زاهدان - ایرنا - مدیرکل تامین اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: چهار هزار و ۱۰۰ نفر از بازنشستگان زیر پوشش این اداره کل بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور هستند که حدود ۱۵.۵درصد از مجموع بازنشستگان را تشکیل می‌دهند.

محمد خیاطی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نرخ بازنشستگی پیش از موعد (طبق تبصره ۲ ماده ۷۶ و استفساریه اصلاحیه تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی) در سال‌های اخیر روندی صعودی داشته است، افزود: در ۶ ماهه نخست سالجاری، ۳۳۴ نفر در سیستان و بلوچستان با همراهی تامین اجتماعی بازنشسته پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور شده‌اند.

به گفته وی؛ مشاغل‌سخت و زیان‌آور، به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی می‌بیند که طبیعتا این آسیب نتایج ناخوشایندی دارد که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.

مدیرکل تامین اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: نتیجه کار کردن در چنین شرایطی ایجاد بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است؛ البته می‌توان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی صفت سخت و زیان‌آور آن مشاغل را کاهش داد یا حذف کرد.

وی بیان کرد: بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور و تعیین گروه شغلی، در صلاحیت کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر استانی مستقر در اداره‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و صلاحیت تطبیق عناوین شغلی مورد تصدی بیمه شده با مشاغل تایید شده در کمیته‌های استانی اداره کار به عهده سازمان تامین اجتماعی است.

خیاطی خاطرنشان کرد: از مزایای این قانون، جهت بیمه‌شدگان، احتساب یک و نیم سال سابقه بیمه‌ای جهت هر سال سابقه اشتغال است.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار، سازمان تامین اجتماعی در سیستان و بلوچستان ۲۴۵ هزار بیمه شده و حدود ۵۶ هزار نفر بازنشسته و مستمری‌بگیر و همچنین ۸۷۲ هزار و ۵۸۹ نفر از جمعیت این استان زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.