تهران- ایرنا- مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران گفت: تجهیز راهبردی «جایرواسکوپ» در یک همکاری چندجانبه، طراحی، ساخته و تست میدانی شد تا بومی‌سازی آن در صنعت نفت کشور برای نخستین بار رقم بخورد.

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، «برزو قنبری عدیوی» روز پنجشنبه در این باره گفت: تجهیز جایرو (Continuous Gyroscope Tool) در حفاری جهت‌دار به‌منظور اندازه‌گیری زوایای شیب و آزیموت و کنترل مسیر چاه و هدایت دقیق رشته مته و جلوگیری از انحراف پرهزینه و افزایش راندمان حفاری استفاده می‌شود و نقش مهمی در حفظ مسیر چاه و به حداکثر رساندن تماس با مخزن و افزایش نرخ بازیابی هیدروکربن در حفاری افقی دارد.

وی افزود: در فرآیند شناسایی و حمایت از ساخت داخل، کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، به توانمندی یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی در ساخت تجهیز جایرو پی بردند و با پیگیری‌های مستمر مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، زمینه انجام تست‌های میدانی این تجهیز با همکاری فعال شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مهیا شد.

به گفته مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، آزمایش میدانی تجهیز «جایرواسکوپ» در دو مرحله نصب ویپ استاک و اندازه‌گیری درجه انحراف و آزیموت حفر چاه با موفقیت انجام شد.

قنبری تأکید کرد: فرآیند تولید تجهیز ابزار «جایروسکوپ» به‌دلیل قرار گرفتن در فشار و دمای بسیار بالا، پیچیده و منحصربه‌فرد است و استفاده از این تجهیز، موقعیت‌یابی درون‌چاهی، قابلیت زمان سنجی و تعیین شمال مغناطیسی درون چاه‌های نفت و گاز را برای عملیات نمودارگیری فراهم می‌کند.

وی یادآور شد: فناوری ساخت تجهیز «جایرواسکوپ» در انحصار تعداد محدودی شرکت آمریکایی و اروپایی بود که با بومی‌سازی آن، شرکت‌های داخلی صنعت نفت کشور از سازندگان خارجی و خدمات آنها بی‌نیاز می‌شوند و از خروج ارز جلوگیری می‌شود.