غلامحسین مظفری روز شنبه در آیین آغاز به کار "سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳" در خراسان رضوی در روستای "صید آباد" مشهد افزود: سهم بیشتر تولیدات کشاورزی در خراسان رضوی در مقایسه با این ارقام در کشور، لزوم توجه و برنامه ریزی بیشتر در حوزه کشاورزی استان را دوچندان کرده است و اجرای سرشماری در این زمینه باید با دقت و مراقبت خاص انجام شود.
وی ادامه داد: خراسان رضوی بیشترین جمعیت روستایی میان سایر استان های کشور را دارد و همچنین تولیدات کشاورزی خراسان رضوی نیز در سطح کشور در ارقام، بیشتر و قابل توجه است.
استاندار خراسان رضوی به بازدید اخیر خود از ۱۰ شهرستان استان اشاره کرد و گفت: محور اصلی فعالیت های مردم در این ۱۰ شهرستان واقع در غرب و جنوب غرب خراسان رضوی کشاورزی است اما باید به زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی توجه ویژه کردد.
مظفری افزود: خراسان رضوی در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و از نظر تامین منابع آبی در محدودیت هستیم از این رو باید از همین منابع با ایجاد ارزش افزوده بیشتر بهره گیری و در این راستا برنامه ریزی کرد.
وی توجه بیشتر متولیان کشاورزی خراسان رضوی به حوزه بسته بندی و صنایع تبدیلی کشاورزی را خواستار شد و اضافه کرد: در حالی که تولید زعفران ایران ۴۰۰ تن است اسمی از خراسان رضوی به عنوان تولید کننده عمده این محصول در عرصه جهانی این ادویه نیست و جالب اینجاست نام کشور امارات بدون تولید حتی یک مثقال زعفران در رده تولیدکنندگان برتر زعفران جهان قرار دارد.
استاندار خراسان رضوی گفت: شهرستان ۴۰ هزار نفری خوشاب با ۱۲ هزار هکتار زمین پسته، ۵۰ میلیون دلار صادرات پسته داشته است که نشان می دهد اتفاق بسیار خوبی در این حوزه در این شهرستان رخ داده است.
مظفری شهرستان داورزن را ورودی زائران و مسافران به خراسان رضوی توصیف و اضافه کرد یک روستا در این شهرستان به تنهایی هزار و ۱۸۰ تن فلفل تولید کرده است که همه این فلفل به پاکستان و هند صادر می شود.
وی افزود: این روستا ۴۵ دستگاه فلفل کوب یا دستگاه فرآوری این محصول را داراست اما این میزان تولید و این سرمایه مهم در هیچ جایی ظهور و بروز ندارد در حالی که باید در ابتدای جاده داورزن مرکز عرضه و فروش انواع ادویه ایجاد شود تا به مرکزی برای عرضه و صادرات این محصول به شبه قاره هند تبدیل گردد.
استاندار خراسان رضوی گفت: اگر قرار باشد مسائل مشهد و حاشیه این شهر حل شود باید به روستاهای دور دست توجه و اقتصاد آنها را تقویت کرد تا با مهاجرت معکوس جمعیت این روستاها ارتقا یابد و تقویت پیدا کند.
مظفری همچنین برگزاری ششمین سرشماری کشاورزی در ایران را نشان دهنده اهمیت کشاورزی در کشور توصیف کرد و افزود: برنامه ریزی درست و دقیق در حوزه ای مبتنی بر آمار و اطلاعات دقیق ممکن است.
وی ادامه داد: کشاورزی به طور طبیعی بر امنیت غذایی کشور تاثیر مستقیم دارد و از آنجایی که در ایران و البته خراسان رضوی تولیدات کشاورزی محور فعالیت های اقتصادی است برنامه ریزی در حوزه کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
استاندار خراسان رضوی گفت: امروز حکمرانی داده و دانش، کشورها را اداره می کند و تصمیم گیری با داده های دقیق، توسعه کشور را رقم می زند.
بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی، این استان هشت درصد (هزار و ۱۷۲ نفر) از مجموع دست اندرکاران طرح سرشماری عمومی کشاورزی کشور شامل ۱۴ هزار نفر در قالب آمارگیران، ناظران و کارشناسان مسئول را در اختیار دارد.
به گزارش ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی از امروز ۱۲ آبان ماه همزمان با سراسر کشور در خراسان رضوی نیز آغاز شد و ۴۵ روز به طول می انجامد، این سرشماری شامل گردآوری اطلاعات در زمینه فعالیت های کشاورزی در بخش های پرورش محصولات سالانه و دائمی، پرورش دام، کشت محصولات گلخانهای، پرورش آبزیان خوراکی، پرورش طیور، پرورش کرم ابریشم و پرورش زنبور عسل است.
سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ در ایران مانند برخی از کشورهای پیشرو به صورت ترکیبی به معنای مراجعه حضوری، تکمیل فرم مربوطه، تکمیل اینترنتی و تلفنی فرم ها اجرا می شود، در این سرشماری فرماندهی انتظامی، صدا و سیما، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارتباطات، کمیته امداد امام خمینی، اتاق بازرگانی، سازمان نقشه برداری و ستاد نیروهای مسلح و وزارت کشاورزی مشارکت دارند.
بیش از ۳۳۸ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است.