تهران- ایرنا- رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران گفت: جنایات یکسال اخیر در منطقه غرب آسیا، ماهیت نظام سلطه و غرب را برای همگان به‌ویژه نسل جوان آشکار کرد، در حالیکه تا قبل از این جنایات معرفی آن برای این نسل سخت بود. جریان مقاومت همان نسل جوانی است که در برابر نظام سلطه ایستادند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، شماری از دانشجویان دانشگاه‌های مطرح کشور که بعدها به دانشجویان پیرو خط امام مشهور شدند، روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در اعتراض به پناه دادن آمریکا به محمدرضا پهلوی و با این دلیل که آمریکا با حضور شاه در آن کشور در تدارک توطئه‌ای همانند توطئه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است، همچنین کارکنان دیپلماتیک و کنسولی آمریکا در تهران از طریق جاسوسی و ارتباط با برخی عناصر سوء داخلی قصد براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دارند و به سمت سفارت آمریکا در تهران رفتند و آن را اشغال کردند.

این البته تنها مناسب روز ۱۳ آبان نیست و شهید شدن یک دانش‌آموز در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در محوطه دانشگاه تهران به دست رژیم ستم‌شاهی باعث شده این روز به نام روز دانش‌آموز و روز ملی مباره با استکبار جهانی نام بگیرد. همچنین ۱۳ آبان سالروز تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه در سال ۱۳۴۳ است.

در حالیکه نمی‌توان هیچ یک را از این رویدادها را نظر اهمیت نسبت به دیگری اولی دانست، وجهه شهادت یک دانش آموز و تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان در این روز و نامیده‌شدن آن به نام روز ملی مبارزه با استکبار، قوی‌تر است، به ویژه که امسال نیز با توجه به شرایط خاص منطقه غرب آسیا و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان خشم مردم و ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواه جهان از اقدامات واشنگتن در حمایت و همراهی با آن رژیم افزایش یافته است.

جمال رحیمیان همزمان با روز دانش‌آموز در گفت‌و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری و ارجحیت منافع جمعی به منافع فردی در نسل جوان گفت: اگر بتوانیم نسل جوان را به آنچه در تاریخ ملت‌های دیگر و به ویژه ایران گذشت و نقاط عطف تاریخ کشور، آشنا کنیم جوانان. دانشجویان به طور غریزی به این نقطه از آگاهی می‌رسند تا در بزنگاه‌های مهم تاریخ کشور ایفای نقش ویژه داشته باشند و این فداکاری هاست که آینده را می سازد.

وی ادامه داد: آشنایی با تاریخ و ارزش‌های انسانی و الهی و فرهنگ و زادبوم از طرفی نقش اثربخشی در تصمیم گیری‌های دانش آموزان دارد و از نگاه دیگر ترویج فرهنگ ایران-اسلامی در حوزه‌های اجتماعی و جامعه پذیری و فرهنگ پذیری، جوانان را محور قرار می‌دهد و از رویکرد دیگر هم با ترویج خدامحوری و فداکاری مقابل فرهنگ لیبرالیستی و سوجودیی غرب، جوانان را باید با این محیط پیرامونی آشنا کرد. آشنایی با تاریخ و گذشتگان و شخصیت‌های برجسته که پیشران تاریخ ملت‌ها هستند.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران معتقد است اگر این جوانان در صحنه میدان از خود فداکاری و گذشت نمی‌کردند به طور یقین وضعیت کشور اکنون این نبود یا در مقطع انقلاب اگر جوانان و خانواده در مقابله با رژیم طاغوت در صحنه نبودند، این انقلاب شکل نمی گرفت. بنابراین آشنا شدن جوانان با تاریخ و گذشته و هویت برای جمهوری اسلامی ایران مهم است.

رحیمیان به شرایط بیش از یکسال اخیر در منطقه خاورمیانه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه و فلسطین و نقش مقاومت اشاره کرد و گفت: تا قبل از این جنایات علنی اگر می‌خواستیم ماهیت نظام سلطه و غرب را به نسل جوان معرفی کنیم خیلی سخت بود اما در یکسال گذشته بسیاری از انسان‌ها با گرایش‌های سیاسی متفاوت اما آزاد اندیش مشاهده کردند که نظام سلطه آن چیزی که در زبان بیان می‌کند در عمل متفاوت است.

جنایات در این منطقه و کشتار ۴۶ هزار قربانی که ذبح یک ملت را نشان می‌دهد، یک نسل‌کشی واقعی است و وقتی نسل زِد و جوانان این فجایع را می‌بیند، متوجه می‌شوند باید به خودشان متکی باشند و با کسانی که در دنیا بنای ایستادگی در مقابل زورگویان و نظام سلطه دارند، همراه باشند. بعد از وقایع یکسال گذشته در خاورمیانه، در می‌یابیم مجموعه جریان مقاومت همان نسل جوانی هستند که پای کار آمدند و در برابر نظام سلطه ایستادند.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی ادامه داد: این وقایع و تاوان سنگینی که ملت فلسطین پرداخت کرد، دستاورد آن آگاه شدن نسل جوان مسلمان است که می دانند نظام سلطه همین رویه را با سایر کشورها دارد و باید این دیدگاه را تغییر داد و با واقعیت آنچه در غرب با بیان شعارها می‌گذرد، آشنا کرد. پس اگر بنا باشد تا روی پای خود بایستیم، مقاومت اصلی‌ترین راهبرد آن است.