مدیر جهاد کشاورزی سرپلذهاب روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پیش بینی می شود که ذرت کاران سرپل ذهاب امسال ۱۷۰ هزار تن ذرت علوفه ای و ۱۵ هزار تن ذرت دانه ای برداشت کنند.
ایرج بهرامی اظهار کرد: ️ذرت یکی از محصولات کشاورزی در شهرستان سرپل ذهاب است که به ۲ شکل علوفه ای و دانه ای کشت می شود و بسیاری از کشاورزان به خاطر صرفه جویی در مصرف آب و عملکرد بالا به صورت علوفه ای این محصول را برداشت می کنند. ️
مدیر جهاد کشاورزی سرپلذهاب گفت: علت اینکه کشاورزان ما رغبت بیشتری به برداشت به شکل علوفه ای دارند عملکرد بالا، زود رسی و مصرف آب کمتر است.
بهرامی، عمده ارقام ذرت کشت شده در شهرستان سرپل ذهاب را ۷۰۳، BC و ۷۰۴ عنوان کرد و افزود: ذرت علوفهای به عنوان یکی از محصولات اصلی در تاًمین نیاز علوفهای واحدهای دامی نقش مهمی دارد و این محصول از اهمیت خاصی برخوردار است که این میزان علوفه علاوه بر تامین نیاز دامداریهای شهرستان، به سایر شهرستانهای استان و استانهای همجوار عرضه میشود. ️
او اظهار کرد: عملیات برداشت ذرت با ۲۰ دستگاه چاپر به منظور ذخیره سازی و تهیه سیلاژ در حال انجام است ضمن اینکه از ۲ هزار هکتار زمین زیر کشت ذرت دانه ای نیز پیش بینی می شود بیش از ۱۵ هزار تن ذرت دانه ای برداشت و تحویل کارخانه های ذرت خشک کنی شهرستان شود. ️
مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب افزود: ذرت در سرپل ذهاب به صورت کشت دوم انجام میشود و پس از برداشت کشت گندم و یا چغندرقند انجام می شود.
محصول ذرت سرشار از قند و نشاسته و برای درمان اگزما داروی بسیار مفید و در درمان ورم روده نیز نافع است. این محصول سرشار از املاح مختلف فلزات به ویژه گوگرد، کلر، فسفر، سیلیس، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم برای تقویت مو و ناخن ها نیز مفید است.
سرپل ذهاب دارای ۳۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است که سالیانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصولات زراعی، ۱۱ تا ۱۲ هزار تن محصولات باغی و ۳۵ تا ۴۰ هزار تن محصولات دامی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
این شهرستان در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.