به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر جهادکشاورزی پس از حضور در شهرستان گرمسار و بازدید و افتتاح چندطرح، در نشست با بهرهبرداران کشاورزی غرب استان حضور یافت و سپس در سمنان در بین خطبههای نماز جمعه سخنرانی داشت.
نوری قزلجه پس از نمازجمعه، از قسمتهای مختلف پارکموزه دفاع مقدس سمنان بازدید کرد و با رشادتهای فرزندان این استان در دوران جنگ تحمیلی آشنا شد.
وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از پارک موزه دفاع مقدس با حضور در یادمان شهدای گمنام این باغ موزه، به مقام والای آنان ادای احترام کرد.
وی از یادمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این پارک موزه نیز دیدن کرد و از نزدیک با فرایند تکمیل آن آشنا شد.
وزیر جهاد کشاورزی در این بازدید بر لزوم تسریع در تکمیل این یادمان فرهنگی تأکید کرد.
سید محمد رضا هاشمی استاندار سمنان، عباس گلرو نماینده مردم شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مدیران کل ستادی و اجرایی استان، وزیر جهاد کشاورزی را در بازدید از بخشهای مختلف پارک موزه دفاع سمنان همراهی کردند.
ساخت باغ موزه دفاع مقدس حرکت بزرگی برای معرفی و تبیین دستاوردهای انقلاب و آشنایی جوانان با دفاع مقدس است و نوعی بازگویی ارزش رشادت های شهداست.
سمنان نیز برای گام برداشتن در مسیر تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، ایده ساخت باغ موزه دفاع مقدس را از سال ۱۳۸۵ کلید زد و در نهایت ساخت این بنای فاخر فرهنگی در سفر سال ۱۳۸۵ رهبر معظم انقلاب به استان سمنان تصویب و در ۱۳۸۷ عملیات اجرایی آن در ۱۲۰ هزار متر مربع آغاز شد.
طبق مستندات، سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا و رزمنده به نسبت جمعیت برای پاسداری از نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان، وارد میدان شده است و برگزاری اجلاسیههای شهدا در نقاط مختلف استان برنامهریزی شد تا در نهایت این رویدادها به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
افتخارآفرینی رزمندگان سمنان / نقشآفرینی در ۵۵ عملیات از ۱۰۰ عملیات جنگ تحمیلی
به گزارش ایرنا، رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود و سمنان جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.