قم - ایرنا - سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: میزان جوجه ریزی مرغ گوشتی استان در ماه‌های شهریور و مهر مطابق ظرفیت و برنامه تکلیفی وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ٢٠ درصد افزایش جوجه ریزی انجام شده‌است.

هادی مومنی نسب روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون وضعیت تولید گوشت مرغ در قم بیان کرد: خوشبختانه درحال حاضر از نظر بارگذاری در سامانه بازارگاه، حمل و قیمت مشکلی در تامین نهاده وجود ندارد. همچنین میانگین قیمت مرغ زنده در کشور بیش از ٦٥٠ هزار ریال و در استان قم ٦٠٠ هزار ریال است.

وی افزود: هم اینک ٢١٢ واحد مرغداری گوشتی واجد پروانه بهره‌برداری به ظرفیت اسمی ٤٣٥ هزار و ٧٠٥٠ قطعه به عنوان واحدهای فعال در سامانه ثبت شده‌است که از این تعداد بهره‌برداران بیش از ١٩٠ واحد اقدام به جوجه ریزی می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین به منظور تامین نیاز استان به مرغ گرم، این محصول از استان‌های شمالی و مجاور وارد می‌شود، ذخیره سازی مرغ منجمد نیز مطابق نیاز صورت گرفته‌ و توزیع مرغ منجمد بدون محدودیت در جریان است.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.