به گزارش ایرنا، «هیچ تفاوتی بین قوم عرب، عجم، کرد و بلوچ نیست، ما با در کنار هم بودن میتوانیم به قدرت و وفاق ملی برسیم تا جایی که نگذاریم بیگانگان نگاه نامناسبی به کشور ما داشته باشند»، این سخنان رئیس جمهور پس از انتصاب استاندار سیستان و بلوچستان است.
دولت چهاردهم از بدو شروع به کار، توجه به اقوام و مذاهب و استفاده از نخبگان تمام طیف ها را همان طور که پیش از روی کار آمدن وعده داده بود، بر مبنای «وفاق ملی» در دستور کار قرار داد و پای این رویکرد ایستاد تا اثبات کند که نگاهش معطوف به کارآمدی و توانمندی است تا نتایج بیش از هر زمان مردم را بهره مند کند.
شاهد این گواه، انتصاب از نخبگان قوم بلوچ و اهل سنت است؛ این اقدام در حالی انجام شده که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در داخل و خارج از کشور موضوع میزان توجه نظام به قومیتها و مذاهب بعضا دستمایه انتقادات قرار میگرفت؛ حالا اما دولت چهاردهم به اثبات رساند که در ایران، تاکید تنها خدمت به مردم و میزان توانمندی افراد است و هرکسی که توانمند باشد، می تواند در پست های مختلف کشور قرار گیرد و از فرصت به دست آمده در راستای خدمت به مردم استفاده کند.
مردم نیز نه تنها از دولت چهاردهم، بلکه از هر کسی که به عنوان رئیس جمهور و یا مسوول هر دستگاه و نهادی در کشور منصوب میشود، انتظار دارند که در مسیر تسهیل امورات آنان در بخش های مختلف گام بردارند و زمینه اشتغال و توسعه کشور را فراهم کنند.
رئیسجمهور با انتصابها از اقوام مختلف، فاصلههایی که در برخی مسائل میان دولت و ملت در گذشته ایجاد شده بود را کاهش داده استدر سیستان و بلوچستان با وجود فرصت مرزهای آبی و خاکی و بهره مندی از ظرفیتهای معدنی، شیلاتی، ترانزیت، تجارت و کشاورزی تاکنون، هرچند که اقدامات بسیاری صورت گرفته اما به طور قابل قبولی بالفعل نشده و نیاز است تا با توجه دولت ها و مسوولان این توانمندی ها شکوفا شده و مورد بهره گیری قرار گیرند که نه تنها برای خود این خطه پهناور، بلکه برای تمام کشور می تواند منشاء اثر باشند.
حال که استانداری بلوچ و از نخبگان اهل سنت در سیستان و بلوچستان منصب استانداری را بر عهده گرفته، انتظار میرود با بهره گیری از ظرفیت قومیتها و مذاهب مختلف در این استان و با مشارکت مردم بومی در کنار حمایت و نگاه ویژه دولت چهاردهم و رهبر معظم انقلاب، در راستای شکوفا سازی ظرفیت ها و رفع مشکلات و توسعه منطقه گام های موثری را بردارد.
با این تفاسیر دومین استاندار اهل سنت و اولین استاندار بلوچ دولت چهاردهم؛ منصور بیجار سرانجام گزینه نهایی وزارت کشور و هیأت دولت برای تصدی عالیترین مقام دولت در سیستان و بلوچستان شد، سپردن مسوولیت به چهرههای بومی و اقوام از وعدههای دولت چهارهم بوده که حالا با انتخاب دو استاندار اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان محقق شده است.
نگاه ویژه به اقوام و سپردن مسوولیت به آنها و انتخاب چهرههای اهل سنت در مسوولیتهای عالی دولتی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، حالا هم «منصور بیجار» یک بلوچ اهل سنت بازهم برای نخستین بار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شده تا یکی از خواستههای چندین ساله مردم دیار نیمروز محقق شود.
در واقع رئیسجمهور با انتصابها از اقوام مختلف، فاصلههایی که در برخی مسائل میان دولت و ملت در گذشته ایجاد شده بود را کاهش داده است.
جایگاه برابر شیعه و سنی در ایران اسلامی
امامجمعه اهلسنت میرجاوه با بیان اینکه اهل سنت خود را از سایر ملت بزرگ ایران جدا نمیدانند و همواره پای آرمانهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایستادهاند، گفت: پروژه تفرقه افکنی دشمن با انتخاب استانداری از اهل سنت و بلوچ، با شکست مفتضحانهای مواجه شد.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه عزم دولت برای انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان گامی رو به جلو بود، افزود: ناکام گذاشتن اهداف دشمن در زمینه تفرقه افکنی و حفظ وحدت با در نظر گرفتن تمام ظرفیتهای قومی و فرهنگی میسر است و امروز دشمن در پروژه تفرقه افکنی از دریچه اقوام و مذاهب با انتخاب استاندار بلوچ و اهل سنت، شکست مفتضحانهای خورد.
وی با تاکید بر این مطلب که مردم سیستان و بلوچستان قدردان نگرش صحیح دولت چهاردهم برای تحقق وحدت و توسعه هستند، بیان کرد: در دولت چهاردهم به همه جناحها، اقوام و مذاهب بها داده شده، بنابراین انتخاب استاندار از میان بومیان اهل سنت منجر به خرسندی و رضایتمندی مردم شد.
پروژه تفرقه افکنی دشمن با انتخاب استانداری از اهل سنت و بلوچ، با شکست مفتضحانهای مواجه شدامامجمعه اهلسنت میرجاوه با بیان اینکه اهل سنت خود را از سایر ملت بزرگ ایران جدا نمیدانند و همواره پای آرمانهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایستادهاند، ادامه داد: استانداران یکی از نقشهای اصلی را در ایجاد انسجام و وحدت ملی بر عهده دارند، هر اندازه سرمایههای اجتماعی دولت بیشتر شود طرحهای بزرگتری در استانها اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: شیعه و سنی همواره در جمهوری اسلامی ایران جایگاهی برابر دارند و در این مرز و بوم؛ قوم، نژاد و رنگ معنا و مفهوم ندارد، چنان که سالهای طولانی است شیعه، سنی، فارس، بلوچ، کرد و ترک در کنار یکدیگر مسالمت آمیز زندگی کرده و در صحنههای مختلف پای آرمانهای نظام و انقلاب ایستاده و در این راه شهدای زیادی تقدیم کردهاند.
مولوی ریگیان پور اظهارکرد: در جمهوری اسلامی ایران همه در زیر یک پرچم زندگی میکنیم و وحدت، انسجام اقوام و مذاهب خاری در چشم دشمنان و معاندان بوده، بنابراین دولت چهاردهم پای وعدههایش ایستاده و با انتخاب استانداری بلوچ و از میان اهل سنت قطعا این استان به سمت پیشرفت گام بر میدارد، اگر چه پیش از این نیز اقدامات بزرگی انجام شده و استان بر روی ریل توسعه و پیشرفت قرار گرفته که همگان قدردان نظام هستیم.
اعتماد نظام و دولت به نخبگان اهل سنت
امام جمعه اهل سنت خاش سیستان و بلوچستان گفت: دکتر پزشکیان به عنوان رییس دولت چهاردهم، به شعار وفاق ملی و استفاده از ظرفیتهای برجسته علمی و نخبگان بومی کشور به خوبی عمل کرده است.
مولوی عبدالستار حسین زهی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در دولت چهاردهم به همه جناحها، اقوام و مذاهب بها داده شده و در هیأت دولت شاهد حضور همه طیفهای جامعه بزرگ ایرانی هستیم، بنابراین انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان از میان بومیان اهل سنت و بلوچ بعد از ۴۶ سال از عمر انقلاب اسلامی ایران رضایت مردم این استان را به همراه خواهد داشت.
وی بیان کرد: انتخاب استانداران اهل سنت در کردستان، سیستان و بلوچستان و معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری در سطوح دیگر از دولت نشان دهنده اعتماد نظام و دولت به نخبگان اهل سنت است.
جامعه اهل سنت سیستان و بلوچستان از اعتماد دولت به نخبگان بلوچ قدردانی کرده و اینکه این قشر و توده از جامعه ایرانی به هموطنان خود میتوانند خدمت کنند، جای خوشحالی داردامام جمعه اهل سنت خاش گفت: جامعه اهل سنت سیستان و بلوچستان از اعتماد دولت به نخبگان بلوچ قدردانی کرده و اینکه این قشر و توده از جامعه ایرانی به هموطنان خود میتوانند خدمت کنند، جای خوشحالی دارد.
وی تاکید کرد: مردم بلوچ سیستان و بلوچستان همواره پشتبان نظام و انقلاب اسلامی بوده و هستند و اینکه یک نفر از نخبگان بلوچ به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شده بسیار خوشحال و قدردان این انتخاب هستند.
مولوی حسین زهی با محکومیت اقدامات تروریستی اخیر در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: دشمنان اسلام، کشور و عوامل دست نشانده و خود فروخته و اجیرشده بیگانگان هیچگاه دوستدار مردم بلوچ و اهل سنت نبوده و نمیتوانند حامی مردم ما باشند زیرا هم علما و هم مردم ما با هرگونه خشونت، نا امنی، اختلاف و چنددستگی مخالف بوده و راه آنها با گروهکهای خرابکار و اشرار مسلح جدا است.
وی افزود: به مردم بزرگ ایران این اطمینان را می دهیم که جامعه اهل سنت و مردم بلوچ به مانند اجداد خود دارای ویژگی مهمان نوازی بوده و یقیناً حرکات خشونت بار اخیر در سیستان و بلوچستان نتیجه دشمنی جانیان صهیونیستی با مردم ایران و جامعه بلوچ و اهل سنت بوده و برای آنها کشتار فارس و بلوچ و شیعه و سنی تفاوتی ندارد.
افزایش سرمایه های اجتماعی با توجه به قومیت ها
یکی از علمای اهل سنت زاهدان گفت: توجه به قومیتها در انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان علاوهبر اینکه ضامن وحدت ملی بوده، سرمایههای اجتماعی دولت و نظام را نیز ارتقا میدهد.
مولوی یوسف گرگیچ در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استاندار به مثابه رئیس جمهور در استان محسوب میشود، افزود: رئیس جمهور در ابتدا باید فردی شایسته، ولایتمدار، باهوش، دارای دانش و تجربه باشد، در این بین فرد اگر بومی باشد مسائل و مشکلات هر استان و منطقه را عمیقتر درک می کند.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای یک استاندار کارآمد، داشتن چشمانداز روشن و هدفمند است و از آنجایی که دولت برای انتخاب استاندار بومی در سیستان و بلوچستان عزم خود را جزم کرد تا این استان به سمت جلو گام بردارد، فرد انتخاب شده باید با برنامه ریزی در راستای وحدت، توسعه، پیشرفت و وفاق ملی گام بردارد.
توجه به قومیتها در انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان علاوهبر اینکه ضامن وحدت ملی بوده، سرمایههای اجتماعی دولت و نظام را نیز ارتقا میدهداین مولوی اهل سنت زاهدان با بیان اینکه انتصاب نخستین استاندار بومی بلوچ اهل سنت برای سیستان و بلوچستان سرمایه اجتماعی دولت و نظام را ارتقا می دهد، ادامه داد: یکی از مهمترین عناصر اجتماعی، اعتماد به اقوام است، مردم این استان قدردان نگرش صحیح دولت چهاردهم برای تحقق وحدت و توسعه هستند.
وی تاکید کرد: نگاه ویژه به اقوام و سپردن مسوولیت به آنها و انتخاب چهرههای اهل سنت در مسوولیتهای عالی دولتی از وعدههای انتخاباتی دولت چهاردهم بود و نشان داد جمهوری اسلامی ایران به تمام اقوام و قومیتها توجه کرده و این امر یعنی توطئه دشمنان بار دیگر خنثی شد.
مولوی گرگیچ بیان کرد: دولت چهاردهم با انتخاب استاندار بلوچ و اهل سنت برای سیستان و بلوچستان عملا نشان داد که به وعدههای انتخاباتی خود در تشکیل دولت وفاق ملی به خوبی عمل کرده و ما اهل سنت این استان قدردان این نوع نگاه دولت پزشکیان هستیم.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی دولت: یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد
استانداران همانند رئیس جمهور به دنبال وفاق باشند
استاندار جدید سیستان و بلوچستان کیست؟
نگاه ارزشمند دولت چهاردهم به اهل سنت و اقوام
امام جمعه مسجد جامع الخلیل و از روحانیون برجسته اهل سنت خاش سیستان و بلوچستان گفت: اعتماد دولت چهاردهم به نخبگان اهل سنت و انتصاب فردی بومی و اهل سنت به عنوان استاندار و نماینده عالی دولت در این استان گامی مهم و ارزشمند است.
مولوی محمدعثمان قلندرزهی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یقیناً علم، ایمان، تجارب ارزنده و آشنایی استاندار جدید سیستان و بلوچستان با مشکلات و توانمندیهای منطقه در روند ارائه خدمات گستردهتر به مردم پرتلاش، فرهیخته و فهیم استان کمک میکند.
انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان از بین قوم بلوچ و اهل سنت نقشه شوم دشمنان را در ایجاد اختلاف و القای نادیده گرفتن این قوم و مذهب در جمهوری اسلامی ایران بویژه در این استان را نقش بر آب کردوی بیان کرد: دولت چهاردهم با به کارگیری نخبگان اهل سنت به عنوان معاون رییس جمهور و انتخاب ۲ استاندار بومی و اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان در تحقق شعار وفاق ملی بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.
امام جمعه مسجد جامع الخلیل خاش گفت: جامعه اهل سنت همواره خواهان رفع احساس تبعیض، اجرای عدالت و یکسان نگری بوده و هیچگاه با نظام و دولت مخالفت نداشتهاند، بنابراین اقدامات ارزشمند پزشکیان و دولت چهاردهم در جامعه بزرگ ایرانی امیدآفرینی کرده است.
وی تصریح کرد: انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان از بین قوم بلوچ و اهل سنت نقشه شوم دشمنان را در ایجاد اختلاف و القای نادیده گرفتن این قوم و مذهب در جمهوری اسلامی ایران بویژه در این استان را نقش بر آب کرد.
مولوی قلندرزهی تاکید کرد: اهل سنت خود را از سایر ملت بزرگ ایران جدا نمیدانند و همواره در دوران قبل و بعد از انقلاب، دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی، در زمان وقوع سیل و زلزله برای کمک رسانی و امداد به آسیب دیدگان پیش قدم بوده و هستند.
وی بیان کرد: انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان از بین نخبگان این استان نشان دهنده این است که دولت چهاردهم رویکرد توسعه محور به این نقطه از ایران اسلامی دارد و این نگاه بسیار ارزشمند است.
وفاق ملی در دستورکار دولت چهاردهم
معتمد طایفه نارویی در شمال سیستان و بلوچستان با بیان اینکه انتخاب ۲ استاندار بومی و اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان در تحقق شعار وفاق ملی بسیار ارزشمند است، گفت: مردم قدردان اقدامات دولت برای تحقق وحدت هستند و این اقدام نشان داد توجه به اقوام مختلف در ایران اسلامی همواره مورد توجه قرار دارد.
حاج محمد ناروئی مقدم در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: انتخاب استانداری بلوچ و اهل سنت در سیستان و بلوچستان نشان داد دولت به وعدههای خود صادق بوده و رویکرد دولت در وفاق و وحدت میان تمام ایرانیان در دستور کار است.
وی به بیان مهمترین ویژگی های یک استاندار کارآمد اشاره کرد و افزود: ولایتمداری، شایسته سالاری، مدیریت جهادی و انقلابی، چشمانداز روشن، ارتباط قوی با مردم، مسوولیتپذیری، بهرهگیری از نخبگان و توجه به عدالت اجتماعی باید سرلوحه کار استانداران باشد.
رویکرد رئیس جمهور مبنی بر انتخاب استاندار از بین اهل سنت نه تنها توطئه شوم دشمنان را خنثی کرد، بلکه نشان داد اعتماد به اقوام در جمهوری اسلامی ایران ملاک قرار داردمعتمد طایفه نارویی در شمال سیستان و بلوچستان با بیان اینکه انتخاب ۲ استاندار بومی و اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان در تحقق شعار وفاق ملی بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است، ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کردهاند «شهروند درجه یک و ۲ نداریم و اهل سنت و تشیع برادرند»، و این فرموده رهبر معظم انقلاب را دولت چهاردهم به خوبی محقق کرد.
وی گفت: دشمنان همواره در پی اختلاف پراکنی از دریچه مسائل قومی و مذهبی هستند، رویکرد رئیس جمهور مبنی بر انتخاب استاندار از بین اهل سنت نه تنها توطئه شوم دشمنان را خنثی کرد، بلکه نشان داد اعتماد به اقوام در جمهوری اسلامی ایران ملاک قرار دارد و مردم قدردان نگرش صحیح دولت وفاق ملی برای تحقق وحدت و توسعه هستند.
نارویی اظهار کرد: مردم سیستان و بلوچستان همواره با یکدیگر برادر، متحد و منسجم بوده و از اینکه نگاه قومیتی در انتخابها صورت نگرفته خرسند هستند، اکنون همه با هم باید همدل و همراه به کمک استاندار بیایم تا شاهد اتفاقات مبارکی در این استان پهناور باشیم.