به گزارش ایرنا، هنرمندان و فعالان این عرصه بار دیگر در بجنورد گرد هم آمدند و پلاتوی شمس را در صبح و عصر پر از همهمه و هیاهو و شلوغی کردند و این تردد اقشار مختلف مردم و هنردوستان بود که صحنه های زیبایی را در سه روز اخیر رقم زد.
اگر زمانی اجراهای تئاتر در استان با سالن های نیمه خالی و اقبال اندک مخاطبان و البته غربت در بین مردم همراه بود، حالا این وضعیت نه تنها تمام شده بلکه دیگر مردم پای ثابت اجراهای صحنه ای نمایش تئاتر هستند و استقبال بی نظیر در صف بلیت و ساعت ها انتظار برای اجرای نمایش هنرمندانی از این خطه در پلاتوهای بجنورد موج می زند.
اجراهایی بی نظیر در جشنواره
کارگردان اثر نمایشی"بازی" با اشاره به حضور نسل جوان در این رویداد هنری گفت: تئاتر این استان در نوزدهمین جشنواره تئاتر استان در حال پوست اندازی است و باید از نیروهای جوان و فعال این عرصه حمایت شود.
صمد اسماعیل زاده افزود: حرکت به سمت اجرای عموم لازمه رشد و پویایی جریان تئاتر است و با توجه به این که در طول سال اتفاق چندانی در اجراهای عمومی شاهد نیستیم، نیاز است تا میان مدیران دستگاه های مختلف،ارتباطات قوی شکل و بودجه هایی تامین شود تا اجراهای عمومی رونق گیرد.
این کارگردان تئاتر اضافه کرد: جوانان در عرصه تئاتر نیازمند کسب تجربه هستند و این اتفاق در بستر اجراهای عمومی رقم می خورد و برای تداوم تولید تئاتر، ظهور و بروز استعداهای جوان در دوره بعد نیازمند هدایت و حمایت نیروهای جوان تئاتری هستیم.
وی ادامه داد: شناسایی نیروهای جوان نیز باید در دستور کار قرار گیرد، ضمن اینکه می توان با راه اندازی کارگاه های آموزشی در طول سال و در جشنواره ها به آینده تئاتر امیدوار بود.
لزوم رسیدگی به تئاتر استان
کارگردان نمایش "دارت" به نقش و اهمیت تئاتر در جامعه سازی و انسان سازی پرداخت و از مسئولان خواست تا با حمایت چراغ تئاتر را روشن نگه دارند.
یوسف رضا فخرآبادی از ضرورت فعالیت های فرهنگی با توجه به اثرگذاری آن در جامعه و با توجه به نیاز امروز سخن گفت و برگزاری جشنواره های تئاتر را یکی از اقدامات ارزشمند و اثرگذار در جامعه دانست.
وی افزود: استقبال بی نظیر مردم از تئاتر نشان دهنده میزان اثر گذاری هنر در جامعه سازی و انسان سازی است.
این فعال تئاتر با تاکید بر تولید محتوای خوب در آثار نمایشی خواستار نگاه ویژه متولیان امر به این حوزه شد، تا تئاتر زنده و پویا باقی بماند و منوط به جشنواره ها نباشد.
وی خواستار روشن ماندن چراغ تئاتر در بجنورد به واسطه حضور مخاطبان علاقه مند شد و ادامه داد: با ارائه آثار قوی و غنی به لحاظ ساختاری و محتوایی می توان در رفع بسیاری از معضلات و مسائل موجود در جامعه گام برداشت.
رسیدن به ایده های نو دستاورد جشنواره
کارگردان اثر نمایشی "علیمردان خان" گفت: نوزدهمین جشنواره تئاتر، لبریز از هماهنگی و رفاقت بود و رسیدن به ایده های نو دستاورد این جشنواره بود.
مخدره شفیعی راد اظهارکرد: جشنواره ها فرصتی را پیش روی هنرمندان قرار می دهد تا با تماشای تئاتر و تبادل تجربه به رشد و شکوفایی برسند.
وی با اشاره به تفاوت این دوره از جشنواره نسبت به دوره های قبل افزود: وجود آثار قوی و پخته تر این جشنواره نشان دهنده ظرفیت های خوب تئاتر در استان است که با وجود کاستی های موجود، توانستند آثاری خلاقانه و متفاوت خلق کنند.
وی رسیدن به ایده های نو را دستاورد این دوره از جشنواره عنوان و اضافه کرد: انسجام هماهنگی و رفاقت در این جشنواره موج می زند و با تداوم این مسیر می توان شاهد تعالی هنر تئاتر استان بود.
شفیعی راد که سال هاست در عرصه تئاتر فعالیت دارد، از ضرورت برگزاری کارگاه های آموزشی سخن گفت و با توجه به نقش کارگاه ها در روند جریان تئاتر، خواستار برنامه ریزی مدون و مستمر از سوی متولیان امر شد.
جشنواره فرصتی برای معرفی نسل جوان به تئاتر
کارگردان اثر نمایشی "شط رنج و عشق" گفت: معرفی نسل نو و جوان در عرصه تئاتر از دستاوردهای جشنواره است.
جواد رمضانی، دیده شدن و کسب تجربه معرفی نسل جوان به تئاتر و نشان دادن ظرفیت های تئاتری در نسل نو تئاتر را از دلایل حضورش در این رویداد هنری بیان کرد.
وی افزود: جشنواره ها فرصتی را پیش روی اهالی تئاتر به ویژه علاقه مندان جوان قرار می دهد تا بتوانند استعدادها و تواناییهای خود را در صحنه تئاتر نشان دهند.
رمضانی ادامه داد: تلاش کردم تا از نیروهای جوان و علاقه مند به هنر نمایش برای تولید اثر بهره بگیرم تا نسل نویی از تئاتر را به جامعه معرفی کنم، معتقدم جشنواره علاوه بر فضای رقابتی، مهمترین رسالت اش کشف و معرفی نسل جوان به جامعه هنری است.
وی خاطرنشان کرد: رشد کیفی آثار در جشنواره ها وابسته به تلاش هنرمند است و برای تحقق این مهم آموزش و تمرین و اجراهای مختلف می تواند زمینه حرکت به سمت خلق آثار فاخر را فراهم کند.
نوزدهمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی عصر (چهارشنبه) هفته گذشته با روی صحنه رفتن اثر نمایشی "مرگ در می زند" به کارگردانی علی سعادتی در پلاتوی شمس بجنورد آغاز به کار کرد.
برگزاری کارگاه تئاتر از دیگر برنامه های این رویداد هنری است و برگزیدگان این دوره نیز یازدهم ماه جاری همزمان با آیین اختتامیه معرفی خواهند شد.
مسعود موسوی، مرتضی شاه کرم، امید الماسی نیا داوری این دوره از جشنواره درخراسان شمالی بر عهده دارند.
رقابت ۱۲ گروه نمایشی استان در ۲ بخش صحنه ای و خیابانی مورد ارزیابی هیئت داوران قرار خواهد گرفت.
اکنون ۴۰ گروه نمایشی با ۴۰۰ هنرمند استان در این عرصه مشغول فعالیت هستند.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنها در روستاها سکونت دارند در شمال شرق کشور واقع است.