ساری - ایرنا - دیگر پاییز و زمستان برای مردم مازندران یادآور روزهای سرد سال ۱۳۸۶ که با چاشنی قطعی گاز در اکثر مناطق این استان همراه بود نیست و رخداد ناگوار آن‌ روزها اکنون به تجربه ای برای مدیران و مسوولان امر برای آمادگی برای مقابله با سرمای احتمالی پیش از بروز آن مبدل شده است.

به گزارش ایرنا، "برخی از مشترکین گاز طبیعی شهرها و روستاهای استان مازندران همچنان با افت شدید فشار گاز طبیعی مواجه هستند. همزمان با بارش اولین برف و برودت هوا، گاز خانگی اکثر قریب به اتفاق مردم مناطق مرکزی و شرقی این خطه قطع شد. در زمان حاضر گاز خانگی برخی از مناطق شهرهای قائمشهر، ساری، بابل، نکا و بهشهر با افت شدید مواجه است. بنابه اعلام روابط عمومی شرکت گاز مازندران، هم اکنون نزدیک به ۷۴۰ هزار خانوار تحت پوشش شرکت قرار دارند. (۲۵دی ۱۳۸۶)"

این خبر نمونه ای از صدها خبر مخابره شده در دی ماه ۱۳۸۶ و بحران گاز آن‌زمان است که نشان می دهند که بخشی عمده ای از مشترکان خانگی در هوای سرد و برفی آن روزها به دلیل قطعی گاز خانه هایشان در سرما محصور مانده بود.

اکنون بعد از گذشت کمتر از ۲ دهه از آن زمستان سرد بدون سوخت گاز مازندران با تمهیدات اندیشیده شده طی سالهای اخیر از وقوع و تکرار اینگونه حوادث تلخ گرفته شده است.

۸۸۲ هزار و ۵۷۸ انشعاب علمک در مناطق شهری و روستایی استان نصب شده است که در ۶ ماهه اول سال ‌جاری برای گازرسانی به مناطق روستایی استان ۱۹۲ کیلومتر شبکه توزیع، ۵۵۸۷ انشعاب علمک و ۱۰ هزار مشترک جدید جذب و اشتراک پذیری شد.

درحال حاضر ۵۹ شهر و بیشتر از ۲ هزار و ۶۰۰ روستا در استان مازندران از نعمت گاز بهره‌مند هستند و برنامه شرکت گاز استان برای برخورداری تمامی خانوارهای روستایی از این نعمت است.

ضریب نفوذ گازرسانی در ۲ هزار و ۶۱۰ روستای گازدار استان، ۹۶.۶۱ درصد است و ضریب گازرسانی خانوارهای شهری، معادل ۹۹.۹ درصد است.

مسوولان مازندران پیش از رسوخ سرمای فصول سرد سال برنامه ریزی برای آمادگی های لازم را انجام داده اند که استاندار مازندران نیز به این مساله اذعان داشته است و گفت که تدابیر و تمهیدات لازم برای سوخت پایدار (بنزین، نفت سفید، نفت کوره و گازوئیل) برای اهالی و مسافران این استان گردشگرپذیر اندیشیده شده است.

یوسف نوری با اشاره به برگزاری رزمایش نمادین هزار و ۲۰۰ نانوایی به سوخت دوگانه از امروز در استان، تصریح کرد: ضروری است با استفاده از سوخت های جایگزین و استفاده از منابع انرژی جایگزین شاهد تعطیلی نانوادهایی این استان نباشیم.

وی ادامه داد: استان مازندران در سال‌های گذشته بحران‌هایی از جمله قطع گاز و برق در زمان بارش شدید برف، سیل، رانش زمین، ریزش کوه، سقوط بهمن، انسداد جاده‌ها و بلایای طبیعی دیگر را تجربه کرده و هر ساله دستگاه‌های اجرایی و خدمت رسان استان باید آمادگی خود را برای مواجهه با این تهدیدات حفظ کنند.

سرپرست شرکت گاز مازندران در این باره گفت که پارسال برای رسیدن به برقراری پایدار جریان گاز زیرساخت‌های لازم انجام شد تا توانستیم این مهم را محقق کنیم.

هژبر جوادی افزود: همچنین کارکنان این شرکت با پایش و اقدام‌های اصلاحی مستمر و پیشگیرانه زمینه ای را فراهم آوردند که مشکلی در تامین گاز هم استانی ها مواجه نباشیم.

وی با اشاره به اینکه طرح‌ها و پروژه‌های زیرساختی، منوط به تأمین منابع مالی است و یکی از اجزای مطلوب مصادیق آن توجه به وصول مطالبات است، ادامه افزود: کارکنان ادارات گازرسانی، اهتمام ویژه‌ ای به تحقق وصول مطالبات داشته باشند.

سرپرست شرکت گاز مازندران با اشاره به بازدید و حفاظت از تاسیسات گازرسانی و ایمن سازی آن در مقابل حوادث غیر مترقبه و همچنین کنترل های دقیق کلیه تأسیسات گاز موجود در منطقه، افزود: بازسازی و مقاوم سازی شبکه و تأسیسات گازرسانی در دستور کار اقدامات تکمیلی قرار دارد.

وی همچنین در خصوص انجام اقدامات برای مطلوب و بهبود سازی وضعیت گازرسانی در مناطق کوهستانی مازندران توضیح داد : برای این منظور همکاری نمایندگان مجلس و سایر نهادهای مرتبط، تلاش‌ها برای تسریع در اجرای پروژه‌های گازرسانی ادامه خواهد یافت.

جوادی اظهار داشت: با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از تکنولوژی‌های نوین، می‌توان به پایداری جریان گاز در زمستان دست یافت و از مشکلات احتمالی جلوگیری کرد.