به گزارش ایرنا، همزمان با آغاز سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ در مازندران، زنگ نمادین این مراسم صبح امروز در مدرسه شاهد ساری با حضور مسوولان مربوط نواخته شد.
طبق برنامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران این سرشماری با یکهزار و ۳۰ نفر از کارشناسان خُبره از امروز به مدت ۴۵ روز انجام خواهد شد.
طبق اعلام رسمی فائو کشورها باید هر ۱۰ سال سرشماری کشاورزی انجام دهند که این سرشماری کشاورزی در مازندران با حضور کارشناسان و ناظران هم همزمان با سراسر کشور انجام می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با ذکر این نکته که ستاد سرشماری کشاورزی مازندران در همه شهرستان های ۲۲ گانه استان شکل گرفته است، تصریح کرد: دستگاههای اجرایی به خصوص فرمانداران باید همکاری همه جانبه داشته باشند.
فرج الله فتح الله پور با اظهار این که دورههای آموزشی سرشماری عمومی کشاورزی برای ماموران در همه شهرستان های مازندران برگزار شد، گفت: سرشماری عمومی کشاورزی در ۹ بخش از جمله زراعت، باغبانی، کشت گلخانه ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی در قالب بیش از ۱۸۰ سوال انجام می شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه داده ها به صورت الکترونیکی در سرشماری کشاورزی ثبت می شود، ادامه داد: با این روش علاوه بر دقت و سرعت نتایج آن نیز زودتر تجزیه و تحلیل خواهد شد.
وی با اشاره به این که تمامی واحدهای کشاورزی شهری و روستایی مازندران در این سرشماری مورد توجه هستند، گفت: با توجه به تنوع محصولات کشاورزی مازندران که رتبه نخست کشور را دارد، اجرای صحیح این سرشماری و همکاری بهره برداران بسیار مهم و ضروری است.
به گفته فتح الله پور، فرمانداران مدیر اجرایی سرشماری کشاورزی در شهرستان ها هستند.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.