ساری- ایرنا- تلاش کشاورزان مازندرانی برای تولید محصول کیفی و در کنار آن عزم مسوولان امر برای ایجاد حمل و نقل مناسب و همچنین توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه در راستای دیپلماسی منطقه‌ای اکنون با اولویت صادرات "کیوی"‌ به عنوان بسته جدید تجاری استان به کشورهای مختلف جهان از جمله هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال به بار نشستن است ...

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون و ۵۰۰هزار تُن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. این استان دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی بوده که طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.

از سوی دیگر این استان به لحاظ تولید محصولات متنوع کشاورزی و همچنین فراوانی تولید در برخی محصولات از جمله مرکبات، برنج و کیوی به عنوان قطب تولید این محصولات در کشور به شمار می رود و جایگاه ویژه ای دارد.

علاوه بر تنوع تولید محصولات کشاورزی و رتبه دار بودن در برخی محصولات کشاورزی در کشور، این روزها خبرهای خوشی در حوزه صادرات و بین المللی شدن تولیدات این استان به گوش می رسد و همین هفته گذشته خبری مبنی بر قرار گرفتن نارنگی مازندران در سبد غذایی روس ها مخابره شد و امروز نیز "کیوی" به عنوان دیگر محصول کشاورزی استان در سبد صادراتی دیگر کشورهای جهان قرار گرفته است.

باغ‌های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می‌شود بیشتر در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تا ۲۲۰ هزار تُن می‌رسد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.

پیش‌بینی برداشت ۲۰۰ هزار تن کیوی در مازندران

در این پیوند رئیس اتحادیه باغداران مازندران با اشاره به پیش بینی تولید ۲۰۰ هزار تن محصول کیوی در باغات استان، اظهار کرد: با توجه به شرایط مناسب اقلیمی و تلاش‌های بهره‌برداران، تولید کیوی در مازندران به ۲۰۰ هزار تن خواهد رسید.

محمدرضا شعبانی گفت: میوه کیوی مازندران به کشورهای حاشیه دریای خزر، خلیج فارس و هندوستان صادر می‌شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: بیش از ۶ هزار هکتار باغ در مازندران زیر کشت کیوی رفته است و ۱۰ هزار بهره‌بردار نیز مشغول فعالیت در این حوزه هستند.

رئیس اتحادیه باغداران مازندران افزود: همزمان با آغاز برداشت کیوی، ۲۰۰ سورتینگ در غرب مازندران فعال می‌شود که پس از درجه بندی کیوی‌های مازندران را به سایر استان‌ها و کشورهای هدف صادر می‌کند.

شعبانی اضافه کرد: قیمت کیوی در سر باغ بیش از ۶۰ هزار تومان در هر کیلوگرم است که نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری داشته است.

رئیس اتحادیه باغداران مازندران ادامه داد: کیوی در مقایسه با سایر درختان نیمه گرمسیری با آفات و بیماری‌های کمتری مواجه بوده و مقاومت آن به سرما بیش از مرکبات است.

برداشت کیوی از باغ های مازندران هر ساله از نیمه دوم آبان ماه آغاز می‌شود.