تهران-ایرنا- یونسکو به عنوان نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد امروز شنبه از افزایش قتل روزنامه‌نگاران در سراسر جهان با ۱۶۲ مورد مرگ در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ خبر داد؛ موضوعی که پس از شروع جنگ غزه شدت گرفته است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این سازمان به نقل از ریچارد لوران، روزنامه‌نگار گفت که وضعیت سال به سال بدتر و بدتر می‌شود. اکنون بیش از هر زمان دیگر روزنامه نگاران به خصوص در نوار غزه و در جریان پوشش حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین کشته می‌شوند.

لوران در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه گفت که در نوار غزه، نظامیان اسرائیلی به خبرنگاران خارجی اجازه حضور و پوشش اخبار را نمی‌دهند و حتی در بسیاری از مواقع به طور عمدی خبرنگاران را مورد هدف گلوله مستقیم قرار می‌دهند.

وی گفت: در نوار غزه وضعیت خبرنگاران از هر جای دیگری بدتر است چون آنها با نظامیان اسرائیلی روبرو هستند که رژیم آنها درصدد اجرای تبلیغات برای اسرائیل است و خبرنگاران دشمن اصلی این پروپاگاندا محسوب می‌شوند.

لوران خاطر نشان کرد که در بسیاری از مواقع نظامیان اسرائیلی حتی با نقشه قبلی به خبرنگار شلیک می‌کنند و تقریباً در تمام موارد از سوی مجامع بین‌المللی و رژیم اسرائیل مورد پیگرد قرار نمی‌گیرند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در حاشیه سمینار رسانه ای بین المللی سال ۲۰۲۴ سازمان ملل در مورد صلح در خاورمیانه در ژنو گفت: صدای روزنامه نگاران باید محافظت شود و آزادی مطبوعات باید حفظ شود.

دبیرکل سازمان ملل همچنین مخالفت مقامات اسرائیلی با ورود خبرنگاران به غزه را محکوم کرد.

گوترش با تاکید بر درخواست خود برای پایان دادن به جنگ و اشغال سرزمین های فلسطینی، گفت: «ممنوعیت مداوم برای جلوگیری از ورود خبرنگاران بین المللی به غزه، حقیقت را بیش از پیش خفه می کند.»

به گزارش ایرنا، دفتر رسانه ای تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در غزه اعلام کرد که طی بمباران امروز در غزه ۲ تن از خبرنگاران به شهادت رسیدند.

چند روز پیش نیز سه خبرنگار از جمله «حنین بارود» خبرنگار معروف فلسطینی در حمله رژیم اشغالگر به مدرسه اسماء در اردوگاه الشاطئ در غرب غزه شهید شدند.

آخرین آمار اعلام شده از سوی دفتر اطلاع رسانی دولت تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در نوار غزه ۱۸۰ خبرنگار شهید اعلام شد.

رژیم صهیونیستی از زمان آغاز حملات تجاوزکارانه به نوار غزه از ارتکاب هیچ جنایتی دریغ نکرده است و بی‌توجه به قوانین بین‌المللی کودکان، زنان، کادر درمان و خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد.