اصفهان-ایرنا- مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: حدود ۱۳ هزار چاهک تهویه‌ای-تغذیه‌ای به‌منظور اصلاح بستر خاک در فضای سبز مناطق مختلف کلانشهر اصفهان حفر شده است.

مجتبی حق‌شناس روز سه‌شنبه در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: حفر چاهک تهویه ای- تغذیه‌ای یکی از روش های جدید برای بهبود کیفیت و اصلاح بستر خاک و فضای سبز است که اجرای آن از سال گذشته در اصفهان آغاز شد.

وی با بیان اینکه برای بهترین عملکرد در ایجاد و توسعه فضای سبز باید گونه‌های سازگار و متناسب با ظرفیت و کیفیت آب‌ و خاک موجود انتخاب و کاشته شوند، اظهار کرد: در برخی عرصه‌های فضای سبز ناگزیریم از روش‌های بهبود فیزیکی، شیمیایی یا تغذیه‌ای خاک مانند چاهک تهویه‌ای - تغذیه‌ای، محلول‌پاشی برگی، استفاده از کودهای ترکیبی یا تک عنصره خاص و ترکیبات ضد تنش استفاده کنیم تا عملکرد فضای سبز ارتقاء یابد.

حق‌شناس ادامه داد: اجرای این راهکار موجب توسعه بهتر پیاز رطوبتی، افزایش رطوبت خاک و بهبود جذب عناصر غذایی توسط گیاه می‌شود.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: روش «چالکود» در گذشته برای اصلاح بستر خاک فضای سبز شهر اصفهان اجرا می‌شد اما از حدود یک و نیم سال گذشته روش حفر «چاهک‌ تهویه‌ای -تغذیه‌ای» برای اصلاح بستر درختان در مناطق مختلف در حال اجراست.

حق‌شناس با تاکید بر اینکه کیفیت آب‌ و خاک بر عملکرد فضای سبز تاثیرگذار است، تصریح کرد: ارزیابی کیفیت خاک و آب در عرصه‌های فضای سبز موجود و در حال‌ توسعه و همچنین ارائه راهکارها و روش‌های بهبود کیفیت خاک برای داشتن یک فضای سبز پایدار با حداقل هزینه نگهداری، ضروری است.

به گزارش ایرنا، چاهک تهویه‌ای - تغذیه‌ای یکی از روش‌های مؤثر و مناسب برای تغذیه و کوددهی درختان است.

کلانشهر اصفهان بیش از پنج هزار هکتار فضای سبز و سه میلیون و ۶۲۰ هزار اصله درخت دارد؛ حفظ این فضای سبز در سال های اخیر با توجه به کمبود منابع آبی و خشک شدن رودخانه زاینده‌رود در برخی از ماه‌های سال، با چالش مواجه شده است.