زاهدان - ایرنا - معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پدافند غیرعامل نقش بسیار مهمی در ایمن‌سازی و کاهش آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها در مواقع بحرانی دارد و باید بیش از گذشته در زمینه فرهنگ سازی و اهمیت آن توجه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا شریفی روز پنجشنبه در نشست با مسوولان پدافند غیرعامل سیستان و بلوچستان با تبریک هفته پدافند غیرعامل اظهار کرد: پدافند غیرعامل یک رویکرد استراتژیک است که به منظور مقابله با تهدیدات امنیتی و حفاظت از منافع ملی در نظر گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: تقویت مقوله پدافند غیرعامل در همه عرصه‌ها سبب می‌شود آسیب‌پذیری و خسارات ناشی از تهدیدات و حملات دشمن و حوادث طبیعی و غیرطبیعی کاهش یابد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: لازم است در همه بخش‌ها بویژه در حوزه ایجاد زیرساخت‌ها، تاسیسات و ساخت و سازها، عوامل و اصول پدافند غیرعامل رعایت شود تا خسارات، آسیب‌ها و صدمات ناشی از تهدید یا بحران به حداقل برسد.

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی قبل از انجام ساخت و سازها استعلام‌های مورد نیاز را دریافت و بر مبنای رعایت قوانین و ضوابط پدافندی اقدام کنند تا در زمان بروز بحران‌های مختلف، مشکلی برای شهروندان ایجاد نشود.

شریفی تاکید کرد: موضوع پدافند غیرعامل تنها آمادگی در برابر هجوم دشمن متخاصم نیست بلکه در برابر تهدیدات طبیعی هم این آمادگی وجود داشته باشد تا بتوان با انجام برخی اقدامات، خسارات، آسیب‌ها و صدمات ناشی از تهدید یا بحران را به حداقل رساند.

وی گفت: در پدافند غیرعامل باید به دنبال ایجاد ظرفیت‌هایی برای مصون‌سازی، ارتقای امنیت و به حداقل رساندن خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی بود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: آگاهی اقشار مختلف مردم در خصوص مقوله پدافند غیرعامل و آشنایی با آن، این امکان را فراهم می سازد که در برابر حملات و وقایع مختلف طبیعی و غیرطبیعی در حوزه های مختلف آمادگی داشته باشند.

به گزارش ایرنا، پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیرنظامی است؛ و به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌گردد که به جنگ‌افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می‌توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تأسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری نموده یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهره‌گیری از فعالیت‌های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است. اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابجایی، فریب، مکان‌یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفاء، ماکت فریبنده و سازه‌های امن می‌باشد.
در پدافند غیرعامل تمام نهادها، نیروها، سازمان‌ها، صنایع و حتی مردم عادی می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند در حالیکه در پدافند عامل مانند سیستم‌های ضدهوایی و هواپیماهای رهگیر، تنها نیروهای مسلح مسئولیت برعهده دارند.
سازمان پدافند غیرعامل در سال۱۳۸۲ بر اساس فرمان مقام معظم رهبری تشکیل و در سال۱۳۹۰ روز هشتم آبان بعنوان روز پدافند غیرعامل نامگذاری شد.