یاسوج- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۰ واحد پرورش مرغ گوشتی راکد در ۲ سال اخیر با ظرفیت ۱۴۰ هزار قطعه احیا و به چرخه تولید بازگشت.

سید علی معتمدی پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان هایی بود که به طور کامل وابسته و مصرفی در گوشت مرغ بوده است اما اکنون در یک قدمی خودکفایی قرار گرفته است.

وی افزود: نیاز استان کهگیلویه و بویراحمد به گوشت مرغ سالیانه ۲۱ هزار تن است که تا قبل از ۳۲ ماه اخیر تولید مرغ این استان حدود ۱۳ هزار تن بوده اما با اقداماتی که انجام شده تولید این کالای مهم در حوزه صنعتی و مرغ بومی به ۲۰ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و این مهم به این معناست که تنها ۹۰۰ تن تا خودکفایی کامل فاصله دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این ۳۲ ماه ۱۰ طرح پرورش مرغ به ظرفیت ۱۷۵ هزار قطعه ای در این استان به بهره برداری رسید و در شاخص جوجه ریزی همواره بیش از تعهد اقدام شده و به ویژه در ۶ ماه اخیر رتبه اول یا دوم را در میان همه استان ها داشته است.

معتمدی پور ابراز کرد: ۱۳ واحد تولیدی پرورش مرغ گوشتی به ظرفیت ۲۵۴ هزار قطعه در حال احداث است که در ادامه و به تدریج به بهره برداری می رسد.

وی تاکید کرد: شاخص ترین کار سازمان جهاد کشاورزی، احداث ۲ زنجیره کامل مرغ در گچساران و بهمئی بود که با پیشرفت فیزیکی ۷۰ و ۳۰ درصد در حال ساخت هستند و حتی با بهره برداری یکی از این دو زنجیره نه تنها به طور کامل در نیاز به گوشت مرغ خودکفا می شویم، بلکه به صادر کننده گوشت مرغ نیز تبدیل خواهیم شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همچنین در ۳۲ ماه اخیر، ۶ مرغداری به میزان ۱۵۸ هزار قطعه افزایش ظرفیت داده اند.

به گزارش ایرنا، صنعت مرغداری در ایران به دلایل متعدد فنی، اقتصادی و بهداشتی در مقایسه با سایر صنایع دامپروری از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. گوشت مرغ به عنوان یکی کالای اساسی در سبد تغذیه روزانه مردم و یک پای مستحکم سفره های آن‌هاست.

بر اساس سرانه تولید مصرف ۲۸ کیلوگرم در سال ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم تولید گوشت صنعتی استان است که در استان ۷۵ درصد نیاز مردم تامین می شود.

میزان مصرف مرغ در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۵۸ تن مرغ گرم روزانه، یک هزار و ۷۵۰ تن مرغ ماهانه و حدود یک هزار تن سالانه است.

۱۲۵ واحد مرغ گوشتی هم اینک در مناطق مختلف استان فعال است و میزان تولید سالانه این واحدها نیز حدود ۱۶ هزار تن است.