به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار گیلان در مراسم افتتاح ششمین سرشماری کشاورزی استان با اشاره به اهمیت آمارگیری و با بیان اینکه زندگی صنعتی نیازمند برنامهریزی دقیقتر است اظهار کرد: آمار در بخش کشاورزی بسیار مهم است چرا که اگر اطلاعات چند میلیون کشاورز به غلط ارزیابی، استخراج و استنتاج شود، زندگی مردم تحت تاثیر قرار خواهدگرفت.
هادی حق شناس با تاکید بر لزوم آمارگیری دقیق در ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در گیلان اضافه کرد: سرشماری کشاورزی هر ۱۰ سال یک بار در کشور انجام میشود؛ بنابراین اجرای دقیق آن اهمیت بسزایی دارد؛ تصمیم مقامات کشور بر اساس اطلاعات آمارگیران بوده و استخراج اطلاعات دقیق موجب تصمیم گیری درست خواهد شد.
نماینده عالی دولت در گیلان خواستار دقت در اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در این استان شد و افزود: آمارگیران با دقت این سرشماری را انجام دهند چرا که اطلاعات به دست آمده در این سرشماری در مدت ۴۵روز، مبنای تصمیم گیری برای ۱۰ سال آینده است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای حوزه کشاورزی گیلان بیان کرد: این استان از آب، هوا و خاک سه منشاء تحول در حوزه کشاورزی برخوردارست که باید از این ظرفیتها برای توسعه این بخش استفاده شود.
همکاری ۸۵۰ نفر در سرشماری عمومی کشاورزی در گیلان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان نیز در این مراسم گفت: حدود ۸۵۰ نفر از عوامل اجرایی در این استان در قالب روسای ستاد سرشماری شهرستانها، فرمانداران، ستاد پشتیبان، کارشناسان و آمارگیران در ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ همکاری دارند.
محمدرضا رستمی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی در این سرشماری برای همه گروهها اعم از معاونان ستاد و شهرستان، کارشناسان و آمارگیران اظهار کرد: پس از برگزاری آزمون در هر مرحله افرادی که بالاترین امتیاز را به دست آوردند به عنوان آمارگیران و کارشناسان در این سرشماری انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه در اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در گیلان یک کارشناس، فعالیتهای سه آمارگیر را رصد میکند اضافه کرد: این سرشماری به وسیله تبلت و به صورت آنلاین انجام می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان بیان کرد: در این سرشماری اطلاعات اشخاص محرمانه بوده و هیچ فردی به آمار آنان دسترسی ندارد و از تجمیع اطلاعات استفاده میشود.
وی بیان کرد: آمارگیران با لباس فرم و کارت شناسایی عکس دار همراه با مشخصات، سرشماری عمومی کشاورزی در گیلان را انجام میدهند.
در ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، شمارش همه واحدهای کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک به صورت جداگانه انجام میشود و از آنجا که این طرح همه واحدهای کشاورزی مناطق روستایی و شهری سراسر کشور را در برمیگیرد، سرشماری عمومی نامیده میشود.
در این سرشماری اطلاعاتی ارزشمند در خصوص خصوصیات پایهای و ساختاری بخش کشاورزی به دست میآید که برای سیاست گذاری، نظارت و ارزیابی طرحهای توسعه کشاورزی و روستایی به بررسی دقیق آنها نیاز است؛ تاکنون پنج سرشماری طی سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی (تبلت) در کشور اجرا شد و نتایج آن در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی شهر و روستا منتشر شدهاست.