قصرشیرین - ایرنا - نخستین جشنواره خرما در قصرشیرین قطب تولید این محصول امروز پنجشنبه در بوستان فلاحت (بسیج) این شهرستان با استقبال مردم شهرستان و مهمانانی از اقصی نقاط استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جشنواره که به همت موسسه مردم نهاد «شهر خاطره‌ها» برگزار شد؛ جمعیت چند هزار نفری مردم، فعالان اقتصادی و اجتماعی، هنرمندان، مفاخر علمی، هنری و جمعی از مسوولان قصرشیرین حضور داشتند.
دبیر برگزاری نخستین جشنواره خرما در حاشیه برگزاری این مراسم گفت: این برنامه‌ ی فرهنگی و اجتماعی با محوریت شادی و نشاط اجتماعی، تقویت بخش گردشگری و رونق اقتصادی، تحکیم همبستگی و انسجام اجتماعی، جذب گردشگر، بازیابی هویت و تاریخچه فرهنگی، احیای فرهنگ و هویت بومی که یادآوری اصالت‌های مردم قصرشیرین است به همت سازمان مردم نهاد قصرشیرین شهرخاطره ها و با همکاری ادارات دولتی و ظرفیت بخش خصوصی و هنرمندان با استقبال مردم منطقه برگزار شد.

محسن پروانه افزود: معرفی پتانسیل شهرستان قصرشیرین به عنوان خاستگاه خرما نیز از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.



فرماندار قصرشیرین نیز در حاشیه این مراسم با قدردانی از برگزار کنندگان اولین جشنواره خرما گفت: نظام جمهوری اسلامی بر خلاف تبلیغات دشمنان مخالف شادی مردم نیست.
محمد نجفی افزود: مردم قصرشیرین مانند سال های دفاع مقدس که عزیزانشان را فدا کردند امروز هم آمدند تا اعلام کنند که بازهم طرفدار و حامی توسعه ی این شهرستان هستند.
وی اظهار کرد: قصرشیرین از نظر کشاورزی و محصولات باغی دارای مزیت فراوانی است، ادامه داد: مرکبات، لیموشیرین و خرمای قصرشیرین یک نشان معتبر در کشور است و توسعه باغداری در این شهرستان بخصوص خرما و نخیلات آن می تواند محوری برای پیشرفت بیشتر باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این مراسم با قدردانی از تلاش های تمامی برگزارکنندگان این برنامه گفت: باید یاد کنیم از کسانی که سینه های خود را آماج گلوله قرار دادند تا ما امروز در این منطقه ی مرزی آرامش و آسایش و امنیت داشته باشیم.

داریوش فرمانی افزود: قصرشیرین در تاریخ و فرهنگ ایران زمین جایگاه برجسته ای دارد نماد آن مجموعه آثار باارزشی از دوران اشکانی و ساسانی است از این یک سوم اعتبارات پژوهش های باستان شناسی استان کرمانشاه به قصرشیرین اختصاص می یابد.
وی از احداث پارک موزه در قصرشیرین با توجه به سه اثر کاخ خسرو، بان قلعه و چهار قاپی در این شهرستان و تردد سالیانه بیش از یک میلیون زائر از مرز خسروی به عتبات عالیات خبرداد.

گزارش خبرنگار ایرنا همچنین حاکیست؛ نمایشگاه عکس مفاخر و چهره ها آثار نویسندگان قصرشیرین، رقص گروه بین المللی سماژین و موسیقی محلی در کنار غرفه های فروش خرما و صنایع دستی، اجرای آواز خوانی زنده توسط هنرمند برتر برنامه تلویزیونی عصر جدید علی طولابی، اجرای هوره و تنبور نوازی و آیین شکرگزاری خرما و نور افشانی، تجلیل تجلیل باغداران نمونه، اهدای جوایز به برترین های مسابقات ورزشی از جمله برنامه های جنبی جشنواره بود.

سطح نخسلتان های منطقه قصرشیرین ۹۰۰ هکتار است که از این میزان ۶۵۰ هکتار آن بارور است و شامل ۱۱ رقم خرما است که از ارقام خرمای این منطقه بیشترین سطح به زاهدی (بیش از ۵۵ درصدکل سطح نخلستان ها) و حدود ۴۵ درصد هم به پیارم، برحی، کبکاب، ربی، خضروای، جعفری، دیری، اشرسی، مجول و انواع رطب اختصاص دارد. پیش بینی می شود با متوسط عملکرد سه تن در هر هکتار در مجموع یک هزار و ۹۵۰ تن محصول خرما از نخستان های بارور این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.



کار برداشت خرما از اواسط شهریورماه آغاز و تا اواخر مهرماه در قصرشیرین ادامه دارد، که هر سه هکتار باغ خرما می تواند یک نفر شغل مستقیم و ۶ نفر شغل غیر مستقیم ایجاد کند و اکنون بیش از ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم از محل نخیلات این منطقه مشغول به کار شده اند.

شهرستان همیشه سبز قصرشیرین در غرب کرمانشاه و شرق کشور عراق که رود الوند در آن جاری است دروازه ورودی زائران ایرانی به کربلا است.