به گزارش ایرنا، امروزه روستاها یکی از مقاصد سفر گردشگران داخلی و خارجی به شمار می روند که در بین مردم به خصوص افرادی که به همراه خانواده سفر می کنند بسیار محبوبیت پیدا کرده است.
زندگی ماشینی شهری همراه با روزمرگی، کمبود فضای سبز و شلوغی شهرها در میان دود و ترافیک خودروها، همواره شهرنشینان را برای دوری از این شلوغی ها و انس و بهره گرفتن از آرامش طبیعت، به سمت روستاها سوق می دهد که هر از چندگاهی هرچند کوتاه، در محیطی آرام قرار گرفته و برای زندگی در شهر انرژی بیشتری کسب کند و خود را از هیاهوی شهری رها کند.
افراد زیادی برای گذران اوقات فراغت خود راهی روستاها می شوند و زمانی از تعطیلات خود را در این نواحی می گذرانند تا جایی که برخی از افراد اقدام به خرید خانه در روستاها کرده و به عنوان خانه دوم از آن ها استفاده می کنند.
چشم اندازهای طبیعی یکی از اصلی ترین دلایلی است که مردم روستا را برای سفر انتخاب می کنند ولی بسیاری از روستاهای ایران به خاطر قدمتی که دارند دارای آثار تاریخی متعددی نیز هستند.
وجود طبیعت بی نظیر و زیبا و همچنین جاذبه های گردشگری و باستانی شهرستان بدره در استان ایلام از جمله دریاچه بزرگ سد سیمره، تنگه کافرین، تنگه زیبای روستای زرانگوش، تنگه باستانی لارت، آبشارهای دربند، تپههای لارت، مجموعه آثار تنگه دربند، باعث شده که این شهرستان یکی از مقاصد اصلی گردشگران از سایر نقا کشور و حتی کشورهای دیگر شود.
روستای کُلم نیز یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان به شمار می آید که در شمالی غربی آن و در فاصله ۳۰ کیلومتری از شهر بدره قرار دارد، این روستای منحصر به فرد در ارتفاعات کبیر کوه واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۱۵۰۰ متر است.
دور تا دور این روستا را کوه های بلند فراگرفته است و به همین خاطر از آب و هوایی کوهستانی و معتدل در تابستان و بهار برخوردار است، این روستا در ارتفاعات کبیرکوه در یک دره سرسبز واقع شده و اقلیمی معتدل و کوهستانی دارد و آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است.
شغل مردم این خطه کشاورزی و باغداری است و می توان چشم انداز دلفریبی از باغ های انار، گردو، انگور و همین طور کشتزارهای برنج و استخرهای پرورش ماهی را در این دیار مشاهده کنید.
علاوه بر در اطراف این روستا دشت ها و دره های زیبا در کنار کوه های سر به فلک کشیده نمایی را به وجود آورده اند که دل هر بیننده ای را می ربایند.
روستای کلم قدمت طولانی سکونت انسانی دارد، بررسی آثار باقیمانده از جمله قلعه و آتشکده، احتمال قدمت و سابقه تاریخی روستا را به دوران مادها افزایش داده است.
از میان آثار تاریخی به جای مانده در این روستا می توان به بقعه جابربن انصاری، بنای سید تاج الدین، قلعه و آتشکده دوران ساسانی اشاره کرد.
در حاشیه جنوبی رودخانه کلم و در نزدیکی روستا، تپه نسبتا بلندی وجود دارد که بالای آن آثاری از قلعهی قدیمی مربوط به دوره ساسانی، بهجا مانده است.
مصالح بهکار رفته در ساختمان این قلعه از سنگ و گچ است و در نزدیکی تپه، بنای آتشکدهای مربوط به همان دوران وجود دارد.
وجود باغات، گونههای مختلف گیاهی و رودخانه پر آبی که از دامنه کبیرکوه سرچشمه میگیرد، این منطقه را به یکی از زیباترین مناطق استان مبدل ساخته است.
در نزدیکی چشمه زلال کُلم که از شمال کبیرکوه سرچشمه میگیرد، چندین مرکز پرورش ماهی احداث شده است.
در اطراف این چشمه، باغات انبوه و گستردهای وجود دارد که مناظر بسیار چشمنواز و زیبایی ایجاد کردهاند.
رودخانه پر آب و خروشان کلم که از ارتفاعات شمالی کبیرکوه سرچشمه میگیرد، پس از مشروب کردن باغات و اراضی پاییندست، به رودخانه سیمره میپیوندد.