دزفول-ایرنا- عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: ساخت کارخانه قند دزفول با اضافه شدن سرمایه‌گذار جدید، پس از وقفه ۱۸ ماه از سر گرفته شد.

عباس پاپی‌زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: کارخانه قند شهدای دزفول به دلیل عدم پیگیری، طی یکسال گذشته با مشکل مواجه شده و تامین مالی این طرح به مشکل برخورده بود.

وی افزود: توقف ۱۸ ماهه در ساخت کارخانه مشکلات زیادی ایجاد کرده بود و درصورت تامین نشدن مسایل مالی و تعطیلی پروژه، زمان زیادی برای راه‌اندازی مجدد نیاز خواهد بود.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی به برگزاری نشست‌هایی با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اشاره کرد و گفت: قرار بود در یکسال گذشته بنیاد مستضعفان نیز برای مشارکت در ساخت کارخانه ورود کند ولی در آخرین نشست با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، مقرر شد ستاد اجرایی معطل نماند و تامین سرمایه را انجام دهد تا قرارداد برخی از تجهیزاتی که باید در خارج از کشور ساخته شوند، نهایی شود و با قدرت دوچندان پروژه پیش برود.

پاپی‌زاده تصریح کرد: با وجود یک سال وقفه‌ای که در ساخت این کارخانه پیش آمده تلاش می‌کنیم دوباره این طرح به جریان بیفتد.

وی علت این وقفه را تغییر سیاست سرمایه‌گذار اولیه دانست و افزود: طبق نشست‌های برگزار شده مقرر شد شرکت توسعه نیشکر خوزستان به سرمایه گذاری ۳۰ درصد سهام ورود کند تا این طرح از ۲ یا سه منبع تامین مالی شود زیرا ساخت کارخانه به تامین مالی سنگینی نیاز دارد که امیدواریم به زودی انجام شود.

کارخانه قند شهدای دزفول با ظرفیت تولید روزانه یک هزار و ۳۰۰ تن شکر یکی از بزرگترین کارخانجات در حوزه صنایع تبدیلی در ایران است؛ راه اندازی این کارخانه قند علاوه بر افزایش تولید، نقش بسزایی در ایجاد اشتغال چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم دارد که طبق برآوردهای اولیه با افتتاح فاز نخست آن بیش از ۹۰۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد می‌شود.

به گزارش ایرنا شرکت قند دزفول با ظرفیت تولید ۱۲ هزار تن شکر در زمینی به مساحت ۹۳ هکتار در حال ساخت است.

بنا به گفته مدیرعامل این کارخانه، شرکت قند دزفول نخستین کارخانه‌ای طراحی شده در ۲ پله است، این کارخانه یک نیروگاه بخار ۱۴ مگاواتی دارد و مصرف آب آن ۶۳ مترمکعب بر ثانیه است.

در حال حاضر، چغندرقند برداشت شده از مزارع دزفول برای استحصال به ۱۲ کارخانه قند در استان‌های مختلف کشور حمل و بارگیری می‌شوند که مشکلاتی زیادی برای حمل بار و تسویه حساب کشاورزان وجود دارد.

به گزارش ایرنا، برداشت چغندرقند از اوایل اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز می‌شود که از هر یک هکتار حدود ۷۵ تن چغندرقند برداشت می‌شود؛ چغندرقند در دزفول همه ساله به صورت پاییزه کشت می‌شود.