تهران- ایرنا- سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در راستای اضافه‌شدن آموزش‌های ایمنی به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و پس از جلسه با مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار، نخستین مجوز مرکز ایمنی به مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای طبس اعطا شد.  

«غلامحسین محمدی» امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره آخرین اقداماتی که این سازمان در زمینه آموزش معدن‌کاران در راستای کاهش حوادث حوزه معدن انجام داده است، افزود: باتوجه‌به حادثه‌ای که در معدن «معدنجوی» طبس رخ داد، نگاه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و وزیر تعاون، بر گنجانده شدن آموزش‌های ایمنی در برنامه آموزشی این سازمان قرار گرفت.

سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار متولی آموزش در این حوزه است، اما به دلیل زیرساخت‌ها و ظرفیت آموزشی که در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای وجود دارد، قرار شد کمک کنیم تا با همکاری یکدیگر حوادث ناگواری که در این حوزه رخ می‌دهد را کاهش دهیم.

معاون وزیر تعاون ادامه‌داد: جلساتی با مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار برگزار و نخستین مجوز مرکز ایمنی، به مرکز فنی و حرفه‌ای طبس اعطا شد و بر همین اساس آموزش‌های ایمنی در این مجموعه از همین ماه آغاز خواهد شد.

محمدی با بیان اینکه مسئولیت ایمنی همچنان با مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت تعاون است، گفت: قرار است در این حوزه کمک کنیم و بخشی از ظرفیت‌های آموزشی خود را در اختیار کارگران معدن و فعالین این حوزه قرار دهیم.

وی درباره مرکز آموزش ایمنی طبس که مجوز آن صادر شده است، گفت: در این مرکز ۲ فضا مهیا شده تا آموزش‌های حوزه ایمنی و معادن زیرزمینی را پیش ببریم. این آموزش‌ها سبب آگاه‌سازی و کاهش مخاطرات خواهد شد.

محمدی افزود: بر اساس تفاهمی که با مرکز تحقیقات و تعلیمات انجام شده، سرفصل‌های آموزشی هر ۲ مرکز با هم یکی خواهند شد. در گام بعدی، مدرسین در سطح کشور شناسایی می‌شوند و کسانی که شرایط برگزاری دوره ایمنی را دارند در مرکز فنی و حرفه‌ای کرج با کمک مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار، آموزش می‌بینند تا به‌عنوان مدرس ایمنی کد بگیرند و آموزش خود را آغاز کنند.

وی اظهار داشت: اکنون از ظرفیت مرکز تحقیقات و تعلیمات استفاده می‌کنیم، زیرا در سطح کشور مربیان کد داری فعالیت دارند که می‌توانند به‌عنوان مربی مشغول به کار شوند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم انجام شده، ۱۰۰ مجوز در بخش دولتی و ۲۰۰ مجوز در بخش آزاد برای تاسیس مرکز آموزش ایمنی صادر خواهد شد. مراکز دیگر نیز بر اساس ظرفیت‌های منطقه خود مجوزها را دریافت خواهد کرد.

سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح‌کرد: به دلیل تخصصی بودن و نگاه آموزشی که در مراکز فنی و حرفه‌ای حاکم است و ظرفیت گسترده‌ای که از نظر ساختار اداری و آموزشی که در آن وجود دارد می‌تواند کمک بسیاری خوبی به مرکز تحقیقات و تعلیمات کند.

به گزارش ایرنا، حادثه انفجار در معدن زغال سنگ «معدن‌جو» طبس حوالی ساعت ۲۱ شنبه‌ ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ در پی تصاعد آنی گاز متان روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.

عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدن‌کاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای ۴۹ جانباخته از تونل‌های معدن خارج شد؛ همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که با فوت چهار نفر، شمار جانباختگان به ۵۳ نفر افزایش یافت.