صالح محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زنجیره تولید مرغ متشکل از واحدهایی همچون کارخانجات خوراک دام و طیور، مزارع پرورش مرغ مادر، واحدهای جوجهکشی و تولید جوجه یکروزه تا مزارع پرورش مرغ گوشتی، کشتارگاههای صنعتی طیور، واحدهای قطعهبندی و بستهبندی و شبکه توزیع مرغ است.
وی با بیان اینکه گیلان در تولید مرغ جایگاه سوم کشوری را داراست و یکی از منظمترین استانهای کشور به لحاظ تولید این محصول است، اضافه کرد: با وجود رتبه سوم استان، پایداری و ثبات تولید این محصول در گیلان متفاوتتر از سایر استانهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به وضعیت مطلوب جوجهریزی امسال جاری در استان بیان کرد: مهرماه امسال ۱۳ میلیون و ۷۵۷ هزار قطعه جوجهریزی در استان انجام شد و در هر دوره ۲۲ میلیون قطعه مرغ در حال پرورش است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه روزانه میانگین ۶۳۳ تن مرغ در این استان کشتار میشود، اضافه کرد: گیلان استان معین تهران بوده و روزانه بیش از ۲۵۰ تن مرغ به این استان ارسال میشود.
وی بیان کرد: علاوه بر این روزانه حدود ۱۰۸ هزار قطعه مرغ زنده نیز با همکاری اداره کل دامپزشکی گیلان روانه کشتارگاهها میشود.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به امنیت غذایی به برگزاری ششمین سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور در این استان اشاره کرد و افزود: سرشماری عمومی کشاورزی در دستیابی به امنیت غذایی نقش مهمی دارد و باید بدان توجه شود.
محمدی با اشاره به اهمیت سرشماری عمومی کشاورزی بیان کرد: اطلاعات و آمار به عنوان مبنای تصمیمگیریها باید درست و دقیق به دست آید، از اینرو همکاری همه دستگاهها در اجرای سرشماری ضرورت دارد.
ششمین سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ از (شنبه) گذشته همزمان با سراسر کشور در گیلان آغاز شد و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
حدود ۸۵۰ نفر از عوامل اجرایی این استان در قالب روسای ستاد سرشماری شهرستانها، فرمانداران، ستاد پشتیبان، کارشناسان و آمارگیران در این سرشماری همکاری دارند.
بر اساس آخرین آمار، ۹۱۷ واحد تولید کننده مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۳ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۶۵۶ قطعه، ۹۵ واحد تولید کننده مرغ مادر با ظرفیت سه میلیون و ۶۶۳ هزار و ۶۱۴ قطعه مولد و ۱۲ واحد مرغ اجدادی با ظرفیت تولید ۳۰۹ هزار و ۸۰۰ قطعه مرغ مولد در گیلان فعال است.
همچنین ۲۱ کارخانه جوجهکشی با ظرفیت ۳۵ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۴۰۰ قطعه در هر دوره در گیلان فعالیت میکند؛ گیلان با ۱۱ واحد پرورش مرغ اجداد گوشتی فعال رتبه نخست، ۹۹ واحد مرغ مادر جایگاه دوم و ۹۰۷ واحد مرغ گوشتی رتبه سوم تولید گوشت مرغ را در کشور دارد.