دزفول- ایرنا- فرماندار شوش سرشماری کشاورزی را یکی از ابزارهای مهم برای تصمیم‌های راهبردی پیرامون کشاورزی و دامداری دانست و گفت: سرشماری فرصتی مناسب برای شناسایی و معرفی ظرفیت‌های کم نظیر کشاورزی شوش در کشور است.

به گزارش ایرنا، محسن حویزه روز چهارشنبه در نشست هماهنگی سرشماری کشاورزی در سالن نشست‌های فرمانداری شوش با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان بیان کرد: شوش در برخی محصولات کشاورزی قطب خوزستان و کشور است به همین دلیل دقت در سرشماری کشاورزی در این شهرستان ضرورت دارد.

وی ادامه داد: سرشماری‌های کشاورزی مبنای تصمیم گیری در بخش کشاورزی و دامداری توسط دولت و دستگاه‌های متولی است و براساس این آمار خدمات، نیازها و ظرفیت‌های کشاورزی هر منطقه استخراج و تصمیم گیری می‌شود.

فرماندار شوش گفت: برای هر یک هکتار زمین کشاورزی در استان فارس سه کیسه کود تخصیص می‌یابد این در حالی است که این سهمیه برای خوزستان یک کیسه به ازای یک هکتار است که دلیل این موضوع آمارها و ارزیابی‌های انجام شده در آخرین سرشماری کشاورزی کشور است.

وی افزود: آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده است که داده‌های استخراج شده این سرشماری مبنای تصمیم گیری‌های دولت در بخش کشاورزی و دامداری کشور بوده است به همین دلیل دقت در سرشماری پیش رو اهمیت دارد.

حویزه با اشاره به تکمیل آموزش ماموران سرشماری در این شهرستان گفت: هماهنگی مناسبی در این شهرستان برای اجرای هرچه بهتر سرشماری کشاورزی انجام شده است تا این سرشماری با دقت و کیفیت بالا انجام شود.

وی روستاها را خواستگاه اصلی اجرای سرشماری کشاورزی دانست و افزود: ماموران سرشماری باید مدارک شناسایی لازم را برای انجام سرشماری به همراه داشته باشند تا جلوی سوء استفاده‌های احتمالی افراد سودجو در ایام سرشماری گرفته شود.

فرماندار شوش با تاکید بر اینکه برخی تصورات غلط موجب اختلال در سرشماری شده است، اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند که اگر آمار درستی از وضعیت دامی خود ارایه کنند موجب قطع یارانه و یا افزایش مالیات آنها می‌شود به همین دلیل آمار غیرواقعی به ماموران سرشماری ارایه می‌کنند که چنین تصوری نادرست است.

وی ادامه داد: ظرفیت‌های زیادی در روستاهای شهرستان وجود دارد که بهره گیری از این ظرفیت برای کمک به ماموران سرشماری در شوش باید به کار گرفته شود.

به گزارش ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ ششمین سرشماری کشاورزی در کشور است، پنج سرشماری قبلی در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲و ۱۳۹۳ اجرا شده است.

سرشماری کشاورزی ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ به طور رسمی در کشور آغاز می‌شود.

سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت‌های مختلف کشاورزی شامل «پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک و ذرت»، «پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما و انگور»، «پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر»، «کشت محصولات گلخانه‌ای»، «پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمایی و سردابی و میگو»، «پرورش طیور»، «پرورش کرم ابریشم» و «پرورش زنبور عسل» از بهره برداران کشاورزی است.

سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید می‌شود.

شهرستان شوش در تولید ذرت دانه‌ای رتبه نخست کشور را دارد و با تولید ۲۰۰ هزار تن گندم از قطب‌های مهم کشور در تولید این محصول راهبردی است.