به گزارش ایرنا، پیکارهای دراگونبوت قهرمانی جهان به میزبانی کشور فیلیپین برگزار شد که نمایندگان ایران در مجموع با ۴ طلا، ٣ نقره و ٣ برنز پایان دادند.
کتایون اشرف روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره رشته دراگون بوت و عملکرد ورزشکاران کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان، اظهار داشت: دراگونبوت از رشتههایی است که در بخش همگانی میتواند فعالیت داشته باشد و در استانهایی با پتانسیل آبی به گسترش این ورزش بیشتر توجه شود. به خصوص اینکه گروههای مختلفی میتوانند در این رشته همزمان پارو بزنند. این موضوع به صنفهای مختلف چون کارمندان، دانشجویان، معلمان، دانشآموزان، کارگران و بسیاری از گروههای اجتماعی که نیاز به تحرک دارند، کمک میکند تا همراه با هم و به شکل گروهی تمرین بدنی داشته باشند. قایقهای دراگون ۲۰ نفره و ۱۰ نفره هست و یک گروه میتوانند روی این قایق بنشینند و با صدای طبل پارو بزنند.
وی افزود: در بعد قهرمانی رشته دراگونبوت این شانس را دارد در رقابتهای مختلف مدال کسب کند و همین امر میتواند این رشته را جذابتر کند. اتفاق خوبی که افتاد این بود که ما در فیلیپین به عنوان خواستگاه دراگونبوت توانستیم حرف برای گفتن داشته باشیم. مدالآوریها میتواند انگیزهای برای پربارتر کردن بخش همگانی و قهرمانی باشد.
نایب رئیس بانوان فدراسیون قایقرانی عنوان کرد: من چین را در مسابقات جهانی ندیدم اما اکثر کشورهای آسیایی از جمله هنگکنگ، فیلیپین، تایلند، هند و کشورهای اروپایی و کانادا در مسابقات جهانی فیلیپین حضور داشتند. در این مسابقات ما شاهد درخشش دختران تیم کانوپولوی کشورمان بودیم. اگرچه هنوز دراگون بوت و کانوپولو المپیکی نیستند اما به واسطه پتانسیلهایی که دارند از ارزشهای بالایی برخوردارند و ارزشهای این رشتهها کم از ورزشهای المپیکی نیست.
وی ادامه داد: ۱۵ سال پیش تیم دراگونبوت نابینایان را در اصفهان تشکیل دادم و زمانی که در مسابقات قهرمانی کشوری شرکت کردیم هماهنگ با صدای طبل پارو زدند. کسانی که نگاه میکردند، متوجه نمیشدند که آنها نابینا هستند اما اراده قوی خود را به همه نشان دادند.
اشرف همچنین درباره لیگ قایقرانی هم گفت: برگزاری لیگ در رشتههای مختلف قایقرانی ارزشمند است. باشگاههای مختلف در این مسابقات شرکت میکنند و میتوانند خود را نشان دهند. ما میتوانیم از این مسابقات افراد مستعد را شناسایی کنیم و ضمن آنکه سبب اشتغالزایی برای مربیان مختلف و فعالتر شدن باشگاهها و ورزشکاران این رشته میشود.
وی اضافه کرد: ما لیگ مسابقات اسلالوم را برگزار کردیم و رشته جدیدی هم به اسلالوم اضافه شده است. رشته المپیکی کایاک کراس به اسلالوم اضافه شد و باید کلاسهای آموزش مربیگری این رشته را نیز برگزار کنیم.
نایب رئیس بانوان فدراسیون قایقرانی تاکید کرد: ضعف اصلی قایقرانی کم آبی و بی آبی مناطق مختلف کشور است. اغلب رودخانههای کشور ما فصلی هستند یا برای فعالیتهای ورزشی مهار نشدهاند. در برخی رشتهها نیاز به رودخانههای پر آب برای ادامه فعالیت قایقرانی داریم. عمق دریاچه آزادی را با توجه به ورودی و خروجی آب توانستند حفظ کنند اما این دریاچه برای پذیرا بودن تمام ورزشکاران فعال کافی نیست. چند نفر در این دریاچه میتوانند پارو بزنند؟ برای توانمند کردن تیم ملی چه از لحاظ کمی و چه از نظر کیفی باید استانها را حمایت و فعالتر کنیم.
اشرف یادآور شد: فدراسیون با برگزاری لیگها و مذاکره با استانها برای گرفتن مجوز فعالیت پشت سدها در استانها تلاش کرده تا نفرات توانمند در حد تیم ملی بیشتر کند. هر استانی با مشکلات خود روبروست و ملیپوشان هم نمیتوانند پشت سدها و با آب شرب تمرین کنند.