گنبدکاووس- ایرنا- سرشماری عمومی کشاورزی روز شنبه ۱۲ آبان همزمان با سراسر کشور با همکاری ۵۱۳ نفر به عنوان عوامل اجرایی، لجستیک و پشتیبانی در استان گلستان آغاز شد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان مهمترین رویداد آماری سال ۱۴۰۳ به مدت ۴۵ روز در استان اجرا می‌شود.

مهدی سعادت‌فر گفت: در این سرشماری رفتن به همه خانه‌های روستایی و شهرهای استان به غیر از «گرگان، گنبدکاووس، بندرگز، بندرترکمن، علی‌آبادکتول، گالیکش، مینودشت، آزادشهر و کلتله» برای سرشماری به صورت حضوری انجام می‌شود.

وی افزود: فعالیت نه‌گانه بخش کشاورزی شامل کشاورزی، باغداری، دام سبک، دام سنگین، پرورش کرم ابریشم، زنبورعسل، پرورش آبزیان، طیور سنتی و گلخانه بررسی و هر خانواری که حداقل یکی از این فعالیت‌های را انجام دهد پرسش‌نامه‌های لازم را برای دستیابی به آخرین اطلاعات پر می‌کند.

وی ادامه داد: برای ۹ شهری که سرشماری به صورت مراجعه حضوری نیست برای دستیابی به اطلاعات تماس تلفنی با بهره برداران بخش کشاورزی انجام می‌شود.

قائم مقام مدیر اجرای سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ گلستان گفت: ماموران با لباس سبز رنگ با آرم سرشماری، کارت شناسایی معتبر هولوگرام دار، گل سینه سرشماری و تبلت جمع آوری اطلاعات را برعهده دارند و افراد بدون این مشخصات مورد تایید نیستند.

وی ۰۱۷۲۱۲۱ را شماره تماس فعال برای پاسخگویی بهره برداران بخش کشاورزی در گلستان دانست و مهمترین هدف اجرای این سرشماری گردآوری اطلاعات مورد نیاز بخش کشاورزی برای تصمیم گیری، تصمیم سازی و برنامه ریزی به ویژه با نگاه امنیت غذایی مورد تاکید رهبری اعلام کرد.

به گفته معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان، بر اساس آخرین سرشماری عمومی کشاورزی که سال ۱۳۹۳ انجام شده جمعیت بهره برداران بخش زراعت حدود ۸۹ هزار نفر و بهره برداران بخش باغداری استان ۳۶ هزار نفر است که در این سرشماری تمام آمارها در حوزه بهره برداران، مساحت زمین‌ها نوع کشت و محصولات، تعداد دام‌ها و سایر موارد مرتبط به روز می‌شود.

به گزارش ایرنا، در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید می‌شود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره‌برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.