را منعقد کند.

«حسین قربانی» افزود: این شرکت باید محصول با کیفیت و با قیمت رقابتی تولید کند اما انتخاب محصولات هپکو توسط یک معدنکار بخش خصوصی در آفریقا، نشان از اعتماد به این مجموعه است.

وی در ادامه به اهمیت صادرات اشاره کرد و بیان کرد: اگر کشوری صادرات نداشته باشد، موفق نیست زیرا صادرات موجب اشتغال و ارزآوری می‌شود و از همه مهمتر صادارت، نوسانات ارزی را خنثی می‌کند.

نماینده آفریقایی و خریدار تجهیزات معدنی هم گفت: این افتخار بزرگی است که ۲۱ دستگاه ماشین‌آلات معدنی را به هپکو سفارش دادیم و این نشان از تولید محصولات مورد نظر برای ما است.

وی افزود: محصولات هپکو بسیار زیبا است و امیدواریم این محصولات کیفیت مورد نظر را هم داشته باشند و هنگام کار در معدن، رضایت ما را به دست آورند.

وی بیان کرد: انتخاب ما، محصولات هپکو در مناقصه در بین چند شرکت اروپایی و خارجی بود و اگر محصولات هپکو اعتماد ما را جلب کند ۲۰۰ دستگاه جدید را سفارش خواهیم داد.

شرکت هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.

شرکت هپکو ۲۵ نوع ماشین آلات راه‌سازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می‌کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی چون ژاپن، آلمان و سوئد تولید می‌شود.

شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد.