سمنان - ایرنا - ناباروری ناباورانه به یک معضل درمانی در روند طبیعی نرخ رشد جمعیت کشور تبدیل شده است. سمنان در وضعیتی قرار دارد که به «سیاهچال جمعیتی» تعبیر شده. بیش از چهار هزار زوج‌ نیمه نخست ۱۴۰۳ از بیمارستان امیرالمومنین(ع) سمنان کمک درمانی برای فرزندآوری دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سمنان در مساله جمعیت در وضعیت قرمز و بحرانی قرار دارد. آنچنان که حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان در نماز جمعه بیست و هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ سمنان، شرایط کنونی این استان را به «سیاهچال جمعیتی» تعبیر و تاکید کرد که «همه برای خروج استان از سیاهچال جمعیتی وظیفه دارند».

کاهش ازدواج و طلاق در سال ۱۴۰۲ و بالاتربودن میانگین سن پدرها و مادرها در استان سمنان نسبت به میانگین کشوری، گویای سونامی کاهش نرخ جمعیت جوان در سمنان است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که بیش از ۴۸۰ هزار نفر در شهرستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان (شهرستانهای سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، آرادان و سرخه) ساکن هستند.

هر گاه در جامعه‌ای حداقل ۷۰ درصد از جمعیت در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال (سنین فعالیت و کار) باشند، اصطلاحا آن جامعه در فرصت «پنجره جمعیتی» تعریف می‌شود. به عبارت دیگر «پنجره جمعیتی» فرصتی طلایی برای اصلاح ساختارهای جمعیتی و همچنین رشد و پیشرفت علمی و اقتصادی است که اگر مغتنم شمرده نشود، نه تنها خود تهدید خواهد بود، بلکه بعد از عبور از پنجره جمعیت امکان مدیریت و ترمیم ساختارهای جمعیتی و تحقق رشد و توسعه بسیار پایین و قریب به ناممکن می شود.

خدمات از اورژانس تا ناباروری در بیمارستان امیرالمومنین(ع)

رییس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امیرالمومنین(ع) روز شنبه به رسانه‌ها گفت: چهار هزار و ۶۰۰ خدمت این مرکز طی نیمه نخست سال ۱۴۰۳ در حوزه درمان ناباروری بود.

ساتی نیک درزی افزود: ۱۵ هزار و ۶۱۱ نفر طی نیمه نخست سال ۱۴۰۳ به بخش اورژانس بیمارستان امیرالمومنین(ع) مراجعه کردند و تحت درمان سرپایی و بستری قرار گرفتند.

وی بیان کرد: سه هزار و ۳۹۶ نفر طی همین مدت در بخش‌های درمانی این بیمارستان بستری و یک‌هزار و ۹۹ عمل جراحی برای بیماران انجام شد.

وی با اشاره به تخصصی بودن مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امیرالمومنین(ع) در زمینه اطفال و زنان و اهمیت مبحث فرزندآوری و جوانی جمعیت در کشور، گفت: ۸۹۹ زایمان نیمه نخست امسال در این بیمارستان انجام شد و چهارهزار و ۶۰۰ مورد نیز برای دریافت خدمات درمان نازایی به کلینیک درمان ناباروری بیمارستان امیرالمومنین(ع) مراجعه کردند.

این مسوول ادامه داد: ۱۲ هزار و ۴۲۳ مراجعه‌کننده به کلینیک‌های تخصصی تحت پوشش این بیمارستان مراجعه و خدمات درمانی شامل ویزیت پزشکان تخصصی و فوق تخصصی اطفال، زنان، و پیراپزشکان به صورت سرپایی دریافت کردند که از این تعداد مراجعه ۶ هزار و ۹۲۳ نفر به کلینیک تخصصی بیمارستان امیرالمومنین (ع) و مراجعه پنج هزار و ۵۰۰ نفر به کلینیک شماره ۲ دانشگاه بود.

رییس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امیرالمومنین(ع) از دریافت خدمت ۱۸ هزار و ۵۷۱ نفر در آزمایشگاه، ۲ هزار و ۴۵۲ نفر رادیولوژی، ۲ هزار و ۶۱۶ مورد سونوگرافی، یک‌هزار و ۳۴۹ مورد سی‌تی‌اسکن و ۴۵۴ نفر ماموگرافی خبر داد.

طبق آنچه گفته شد، افزایش جمعیت مساله ای فوری به نظر می‌رسد که توجه بیش از پیش به برنامه‌ریزی، هماهنگی، هدایت، راهبری و اجرای قانون افزایش جمعیت جوان علاج واقعه است، چرا که پنجره جمعیتی در سال ۱۴۲۵ بسته می‌شود و کمتر از پنج سال برای افزایش رشد جمعیت فرصت داریم.